این مطلب به بررسی موتورولا اج 50 نئو اختصاص دارد که یکی از گوشیهای جمع و جور و میانرده کم نظیر بازار با چیپست قوی، قابلیت شارژ بیسیم و امکانات دیگر است.
در چند سال اخیر بعضی از گوشیهای موتورولا اج به موفقیت خوبی رسیدهاند و انتظار میرود که اج نئو هم با ارزش خرید بالا، این مسیر موفق را ادامه داده و حتی پرفروغتر از مدلهای قبلی ظاهر شود. نکته جالب اینجاست که تعداد کمی از برندها گوشی میان رده جمع و جور دارند در نتیجه اج 50 نئو موقعیت مناسبی برای موفقیت دارد؛ به خصوص با توجه به اینکه حالا موتورولا ابعاد این گوشی را نسبت به سری قبل کاهش داده و یکسری قابلیت و سختافزار سطح بالا به آن اضافه کرده است.
اج 50 نئو یک نمایشگر 6.4 اینچی LTPO OLED، چیپست قوی، قابلیت پشتیبانی از شارژ بیسیم و یک دوربین تله فوتوی 3x جدید دارد. در عین حال، افزایش قیمت موتورولا Edge 50 Neo نسبت به سری قبل، در حدی هست که ارزش خرید این گوشی حفظ شود.
در ادامه مطلب با بررسی موتورولا اج 50 نئو همراه شما هستیم و پس از مرور امکانات و مشخصات این گوشی، مشخص خواهد شد که آیا این دستگاه میتواند یکی از بهترین گوشی های موتورولا باشد یا خیر.
بررسی موتورولا اج 50 نئو
- جدول مشخصات
- طراحی و ساختار
- نمایشگر
- نرمافزار
- عملکرد
- باتری و ماندگاری شارژ
- کیفیت صدا و اسپیکرها
- دوربین
- قیمت و محصولات رقیب
موتورولا اج 50 نئو در یک جعبه کوچک در اختیار کاربران قرار میگیرد که مثل همه گوشیهای سری اج، با باز کردن آن یک عطر خاص به مشام میرسد و البته این عطر برای هر رنگ از گوشی متفاوت است. این عطر تا چند ساعتی بعد از آنباکس کردن گوشی باقی مانده و حس و حال متفاوت و خاصی به این تجربه میدهد. متأسفانه به غیر از یک قاب و کابل USB-C، ابزار و آیتم دیگری داخل جعبه این گوشی قرار ندارد. برای این گوشی میتوانید از هر شارژر USB PowerDelivery دلخواهی استفاده کنید اما برای دسترسی به سریعترین شارژ ممکن، نیاز به یک آداپتور 68 واتی دارید.
مشخصات موتورولا Edge 50 Neo را در جدول زیر مشاهده میکنید.
بررسی موتورولا اج 50 نئو | مشخصات فنی موتورولا اج 50 نئو |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
نرمافزار |
|
تراشه |
|
رم و حافظه داخلی |
|
دوربین اصلی |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
صدا |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سنسورها |
|
قیمت موتورولا اج 50 نئو | حدود 375 یورو |
بررسی موتورولا اج 50 نئو از نظر طراحی
نقد و بررسی موتورولا اج 50 نئو را با نگاهی به طراحی این گوشی شروع میکنیم که نسبت به نسل قبل، کمی تغییر دارد. مدل جدید این گوشی نسبت به سری قبل کوچکتر و باریکتر شده اما از نظر ضخامت و وزن، تفاوت زیادی با سری قبل ندارد.
اج 50 نئو یک نمایشگر تخت و حاشیههایی باریک دارد. این گوشی موتورولا دارای گواهینامه MIL-STD-810H است؛ در نتیجه باید مقاومت لازم را در برابر دماهای خیلی زیاد یا کم، رطوبت، باران، شن و ذرات ریز، ضربات فیزیکی و غیره داشته باشد. گواهینامه IP68 هم نشان دهنده مقاومت این گوشی در برابر نفوذ مایعات و ذرات ریز است.
یکی دیگر از تغییرات این گوشی نسبت به سری قبل، بلاک دوربین آن است که حالا از بدنه چرم مصنوعی گوشی جدا نیست. جنس خاص این قسمت از گوشی به همراه ابعاد کوچک آن، باعث شده که نگه داشتن و کار با گوشی با یک دست راحت باشد.
رنگهای اج 50 نئو شامل نارنجی، آبی، کرمی و خاکستری تیره (Grisaille) هستند.
با توجه به کوچک بودن این گوشی، دکمههای آن به راحتی قابل دسترس هستند. حسگر اثرانگشت هم نزدیک به لبه پایینی نصب شده اما با در نظر گرفتن ابعاد گوشی، کار کردن با آن راحت است.
در قسمت پایین اج 50 نئو یک اسلات سیم کارت قرار گرفته و در مجموع، این گوشی طراحی خوبی دارد و برای کاربرانی که به دنبال یک گوشی قابل حمل با رنگهایی متفاوت هستند، انتخاب خیلی خوبی است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های میان رده 2024
بررسی موتورولا اج 50 نئو از نظر نمایشگر
یکی از مهمترین تغییرات Edge 50 Neo نسبت به سری قبل، نمایشگر این گوشی است. اج 50 Neo یک گوشی میان رده محسوب میشود، اما این گوشی موتورولا مجهز به یک نمایشگر LTPO OLED پیشرفته با رزولوشن 1256×2760 پیکسل و نرخ نوسازی 120 هرتز است. این نمایشگر، قابلیتهایی مثل پشتیبانی از عمق رنگ 10 بیت و HDR10+ را هم دارد.
نمایشگر اج 50 نئو از نظر حداکثر روشنایی هم ارتقای قابل توجهی نسبت به قبل دارد. حداکثر سطح روشنایی این نمایشگر در حالت خودکار، 1473 نیت است که برای دیدن محتوا در محیط باز حتی روزهای آفتابی پرنور کفایت میکند.
موتورولا edge 50 neo از نرخهای نوسازی خودکار، 60 و 120 هرتز پشتیبانی میکند که عملکرد آنها از نامشان مشخص است. با توجه به LTPO بودن نمایشگر، قابلیت کاهش نرخ نوسازی به 1 هرتز هنگام عدم استفاده از گوشی وجود دارد. بررسی گوشی موتورولا اج 50 نئو هم نشان داده که پنل نمایشگر این گوشی به راحتی برای منوهای سیستم و اپلیکیشنهای شخص ثالث به 120 هرتز میرسد. هنگام پخش ویدیو هم نرخ نوسازی به 60 هرتز کاهش میکند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های 2024
بررسی موتورولا اج 50 نئو از نظر نرمافزار
همانطور که در فهرست مشخصات موتورولا اج 50 نئو مشاهده میکنید، این گوشی با اندروید 14 و رابط کاربری Hello UI در اختیار کاربران قرار میگیرد. این پوسته شباهت زیادی به خود اندروید دارد اما موتورولا تصمیم گرفته که برای آن از یک اسم اختصاصی استفاده کند.
در هر صورت، این گوشی موتورولا 5 آپدیت اصلی سیستمعامل و 5 سال آپدیت امنیتی دریافت میکند.
بررسی موتورولا اج 50 نئو نشان داده که تقریباً همه قابلیتهای موجود در مدل پرو، در این گوشی هم وجود دارند از جمله یک تجربه شبیه به دسکتاپ به نام Ready For. این ویژگی مزیت مهمی محسوب میشود چون موتورولا جزء معدود شرکتهایی است که چنین قابلیتی را ارایه داده و حالا این قابلیت به گوشیهای ارزان قیمت این شرکت مثل اج 50 نئو هم راه پیدا کرده است. بعلاوه، نئو از قابلیت اتصال باسیم و بیسیم به نمایشگرهای اکسترنال هم پشتیبانی میکند.
نرمافزار این گوشی هم به شکل کاملاً روان و بدون تأخیرهای قابل توجه اجرا میشود. گاهی اوقات نرمافزار گوشی کند میشود اما این مشکل بیشتر در اپلیکیشن دوربین وجود دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های سامسونگ 2024
بررسی موتورولا اج 50 نئو از نظر عملکرد
بررسی موتورولا Edge 50 Neo را با نگاهی به قدرت پردازشی این گوشی ادامه میدهیم. این گوشی موتورولا با چیپست مدیاتک دایمنسیتی 7300 ساخته شده که میتوانید جزئیات آن را در فهرست مشخصات فنی موتورولا Edge 50 Neo مشاهده کنید. همانطور که در این جدول مشاهده میکنید، این گوشی تنها دو پیکربندی برای رم و حافظه داخلی دارد.
نتایج تستهای بنچمارک نشان میدهند که اج 50 نئو نسبت به رقبا بسیار عقبتر است. خود چیپست دایمنسیتی 7300 مشکل خاصی ندارد اما برای گوشی با این قیمت، انتخاب خوبی نیست. خیلی از رقبای این گوشی با اسنپدراگون 8 نسل 2 یا سری اسنپدراگون 7 ساخته شدهاند. چیپستهای پیشرفتهتر، سیپییو و جیپییوی قویتری دارند.
قوی نبودن چیپست اج 50 نئو باعث شده که این گوشی حرارت را به خوبی کنترل کند. حتی در تستهای فشار طولانی مدت هم سرعت کلاک این گوشی بالا و پایدار است. این شرایط در رابطه با جیپییوی گوشی هم صدق میکند که در تست فشار 3DMark Wild Life امتیاز پایداری 99 درصد را ثبت کرده است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های شیائومی 2024
بررسی موتورولا اج 50 نئو از نظر باتری و ماندگاری شارژ
باتری موتورولا Edge 50 Neo نسبت به نسل قبل این گوشی بسیار کوچکتر شده است. موتورولا برای سری قبل، از یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی استفاده کرده بود اما باتری موتورولا اج 50 نئو 4310 میلیآمپر ساعتی است. شاید اضافه شدن دوربین، کوچکتر شدن نمایشگر و اضافه شدن سیم پیچ شارژ بیسیم جدید، موتورولا را مجبور به کاهش ظرفیت باتری این گوشی کرده است. در هر حال، بررسی موتورولا Edge 50 Neo نشان داده که بهرهوری انرژی چیپست و نمایشگر این گوشی به اندازهای هست که این کاهش ظرفیت را جبران کند.
این گوشی موتورولا در تست استفاده فعال رکورد 13 ساعت و 29 دقیقه را ثبت کرده که بسیار بیشتر از سری قبل است و در بعضی تستها، نسبت به رقبا هم بسیار خوب به نظر میرسد.
مهمترین رقبای اج 50 نئو ماندگاری شارژ کلی بهتری دارند اما نباید فراموش کرد که این گوشیها دارای نمایشگر و باتری بزرگتر هستند و اج 50 نئو نسبت به ابعاد و طراحی آن، ماندگاری شارژ خوبی دارد.
Edge 50 Neo از قابلیت شارژ سریع 68 واتی با پروتکل Power Delivery 3.0 پشتیبانی میکند اما همانطور که اشاره شد، این گوشی بدون شارژر در اختیار کاربران قرار میگیرد. بررسی موتورولا اج 50 نئو و تست این گوشی با شارژر 68 واتی موتورولا نشان داده که این گوشی ظرف 40 دقیقه کاملاً شارژ میشود و 30 دقیقه شارژ هم سطح انرژی باتری را به 80 درصد میرساند که رکورد بسیار خوبی است.
برای پیشگیری از کاهش طول عمر باتری در اثر شارژ سریع هم تعدادی گزینه نرمافزاری وجود دارد. مثلاً میتوانید شارژ سریع را کاملاً غیرفعال کنید. یک گزینه Overcharge Protection هم در تنظیمات باتری موتورولا Edge 50 Neo وجود دارد که با فعال کردن آن، گوشی تنها تا 80 درصد شارژ میشود. این گزینه برای مواقعی که قرار است گوشی را مدت زیادی به شارژ نگه دارید، مفید است.
در نهایت، قابلیت Optimized Charging را داریم که برای شارژ گوشی طی شب طراحی شده است. با استفاده از این قابلیت، خود گوشی بر اساس روتین همیشگی شما تا 80 درصد شارژ میشود و 20 درصد باقیمانده هم به تدریج و تا زمانی که پیش بینی میشود گوشی را از شارژ خواهید کشید، تکمیل میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های پوکو 2024
بررسی موتورولا اج 50 نئو از نظر صدا و اسپیکرها
Edge 50 Neo هم با یک سیستم اسپیکر استریوی ترکیبی ساخته شده که کیفیت صدای خوب و بیس نسبتاً ضعیفی دارد. البته نباید فراموش کرد که با توجه به کوچک بودن این گوشی، نمیتوانیم انتظار بیس قوی در حد گوشیهایی مثل گلکسی A55 را داشته باشیم. از نظر بلندی صدا هم این گوشی امتیاز خیلی خوب را کسب کرده است.
بررسی موتورولا اج 50 نئو از نظر دوربین
سیستم دوربین موتورولا Edge 50 Neo تقریباً همان سیستم سال قبل است اما یک دوربین دیگر هم به آن اضافه شده یعنی دوربین تله فوتوی 10 مگاپیکسلی که به دوربینهای 50 مگاپیکسلی اصلی و 13 مگاپیکسلی اولتراواید این گوشی اضافه شدهاند. دوربین سلفی گوشی هم مثل سال پیش، یک دوربین 32 مگاپیکسلی است.
همانطور که قبلاً اشاره شد، متأسفانه اپلیکیشن دوربین موتورولا اج 50 نئو بسیار کند است. جابجایی بین دوربینها به کندی انجام میشود، دکمه شاتر وقتی چند عکس پشت سر هم میگیرید، قفل شده و واکنشی نشان نمیدهد و فید نمایش داده شده در نمایاب هم مشکل دارد. به دلایل نامعلوم، این مشکلات هنگام عکاسی در شب تشدید میشوند.
بررسی موتورولا اج 50 نئو نشان داده که دوربین اصلی این گوشی عکسهای زیبا و خوبی ثبت میکند. در نور روز، تصاویر شارپ و دارای جزئیات کافی هستند. محدوده پویا هم در بیشتر مواقع خوب است اما از این نظر، انسجامی دیده نمیشود. سبک پردازش تصویر هم باعث ایجاد کنتراست زیاد میشود.
حالت 50 مگاپیکسلی این دوربین هم بد نیست چون یکسری جزئیات را به تصویر اضافه میکند؛ اما کل تصویر در این حالت صافتر است.
تصاویر زوم 2x گوشی هم کیفیت خوبی دارند و سبک رندر آنها به حالت عکاسی معمولی 1x گوشی شباهت دارد. البته شارپ شدگی تصویر در این حالت کمتر است اما در مجموع، ظاهر طبیعی تصویر حفظ میشود.
دوربین تله فوتوی 3x گوشی هم در نور روز تصاویر واضحی ثبت میکند اما کنتراست این تصاویر هم مثل دوربین اصلی کمی زیاد و حتی تاریک است. بعلاوه، هر از گاهی به خصوص در فضاهای بسته و سایهها، تصاویر این دوربین بیش از حد صاف هستند. در مجموع، این دوربین عملکرد چندان جالبی ندارد.
بررسی گوشی موتورولا اج 50 نئو نشان میدهد که دوربین اولتراواید 13 مگاپیکسلی این گوشی، تفاوت چندانی با مدل 8 مگاپیکسلی بعضی محصولات رقیب ندارد. تصاویر این دوربین موتورولا Edge 50 Neo اشباع کمی دارند و مثل دو دوربین دیگر گوشی، دارای کنتراست زیاد و تاریک هستند. جزئیات ریز هم به خوبی پردازش نمیشود و نویز زیادی در تصویر وجود دارد. قابلیت فوکوس خودکار این دوربین، امکان ثبت عکسهای ماکروی کلوزاپ را فراهم کرده که کیفیت بسیار خوبی دارند.
سلفیهای اج 50 نئو هم کیفیت خوبی دارند و نسبت به تصاویر دوربینهای پشت، شادابتر به نظر میرسند. محدوده پویا هم بسیار خوب به نظر میرسد و چهره سوژه حتی در محیطهای چالشیتر هم به خوبی نورپردازی میشود. این تصاویر جزئیات خوبی هم دارند اما در بعضی تصاویر، چهره سوژه درخشان و کمی مایل به قرمز است.
در تنظیمات دوربین موتورولا اج 50 نئو میتوانید بین رزولوشن استاندارد و بالا، گزینه مورد نظر را انتخاب کنید. در حالت اول، از ترکیب پیکسل استفاده شده و تصاویر 8 مگاپیکسلی تولید میشود اما حالت دوم، تصاویر 32 مگاپیکسلی تولید میکند که نسبت به حالت 8 مگاپیکسلی تغییر چندان چشمگیری ندارند.
بیشتر بخوانید: بهترین دوربین گوشی 2024
کیفیت تصویر در نور کم
نقد و بررسی موتورولا اج 50 نئو را با نگاهی به کیفیت دوربین این گوشی در محیطهای کم نور و شب ادامه میدهیم. در چنین محیطهایی، حالت Night دوربین به شکل خودکار فعال میشود اما بین این حالت و حالت معمولی، تفاوت چشمگیری مشاهده نمیشود.
در هر صورت، تصاویر این دوربین از نظر جزئیات و شارپ شدگی خوب هستند. نویز هم در حداقل حالت حفظ شده و محدوده پویا وسیع است. این تصاویر از نظر سایه و هایلایتها هم توازن خوبی دارند اما سایهها کمی بیش از حد روشن به نظر میرسند.
تصاویر زوم 2x گوشی در محیطهای تاریک هم بسیار صاف و فاقد جزئیات هستند.
فعال کردن حالت Night خودکار برای دوربین تله فوتوی 3x هم تغییرات خوبی ایجاد میکند و این تصاویر به غیر از داشتن کنتراست زیاد، در مجموع خوب هستند.
تصاویر دوربین اولتراواید هم در محیطهای کم نور کاملاً صاف هستند و گاهی مواقع نویزی و فاقد جزئیات بوده و معمولاً هایلایتها در آنها حذف میشوند.
ضبط ویدیو
دوربین اج 50 نئو قابلیت ضبط ویدیوهای 2160 پیکسلی را با حداکثر نرخ 30 فریم بر ثانیه دارد. متأسفانه وقتی شروع به ضبط ویدیو میکنید، تنها امکان جابجایی بین دوربینهای اصلی و تله فوتو را خواهید داشت و گزینه دوربین اولتراواید حذف میشود. برای ضبط با این دوربین، باید از اول این گزینه را انتخاب کرده باشید.
بررسی موتورولا اج 50 نئو نشان داده که ویدیوهای 4K دوربین اصلی این گوشی در مجموع کیفیت مناسبی دارند؛ از جمله از نظر جزئیات، محدوده پویا، رنگها، نویز و شارپ شدگی. دوربین تله فوتو هم کیفیت خوبی دارد و حتی از نظر بازتولید رنگها، بهتر از دوربین اصلی عمل میکند.
ویدیوهای دوربین اولتراواید، از نظر شارپ شدگی، کنتراست و محدوده پویا خوب به نظر میرسند.
در محیطهای کم نور هم دوربین اصلی ویدیوهایی خوبی با کنتراست و رنگهای زیبا ثبت میکند اما این ویدیوها از نظر شارپ شدگی و محدوده پویا، معمولی به نظر میرسند.
بررسی موتورولا اج 50 نئو از نظر قیمت و محصولات رقیب
کمتر گوشی با قیمت اج 50 نئو در بازار وجود دارد که نمایشگری کوچکتر از 6.5 اینچ داشته باشد. بعلاوه، این گوشی موتورولا قیمت رقابتی و مجموعه امکاناتی دارد که به ندرت در گوشیهای بزرگتر پیدا میشوند.
به عنوان اولین رقیب، گلکسی A55 سامسونگ را در نظر میگیریم که یک گوشی کامل با قیمت بسیار کمتر است. این گوشی سامسونگ، دوربین تله فوتو ندارد اما در مجموع کیفیت دوربین آن بسیار بهتر است. ماندگاری شارژ و عملکرد این گوشی مثل اج 50 نئو است اما فریم آلومینیومی و گوریلا گلس ویکتوس پلاس دارد. در مقابل، گوشی موتورولا جمع و جورتر است، سرعت شارژ بیشتری دارد، از شارژ بیسیم پشتیبانی میکند و نمایشگر بهتری دارد.
میتوان وان پلاس نورد 4 را هم به این فهرست اضافه کرد. این گوشی کاملاً با آلومینیوم ساخته شده؛ ویژگی که این روزها کمتر مشاهده میشود و نسبت به 50 نئو هم قیمت کمتری دارد. نمایشگر این گوشی بزرگتر از نمایشگر 50 نئو است اما روشنایی و بهرهوری کمتری دارد. در عین حال این گوشی مجهز به سیستم دوربین بهتر، قابلیت شارژ سریعتر و ماندگاری شارژ طولانیتر است.
Realme GT 6T هم شباهت زیادی به نورد 4 داشته و رابط کاربری آن شبیه به این گوشی است. این گوشی هم یک نمایشگر LTPO OLED بسیار قوی با ماندگاری و سرعت شارژ بیشتر دارد. از نظر دوربین، این دو گوشی در هر یک سطح هستند اما دوربین اصلی ریلمی عکس و ویدیوهای بهتری ثبت میکند. این گوشی فاقد دوربین تله فوتو است و دوربین اولتراواید آن هم چندان بهتر نیست.
پوکو F6 پرو و پیکسل 8a هم میتوانند جایگزینهای خوبی برای اج 50 نئو باشند.
جمعبندی
همانطور که در بررسی موتورولا اج 50 نئو اشاره شد، این گوشی رقبای زیادی ندارد و با وجود ابعاد کوچک، گوشی مجهزی است. در حال حاضر، نمیتوان میان ردههای جمع و جور زیادی با دوربین تله فوتو و شارژ بیسیم پیدا کرد. بعلاوه Edge 50 Neo یک پنل پیشرفته LTPO OLED، سرعت شارژ بالا و ماندگاری شارژ زیاد دارد. اما اگر ابعاد گوشی برای شما مهم نیست و صرفاً به دنبال گوشی با قیمت مشابه هستید، احتمالاً میتوانید گزینههای بهتری پیدا کنید چون این گوشی از نظر عملکرد و کیفیت دوربین در سطح مورد انتظار نیست.
سوالات پرتکرار
قیمت موتورولا اج 50 نئو چقدر است؟
قیمت اج 50 نئو حدود 380 یورو است.
آیا موتورولا اج 50 نئو ارزش خرید دارد؟
Edge 50 Neo رقبای زیادی ندارد و با وجود ابعاد کوچک، گوشی مجهزی است. اما اگر ابعاد گوشی برای شما مهم نیست و صرفا به دنبال گوشی با قیمت مشابه هستید، احتمالا میتوانید گزینههای بهتری پیدا کنید.
موتورولا اج 50 نئو چند دوربین دارد؟
این گوشی یک دوربین تله فوتوی 10 مگاپیکسلی، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، اولتراواید 13 مگاپیکسلی و یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی دارد.
بیشتر بخوانید:
- بهترین گوشی ها برای فیلمبرداری
- بهترین گوشی های گیمینگ 2024
- بهترین گوشی های ویوو 2024
- بهترین گوشی های اوپو 2024
منبع: gsmarena
نظر شما درباره بررسی موتورولا اج 50 نئو چیست؟ آیا این گوشی ارزش خرید دارد؟ دیدگاه خود را با بخش تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.