در این مطلب با بدترین بازی های کامپیوتر آشنا میشوید که با مشکلاتی مثل کند بودن، خطاهای گرافیکی عجیب و حتی ایجاد مشکل در سیستم کاربران، آنها را خشمگین کردهاند.
برای خیلی از ما پیش آمده که یک بازی جدید را با اشتیاق و هیجان نصب کنیم اما به محض شروع اجرای بازی کاملاً ناامید شویم. به دلایل مختلف از جمله عجله در تحویل محصول، پیشبینی نکردن بعضی مشکلات و غیره امکان بروز مشکل در بازیها وجود دارد و حتی چنین مشکلاتی برای استودیوهای بازی ساز بزرگی که میلیونها دلار صرف طراحی و توسعه بازیها کردهاند، رخ میدهند.
بعضی از این بازیها توانستهاند این مشکلات اولیه را پشت سر گذاشته و موفقیتهای بزرگی را کسب کنند اما بعضی از آنها هرگز شانس جبران این شکست بزرگ را پیدا نکردند. در ادامه مطلب نگاهی داریم به بدترین بازی های کامپیوتر که آشنایی با آنها برای گیمرها خالی از لطف نیست.
بدترین بازی های کامپیوتر
طراحی یک بازی کامپیوتری مستلزم پشت سرگذاشتن مراحل و دشواریهای زیادی است و احتمال وقوع اشتباه و خطا در هر یک از این مراحل وجود دارد. از جمله مشکلاتی که ممکن است باعث شکست خوردن این پروژهها و ناامیدی و خشم کاربران شوند میتوان به طراحی ضعیف، مشکلات فنی، داستان سرایی ضعیف، صداگذاری نامناسب و حتی زیاد بودن دیالوگها یا آیتمهای بازی اشاره کرد.
چنین بازیهایی میتوانند برای طراحان بازیهای کامپیوتری درس بزرگی باشند تا از تکرار این اشتباهات در آینده جلوگیری کنند. با در نظر گرفتن این مقدمه، بدترین بازی های کامپیوتر که تا به امروز منتشر شدهاند، عبارتند از:
1. Concord
کنکورد تابستان امسال تنها سه هفته پس از رونمایی تعطیل شد. نمیتوان گفت که استقبال از کنکورد وحشتناک بود، بلکه این بازی کاملاً فاقد استقبال بود. تعداد پلیرهای کنسول کنکورد مشخص نیست اما در استیم، این بازی وضعیت فاجعه باری داشت و در نقطه اوج، تعداد کاربران همزمان آن به 697 نفر رسید.
معمولاً شروع بد یک بازی شوتر چند نفره به سختی جبران میشود چون اگر بازیکنان برای پیدا کردن رقیب و یار در لحظات اوج دچار چالش شوند، بعید است که در آینده دوباره بازی را امتحان کنند. قیمت 40 دلاری و بد بودن نظرات هم در تبدیل کنکورد به یکی از بدترین بازی های پی سی تأثیر زیادی داشتند.
در هر صورت، تعطیل شدن پروژه سونی با این بودجه عظیم ظرف کمتر از یک ماه، به شدت شگفت آور است. استودیوی توسعه دهنده این بازی، Firewalk اعلام کرد که به دنبال گزینههایی برای جبران این شکست است و ممکن است در آینده روزی دوباره شاهد برگشت کنکورد باشیم، شاید به عنوان یک بازی رایگان.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های PS5
2. The Day Before
بازی «روز قبل» که در ژانر MMO بقا طراحی شده بود، روز قبل از رونمایی با مشکلات مهمی روبرو شد – از جمله حذف از استیم به دلیل مشکل حقوقی با یک اپلیکیشن تقویم. البته، این بازی پس از رونمایی هم مشکلات مهمتری را تجربه کرد. به گفته کاربران این بازی حتی MMO محسوب نمیشود و نظرات بسیار بدی برای بازی ثبت شد.
حتی توسعه دهنده بازی فرصت اصلاح مشکلات متعدد بازی را پیدا نکرد و چهار روز بعد تعطیل شد. Fntastic دلیل کنار کشیدن از این حوزه را “اشتباه در محاسبه توانمندیهای خودمان” اعلام کرد اما بعداً بلاگرها را مقصر این شکست دانست. در هر صورت، این بازی که قبلاً در فهرست مورد انتظارترین بازیهای سال قرار داشت، تبدیل به یکی از بازی های ناموفق شد تا حدی که استودیوی توسعه دهنده آن از این کار کناره گیری کرد.
3. Fallout 76
فال اوت 76 یکی دیگر از بدترین بازی های کامپیوتر بود. استودیوی بتزدا از قبل به کاربران هشدار داده بود که ممکن است در این بازی ایرادهایی وجود داشته باشند، اما این مشکلات متعدد بزرگ و کوچک تنها بخشی از مسئله بودند. نسخه کامپیوتری این بازی قابلیتهای مهمی مثل گفتگوی متنی و پشتیبانی از صفحات بسیار عریض را نداشت و کاربران این بازی به قابلیتهای گرافیکی پرکاربرد مثل تنظیم FOV، غیر فعال کردن تار شدن حرکات و Vsync هم دسترسی نداشتند. حتی در فال اوت 76 اسلایدر تنظیم روشنایی تصویر هم وجود نداشت.
علاوه بر این، خیلی از بازیکنانی که نسخه 200 دلاری Power Armor بازی را سفارش داده بودند، دیرتر از موعد این بازی را دریافت کردند. آنها باید از کدهای ارسال شده توسط بتزدا برای دانلود بازی استفاده میکردند و برای دریافت نسخه فیزیکی منتظر میماندند. بعلاوه، بر خلاف انتظار این بازی به جای بسته بندی کتان تبلیغ شده، در یک کیسه نایلونی ارزان قیمت به کاربران تحویل داده شد. بتزدا برای جبران این مشکلات، به این گیمرهای وفادار به اندازه 5 دلار از ارز درون بازی پرداخت کرد؛ رقمی که حتی برای خرید بیشتر وسایل درون بازی هم کافی نبود!
پس از این شروع ناموفق، بتزدا شرایط را تغییر داده و انواع افزونهها، یک سیستم گفتگوی جدید، انواع NPC و قابلیتهای دیگر را به این بازی اضافه کرد. حالا در استیم نظرات کاربران راجع به این بازی تغییر کرده و فال اوت 76 با آنچه که در ابتدا منتشر شده بود، تفاوت زیادی دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های PS4
4. No Man’s Sky
پیش از انتشار «آسمان هیچ کس» سروصدا و تبلیغات زیادی درباره آن انجام شده بود، اما حتی بعد از کاهش انتظارات هم خیلی از طرفداران بازی از مشکلات جدی آن ناامید شدند. افت FPS، کندی، مشکلات تصویر، کرش کردن بازی حین شروع یا حتی استفاده از نقشه کهکشان (که باعث میشدند پلیرها در یک منظومه گیر کنند) جزء مشکلات مهم این بازی بودند. نداشتن قابلیت استفاده از alt-tab برای ورود و خروج از بازی بدون ری استارت کردن آن هم جزء مشکلات ابتدایی بودند. این در حالی بود که رونمایی از بازی با 2 ماه تأخیر انجام میگرفت!
میتوان گفت که مهمترین و ناامید کنندهترین مشکل، این بود که بازیکنان نمیتوانستند همدیگر را در بازی ملاقات کنند؛ که این شرایط کاملاً بر خلاف ادعاهای قبل از رونمایی بازی بود. بعدها مشخص شد که قابلیت چند نفره سبک هم در بازی وجود نداشته است.
اعتراض کاربران منجر به چندین ماه سکوت از سوی هلو گیمز شد، اما در نهایت پچهای مختلف و چندین آپدیت سنگین و پر از امکانات منتشر شدند تا کاربران روشهای جدیدی برای بازی کردن داشته باشند. حتی قابلیت اجرای چند نفره بازی هم بعداً اضافه شد تا در نهایت امکان روبرو شدن با دیگران در دنیای عظیم «آسمان هیچ کس» فراهم شود. همچنان، آپدیتهای رایگان مختلف برای آسمان هیچ کس منتشر میشوند.
5. Batman: Arkham Knight
«بتمن: شوالیه آرکهام» یکی دیگر از بدترین بازی های کامپیوتر بود. بهینهسازی این بازی برای کامپیوتر بسیار بد انجام شده بود و مشکلاتی مثل محدود بودن به نرخ 30 فریم بر ثانیه، کم بودن گزینههای منو و مشکلات بافتها در آن به وفور مشاهده میشد. برای تنظیم نمایش بافتها هم تنها دو گزینه “معمولی” و “پایین” وجود داشت.
شدید بودن این مشکلات و خشم زیاد خریداران بازی باعث شد که وارنر برادرز فروش این نسخه از بتمن را متوقف کرده و بازی را از استیم و سایر فروشگاههای آنلاین حذف کند. ماهها بعد، دوباره بتمن با یکسری آپدیت برگشت اما همچنان مشکلات قبلی در آن مشاهده میشد. به تدریج با انتشار پچهای مختلف، مشکلات بازی کمتر شدند.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های پلی استیشن 2
6. SimCity
سیم سیتی یکی دیگر از بازیهایی بود که طرفدارانش را کاملاً ناامید کرد؛ چون حتی در حالت تک نفره هم کاربران امکان اجرای سیم سیتی 2013 را به صورت آفلاین نداشتند. این موضوع با در نظر گرفتن اینکه حالت چند نفره بازی در اصل شامل بازی مستقیم با دیگران نبود، کاربران را ناراحتتر کرد.
مشکل بدتر این بود که سیم سیتی از همان ابتدا، تا یک هفته قابل اجرا نبود! این مشکل زمانی رفع شد که EA یکسری از قابلیتهای بازی را حذف کرد و در این مرحله کاربران توانستند بازی را به شکل معمول ادامه دهند. اما خبرهای بد برای طرفداران سیم سیتی ادامه داشت، از جمله محدود بودن شدید اندازه شهر و پیشرفته نبودن هوش مصنوعی شهروند بازی در حدی که قبلاً وعده داده شده بود.
بعد از اینکه مشخص شد امکان اجرای بازی به شکل آفلاین وجود ندارد، چندین ماه طول کشید تا EA این مشکل را رفع کند. البته با وجود همه این فجایع، فروش سیم سیتی به بیشتر از 2 میلیون نسخه رسید.
7. The War Z
جنگ زد یکی دیگر از بدترین بازی های پی سی تاریخ بود؛ اما چرا؟! واقعیت این است که در صفحه استیم این بازی از عبارتهایی مثل وجود “سرورهای خصوصی”، “مهارتهای بازیکن” و “نقشههای 400 کیلومتری” استفاده شده بود، اما به گفته توسعه دهنده، بازیکنان نباید بازی را بر اساس این توضیحات خریده یا راجع به آنها شکایت میکردند. امکان ثبت امتیاز برای بازی از پلیرها گرفته شد (در بعضی مواقع هیچ دلیل یا توضیحی برای این کار اعلام نشده بود)، نظرات منفی از انجمنهای بازی حذف میشدند و در نهایت، جنگ زد به دلیل تبلیغات غلط از استیم حذف شد.
البته با وجود این مشکلات جنگ زد، این بازی کاملاً از بین نرفته و در سال 2013 دوباره برگشت؛ این بار با اسمی جدید اما با خیلی از همان مشکلات قبلی!
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های جهان
8. Assassin’s Creed: Unity
گزارش کاربران راجع به باگهای اساسینز کرید: وحدت خیلی زود شروع شد؛ NPCها در این بازی چهره نداشتند، نرخ فریم بازی وحشتناک بود، حالت مشارکتی چند نفره مشکل داشت و غیره. این گزارشها بیشتر از سمت بازیکنان منتشر شده بودند چون تا 12 ساعت پس از رونمایی، امکان ثبت نظر برای بازی وجود نداشت! ظاهراً یوبی سافت از قبل از اینکه چه شاهکاری منتشر کرده اطلاع داشت!
مشکلات این بازی اساسینز کرید به قدری جدی بودند که آن را تبدیل به یکی از بدترین بازی های کامپیوتر تاریخ کردند و یوبی سافت هم مجبور به توقف این پروژه و جایگزینی آن با یک بازی رایگان برای خریداران این بازی شد. شاید این پیشنهاد جذاب به نظر برسد اما متأسفانه در قرارداد مربوطه نوشته شده بود که پذیرش این پیشنهاد یعنی بازیکنان از حق خودشان برای شکایت از یوبی سافت صرف نظر میکنند.
9. World of Warcraft
بلیزارد در سال 2024 با استفاده از 500 کارمند و 40 سرور، نسخه خوبی از بازی دنیای وارکرافت را تولید کرد. مشکل اینجا بود که این شرکت از نظر تخمین تعداد گیمرهای هیجان زدهای که برای اجرای بازی به سرورهای این شرکت هجوم میبرند، دچار اشتباه شده بود. سرورهای در نظر گرفته شده قابلیت پاسخ دادن به این حجم از کاربران را نداشتند.
پلیرها مجبور بودند که برای اجرای بازی در صفهای چند هزار نفره منتظر بمانند. حتی پس از آنلاین شدن هم احتمال خارج شدن بازیکن از بازی وجود داشت که در این صورت دوباره باید به انتهای این صفهای طولانی برمیگشتند. حتی دو برابر کردن تعداد سرورها هم کمکی نکرد و شرایط به قدری بد شد که بلیزارد تحویل نسخههای جدید بازی را متوقف کرد تا مبادا بیشتر شدن تعداد کاربران، مشکلات این بازی را جدیتر کند.
البته این محبوبیت شدید جزء مشکلات خوب برای بازیها محسوب میشود و WoW هم از زمان رونمایی تا به امروز به درآمد بسیار چشمگیری رسیده است. اما همچنان چنین مشکلاتی ادامه دارند؛ مثلاً انتشار افزونه «جنگسالاران درینور» بازی در سال 2014 هم با مشکلات مشابهی روبرو شد و در کنار مشکلات سرورها، طرفداران بازی دوباره وارد صفهای طولانی شدند.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های شوتر اندروید
10. Half-Life 2
قبل از اینکه استیم مثل امروز تبدیل به بزرگترین بازار بازی شود، Valve از آن برای انتشار پی در پی آپدیت بازیها استفاده میکرد. تا اینکه در سال 2004 تصمیم بر این شد که از این پلتفرم به عنوان سرویسی الزامی برای انتشار یکی از مورد انتظارترین بازیهای کامپیوتر تاریخ یعنی «نیمه جان 2» استفاده شود.
سرورهای Valve توانایی پاسخ دادن به انبوه کاربران این بازی را که قبلاً هم چندین تأخیر ناخوشایند در انتشار آن به وجود آمده بود، نداشتند. به خصوص این موضوع برای کاربرانی که نسخه فیزیکی این بازی را داشتند و تا چند روز نمیتوانستند آن را اجرا کنند، بسیار ناراحت کننده بود؛ چون حتی برای نسخه فیزیکی هم احرازهویت آنلاین در استیم لازم بود.
پس از فراهم شدن امکان اجرای بازی هم خیلی از گیمرها باگ عملکردی شدیدی را تجربه کردند که نرخ فریم را کاهش داده و باعث بروز اختلال در صدا میشد! در نهایت چندین ماه طول کشید تا تحقیقات Valve برای اصلاح این مشکلات تکمیل شود.
11. Diablo 3
در سال 2012 کاربرانی که قصد داشتند دیابلو را اجرا کنند، دائماً با خطای 37 روبرو میشدند. پس از یک دهه انتظار برای انتشار بازی، حالا طرفداران دیابلو امکان اجرای بازی را نداشتند و تنها این خطا را دریافت میکردند.
این بازی هم جزء بازیهایی بود که در حالت تک نفره نیاز به اتصال اینترنت داشت و تا روزها پس از انتشار، سرورهای بازی در دسترس نبودند. حتی پس از حذف خانه حراج که به گیمرها امکان میداد به جای به دست آوردن غنایم با کشتن هیولاها، این غنایم را بخرند، باز هم امکان اجرای بازی به شکل آفلاین وجود نداشت. به این ترتیب دیابلو برای خیلی از کاربران تبدیل به یکی از بدترین بازی های تاریخ شد.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های شوتر PS4
12. APB
وجود حالت چند نفره آنلاین در یک بازی پرهیجان که در آن پلیس و خلافکاران در تقابل با هم هستند، جذاب به نظر میرسد اما در ژوئن 2010، زمانی که کاربران با خوشحالی شروع به اجرای بازی کردند که قرار بود نسخه چند نفره عظیم «اتومبیل دزدی بزرگ» باشد، کاملاً سرخورده شدند. مکانیکهای رانندگی و تیراندازی APB بسیار قدیمی به نظر میرسیدند، محیط مورد نظر برای نبرد وجود نداشت و خود شهر هم طراحی بسیار بدی داشت. توسعه دهنده این بازی یعنی Realtime Worlds با غیرفعال کردن ثبت نظر تا یک هفته، نشان داد که کاملاً از این مشکلات باخبر است.
پس از صرف صد میلیون دلار برای توسعه بازی، RealTime Worlds با شکست سنگینی روبرو شد. سرورهای APB تنها سه ماه پس از انتشار بازی تعطیل شدند و به این ترتیب APB برای خیلی از کاربران تبدیل به یکی از بدترین بازی های PC تاریخ شد. البته در سال 2011 این بازی بازسازی شد و حالا به صورت رایگان قابل اجراست.
13. Final Fantasy 14
قطعاً کاربران از بازی که چهاردهمین نسخه آن منتشر میشود، انتظار زیادی دارند. اما فاینال فانتزی 14 در برآورده کردن این انتظارات ناکام ماند. پس از انتشار نسخه بتای مختصر بازی، این نگرانی ایجاد شد که فاینال فانتزی 14 آماده انتشار نبوده اما این نگرانیها نادیده گرفته شدند و پس از انتشار بازی، گیمرها با انواع مشکلات روبرو شدند.
وقتی امکان اجرای بازی فراهم شد، رابط کاربری ضعیف، نرخ فریم وحشتناک و باگهای پی در پی مانع از انجام بازی میشدند. پچهای مختلفی برای رفع این مشکلات منتشر شدند اما هیچ کدام مانع از شناخته شدن این بازی به عنوان یکی از بدترین بازی های جهان نشدند چون این بازی مملو از انتخابهای غلط برای طراحی بود. در نهایت، پس از توقف این پروژه، بازی یک سال بعد با موتوری جدید، سیستم سرور جدید و یکسری تغییر و اصلاحات دیگر منتشر شد.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های زامبی برای کامپیوتر
14. Battlefield 4
مشکلات بتلفیلد 4 در زمان رونمایی از این بازی بسیار زیاد و متنوع بودند؛ از جمله خطاهای اتصال، فریز شدن و کرش کردن بیدلیل و مشکلات عملکردی netcode که باعث میشد گلولهها به یک نقطه خاص برخورد کنند اما تأثیر آنها جای دیگری ایجاد شود. یک صدا خفه کن هم برای تک تیرانداز وجود داشت که در کمال تعجب، صدای کل سرور را قطع میکرد.
هفتهها گذشت و پچهای مختلف منتشر شدند اما همچنان باگهای بیشتری نمایان میشدند از جمله باگی که باعث میشد پرتابهها از بازیکنان به زمین خوردهای که هنوز زنده هستند، برگشته و گاهی اوقات به شخصی که موشک شلیک کرده برخورد کنند. این مشکلات تا مدتها پس از انتشار بازی ادامه داشتند. در نهایت DICE مجبور به استفاده از سرورهای قدرتمندتر جدید شد تا مشکلات تأخیر مسابقات 64 نفره را رفع کند و حتی برای جبران این مشکلات، یک رویداد دو برابر کردن XP یک هفتهای را اجرا کرد.
15. Dead Island
بدون شک توسعه دهندگان بازیها در روز رونمایی از محصولشان مشغله زیادی دارند و این نکته در روز انتشار بازی جزیره مرده کاملاً آشکار شد. توسعه دهنده این بازی در انتشار بازی دچار اشتباه شده بود و به جای نسخه تکمیل شده، یک نسخه توسعه دهنده پر از باگ و بهینهسازی نشده را منتشر کردند که امکان دسترسی به کدهای تقلب هم در آن وجود داشت! مثلاً بازیکنها میتوانستند با استفاده از این کدها از دیوارها عبور کرده و آسیب ناپذیر شوند.
مهمتر از همه اینکه، Techland مجبور بود دهها مشکل دیگر را هم در روز اول حل کند از جمله مشکلات مربوط به مأموریتها، بازیهای ذخیره شده و سایر مشکلات گرافیکی که باعث شدند نسخه ابتدایی جزیره مرده برای بعضی کاربران تبدیل به یکی از بدترین بازی های کامپیوتر شود.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های زامبی اندروید
16. ArchAge
کاربران ArcheAge به غیر از مشکلات رایج بازیهای MMO مثل صف طولانی پیوستن به سرورها، مشکلات دیگری هم داشتند. با توجه به ثابت بودن تعداد سرورها و زمینهای قابل مطالبه در هر سرور، ظرف چند ساعت پس از راهاندازی بازی، همه زمینها تصرف شد. تنها راه برای به دست آوردن زمین، این بود که آنها را از بازیکنان دیگر خریده یا زمینهای کاربرانی را که در پرداخت مالیات کوتاهی میکردند، تصاحب کنند.
اما استفاده از روش دوم تقریباً غیرممکن بود. چون بازی در وضعیت بسیار آسیبپذیری منتشر شده بود و هکرها میتوانستند با ربات و نرمافزارهای شخص ثالث از آن سوء استفاده کنند. در واقع، نرمافزارهای خودکار به کاربران متقلب امکان میدادند که به محض آزاد شدن یک زمین، آن را تصاحب کنند؛ طوری که کاربران معمولی به هیچ وجه فرصت تصاحب زمین را نداشتند. واکنش Trion به این مشکلات، راهاندازی موجی از بن و محدودیت بود اما متأسفانه خیلی از کاربران قبل از این اقدام آسیب دیده بودند و از نظر آنها ArcheAge تبدیل به یکی از بدترین بازی های پی سی شده بود.
17. X Rebirth
X3 هم در زمان رونمایی یکی از بدترین بازی های کامپیوتر بود که باگهای بیشمار آن مانع از تکمیل بازی شده و کامپیوتر کاربر را به شدت کند میکردند. نسخه جدیدتر بازی یعنی X Rebirth هم این مسیر را ادامه داد و رتبه بسیار ضعیفی کسب کرد. به گفته یکی از منتقدان، باگها و مأموریتهای ناتمام این بازی به قدری زیاد هستند که نمیتوان به راحتی فهرست کامل آنها را در یک صفحه جا داد.
توسعه دهنده بازی Egosoft سالها زمان صرف پچ کردن بازی کرد و بیشتر از 30 آپدیت مختلف برای حل مشکلات و اضافه کردن قابلیتهای جدید منتشر شد. هنوز هم عدهای از کاربران نظرات بدی برای این بازی ثبت میکنند. با وجود رفع بعضی از مشکلات، هنوز X Rebirth شرایط و ویژگیهای ایده آل مورد انتظار کاربران را ندارد.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های زامبی PS4 و PS5
18. Anarchy Online
گاهی اوقات برای انجام بعضی کارها همه چیز به بدترین شکل ممکن پیش میرود؛ Anarchy Online هم نمونه بارزی از این بدشانسیهاست. پس از انتشار بازی، مشخص شد که کلید تحویل داده شده به بعضی از کاربران هنگام خرید دیسک بازی نامعتبر بوده و از بعضی کاربران هم دو بار هزینه اشتراک دریافت شد. بازی دائماً دچار کرش میشد، سرورها دائماً از دسترس خارج میشدند و پس از فراهم شدن امکان بازی، مشخص شد که بعضی از قسمتهای جهان بازی قابل دسترس نیستند. در نتیجه، بخش پشتیبانی از مشتریان Funcom به شدت شلوغ شده بود.
با وجود این شروع ناخوشایند و دراماتیک، Funcom ماهها سعی کرد تا مشکلات بازی را رفع کند و برای جذب دوباره کاربران، طرحهای آزمایشی رایگانی را ارایه داد. امروزه هنوز هم این بازی فعال است و کاربران میتوانند آن را به صورت رایگان انجام دهند.
19. Vanguard: Saga of Heroes
معرفی بدترین بازی های کامپیوتر را با Vanguard ادامه میدهیم که پس از انتشار آن، مشخص شد که بازی هنوز آماده نبوده است. این بازی که توسعه آن هم بدون دردسر نبود، پس از چندین سال زحمت و سختی قبل از این که کاملاً آماده شود، توسط سونی منتشر شد.
کاربران این بازی با انواع مشکلات و باگها دست و پنجه نرم میکردند از جمله یکسری باگ مربوط به مأموریتها که آنها را مجبور به رها کردن شخصیت فعلی و ایجاد شخصیتهای جدید میکرد. بهینهسازی بازی هم بسیار بد انجام شده بود. به همین دلیل، نرخ فریم بسیار پایین بود و فشار زیادی روی سیستم کاربر ایجاد میشد. توسعه دهندگان باید سالها برای رفع این مشکلات تلاش میکردند و به این ترتیب، در جولای 2014 شرکت سونی یکی از بدترین بازی های پی سی تاریخ را کنار گذاشت.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های آنلاین اندرویدی
20. Total War: Rome 2
با اینکه عده زیادی از استراتژی و زیبایی بازی «جنگ تمامعیار: روم ۲» لذت میبرند، بعضی دیگر از کاربران از باگهای پی در پی این بازی به ستوه آمدند. از جمله این مشکلات میتوان به نقایص هوش مصنوعی، کرش کردن دائم، بهینهسازی بافتها به روش با اتلاف و عملکرد ضعیف حتی در کامپیوترهایی بسیار قویتر از کانفیگ مورد نیاز بازی اشاره کرد. حتی برای بعضی از کاربران و منتقدین، بازی اصلاً قابل اجرا نبود!
واکنش توسعه دهنده به این مشکلات هم مثل همیشه بود؛ یعنی عذرخواهی و انتشار آپدیتهای مختلف. اما در یکی از انجمنهای جنگ تمامعیار کاربر ناشناسی که مدعی بود توسعه دهنده بازی است، مطلبی منتشر کرد که مقصر اصلی این مصائب را عدم اجرای تستهای پیش از انتشار میدانست.
21. Battlecruiser 3000 AD
معرفی بدترین بازی های کامپیوتر را با نگاهی به یکی از بزرگترین داستانهای شکست و رسوایی در این حوزه ادامه میدهیم. Battlecruiser 3000 AD به عنوان یک پروژه شبیه سازی فضای بلند پروازانه، از دهه 90 میلادی در حال توسعه بود و از دست ناشری به ناشر دیگر میچرخید تا اینکه در نهایت Take-Two Interactive حق انتشار بازی را خریده و آن را در سپتامبر 1996 منتشر کرد. متأسفانه نسخه منتشر شده کاملاً ناقص بود و سایت Gamespot هم آن را پرباگترین، غیرقابل استفادهترین و غیرقابل اجراترین نرمافزار منتشر شده تا به امروز ناامید و امتیاز 2.6 را (از 10 نمره) به این بازی داد.
این بازی دائماً کرش میکرد؛ مستندات غیرقابل استفادهای داشت و کاملاً آشفته و بینظم بود. توسعه دهندگان بازی سعی کردند تا حد ممکن با انتشار پچهای مختلف، بازی را از وضعیت غیرقابل اجرای اولیه خارج کنند. اما در نهایت، درک اسمارت طراح و برنامه نویس بازی از ناشر بازی (Take-two) شکایت کرده و حق انتشار بازی را پس گرفت. بعداً نسخه آنلاین بازی به صورت رایگان در اختیار کاربران گرفت و مدتی بعد هم نسخه دوم آن منتشر شد.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های فکری آیفون
22. EVE Online: Trinity
EVE Online: Trinity یکی دیگر از بدترین بازی های کامپیوتر تاریخ بود که اجرای آن مانع از بوت شدن سیستم میشد! اجرای این بازی باعث حذف فایل boot.ini ویندوز شده و دردسرهایی جدی برای کاربران ایجاد میکرد.
همچنان boot.ini بین جامعه گیمرها به عنوان یک جوک شناخته شده شهرت دارد. این باگ به قدری بد بود که کاربران سایر مشکلات ریز و درست بازی را فراموش کرده بودند. قطعاً مشکلاتی مثل نقص عملکرد تیربار کشتی در بازی، نسبت به خراب شدن کامپیوتر و بوت نشدن ویندوز بسیار کم اهمیتتر به نظر میرسند.
جمعبندی
بازیهای کامپیوتری علاقمندان زیادی دارند و به همین دلیل، هیچ چیز بدتر از این نیست که نتوانید بازی محبوبتان را به شکل ایده آل و مورد انتظار اجرا کنید. مشکلاتی پیشبینی نشدهای مثل پاسخگو نبودن سرورها به تقاضای کاربران، وجود نقص فنی در بعضی مراحل یا قابلیتهای بازی، افت شدید سرعت کامپیوتر حین اجرای بازی و حتی بروز نقص فنی در سیستم پس از اجرای بازی از جمله دردسرهایی هستند که تا به امروز علاقمندان به بازیهای کامپیوتری آنها را تجربه کردهاند. امیدواریم که توسعه دهندگان و ناشران بازیها از بدترین بازی های کامپیوتر درس بگیرند تا در آینده شاهد تکرار مشکلات مشابه نباشیم!
سوالات پرتکرار
چطور بدترین بازی های کامپیوتر را در استیم پیدا کنیم؟
با مرتب کردن بازیها بر اساس نظرات کاربران، مورد تحسینترین بازیها در ابتدای فهرست قرار میگیرند. میتوانید با رفتن به آخرین صفحه، بدترین بازیها را از نظر کاربران پیدا کنید.
نیمه جان 2 چه مشکلاتی داشت؟
سرورهای Valve توانایی پاسخ دادن به انبوه کاربران این بازی را نداشتند. حتی برای نسخه فیزیکی هم احرازهویت آنلاین در استیم لازم بود. پس از فراهم شدن امکان اجرای بازی هم خیلی از گیمرها باگ عملکردی شدیدی را تجربه کردند که نرخ فریم را کاهش داده و باعث بروز اختلال در صدا میشد!
بتلفیلد 4 چه مشکلاتی دارد؟
مشکلات بتلفیلد 4 هنگام رونمایی از این بازی بسیار زیاد بودند؛ از جمله خطاهای اتصال، فریز شدن و کرش کردن بیدلیل و مشکلات عملکردی netcode که باعث میشد گلولهها به یک نقطه خاص برخورد کنند اما تأثیر آنها جای دیگری ایجاد شود. یک صدا خفه کن هم برای تک تیرانداز وجود داشت که در کمال تعجب، صدای کل سرور را قطع میکرد.
بیشتر بخوانید:
منبع: pcgamer
نظر شما درباره بدترین بازی های کامپیوتر چیست؟ دیدگاه خود را با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.