اولین ابرکامپیوتر اگزامقیاس اتحادیه اروپا کار خود را آغاز کرد. این ابررایانه بینظیر براساس معماری ARM ساخته شده قابلیتهای کمیابی را ارائه میدهد.
اولین ابرکامپیوتر اگزامقیاس اتحادیه اروپا راهاندازی شد. Jupiter براساس معماری کمیاب و پیشرفته ARM و معماری انویدیا توسعه داده شده و قرار است فعالیتهای مرتبط با تکنولوژی هوش مصنوعی را به حد اعلاء برساند. ابررایانه ژوپیتر دارای مقادیر زیادی از پردازندههای Neoverse V1 بوده و به طور خاص با کمک سرمایهداران و متخصصان اروپایی ساخته شده است. به هر صورت با پیشرفتهای سریع هوش مصنوعی، وجود چنین ابرکامپیوترهایی لازم است؛ چرا که میتوانند از تمام ظرفیتهای AI استفاده کرده و در راه خدمت به بشر بکار گرفته شوند.
بیشتر بخوانید: سومین ابرکامپیوتر اگزامقیاس چین معرفی شد؛ چشمبادامیها حالا ابرقدرت دنیای ابرکامپیوترها هستند
اولین ابرکامپیوتر اگزامقیاس اتحادیه اروپا راهاندازی شد
به گزارش Wccftech، حالا اتحادیه اروپا نیز به این مسابقه وارد شده و اولین ابر کامپیوتر خود را با نام مشتری (Jupiter) و بودجه 273 میلیون یورویی توسعه داده است. نکته جالب آن است که ابرکامپیوترهای مبتنی بر معماری ARM بسیار کمیاب هستند و تنها یکی از ده ابر رایانه برتر جهان از این معماری بهره میبرد.
البته ابر کامپیوتر ژوپیتر نیز اکنون به این لیست وارد شده است، چرا که یک ابر کامپیوتر اگزافلاپ مجهز به پردازنده Rhea از SiPearl است که به طور خاص با همکاری و سرمایهگذاری متخصصان اتحادیه اروپا ساخته شده است.
ابر رایانه اتحادیه اروپا دارای یک پشته از پردازندههای Neoverse V1 بوده و از جدیدترین فناوریهای روز دنیا بهره میبرد. در رابطه با اعداد و عملکرد این ابر رایانه در تستهای مختلف هنوز اطلاعاتی منتشر نشده، با این وجود پردازندههای Neoverse N1 بسیار قدرتمندتر از آن هستند که برای عملکردهای محاسباتی سطح بالا مورد استفاده قرار گیرند.
از لحاظ قابلیتهای گرافیکی، انتظار میرود که ابر رایانه مشتری به پردازندههای گرافیکی H100s انویدیا مجهز شود، محصولی که در بازار سختافزار سطح بالا و هوش مصنوعی با تقاضای بسیار زیادی مواجه شده است.
ظهور ابر رایانه اگزامقیاس ژوپیتر نشاندهنده تلاش اتحادیه اروپا برای تبدیل شدن به یک بازیگر مستقل در صنعت فناوری جهان است؛ چرا که این ابر کامپیوتر از پردازندههای Rhea استفاده میکند که یک محصول بومی و داخلی قاره سبز به شمار میآید.
به غیر از ژوپیتر، اتحادیه اروپا همچنین کار بر روی دومین ابر رایانه exascale خود را در فرانسه آغاز کرده و انتظار میرود که تا سال ۲۰۲۵ شاهد معرفی کامل و راهاندازی آن باشیم.
بیشتر بخوانید:
- ابرکامپیوتر فوقپیشرفته تسلا مجهز به 10 هزار پردازنده هوش مصنوعی انویدیا H100 خواهد بود!
- ژاپنیها سریعترین کامیپوتر کوانتومی جهان را میسازند
- هشدار اتحادیه اروپا به ایلان ماسک: ایکس بیشترین نرخ اطلاعات نادرست را دارد
نظر شما درباره اولین ابرکامپیوتر اگزامقیاس اتحادیه اروپا چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
.
منبع: شهر سختافزار
دنیا کجا میرود و ما به کجا می رویم؟