تحریم های تراشه ها علیه چین توسط وزیر بازرگانی ایالت متحده آمریکا، احمقانه توصیف شد. وی معتقد است که اینگونه تحریمها برای کشوری مانند چین کاربردی ندارد.
چین هماینک دومین اقتصاد برتر جهان پس از آمریکاست و از لحاظ تکنولوژی نیز در رنکهای اول دنیا قرار دارد. این کشور با جمعیت انبوهی که دارد از سالهای گذشته تاکنون مدام در در تلاش است که در تمامی عرصهها خود را به اثات رسانده و الحق که این تلاشها بسیار مثمرثمر بوده است.
این کشور آسیایی همچنین سالهاست با آمریکا برسر مسائل گوناگون اختلاف دارد و ایالات متحده این کشور را در بخش گوناگون تحریم کرده است. یکی از این موارد تحریم های تراشه ها علیه چین است که به باور وزیر بازرگانی آمریکا، این یک کار احمقانه و غیرکاربردی است. احتمالاً منظور این مقام آمرکایی این است که چین دیگر متکی به هیچ کشوری نیست و خود میتواند در هر بخشی خودکفا باشد و این کار را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد. به هر صورت بهتر است جزئیات خبر را در ادامه مطلب بخوانید.
تحریم های تراشه ها علیه چین کاری احمقانه است
به نقل از tomshardware؛ باتوجه به رقابت بسیار شدید آمریکا و چین، رقابت و سرمایهگذاری در صنعت تراشهسازی به یکی از مسائل مهم تجارت روز بدل شده است.
جینا ریموندو، وزیر تجارت آمریکا، در یک مصاحبه اختصاصی میگوید که تمرکز بر سرمایهگذاری داخلی و ایجاد نوآوری، بهمراتب مؤثرتر از اعمال تحریم و محدودیتهای صادراتی بر چین است.
ای مقام آمریکایی افزود:
«قانون CHIPS که بهمنظور تقویت زیرساختهای نیمههادی در ایالات متحده تصویب شده، نشاندهنده تعهد دولت به سرمایهگذاری در این بخش حیاتی است.»
ریموندو اضافه کرد: «این قانون به صرف هزینهای بیشتر از مجموع ۲۸ سال گذشته برای ساخت و توسعه زیرساختهای نیمههادی منجر شده است. به اعتقاد او، این نوع سرمایهگذاری میتواند به آمریکا کمک کند تا از رقبای خود پیشی گیرد.»
با وجود تلاشهای آمریکا برای جلوگیری از دسترسی چین به تکنولوژیهای پیشرفته از طریق تحریمها، گزارشها نشان میدهند که شرکتهای چینی همچنان از طریق بازار سیاه تراشههای ممنوع اعلام شده را تهیه و خریداری میکنند. این موضوع بیان میکند که خلاقیت و توانایی بالای شرکتهای چینی در مقابله با محدودیتهای ناشی از تحریمهای آمریکا است. در همین راستا، ریموندو معتقد است که بهترین راه برای رقابت با چین، تمرکز بر نوآوری و توسعه فناوریهای پیشرفته است.
با این حال جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، همچنان بر ادامه تحریمها علیه چین اصرار دارد. او همچنین از کشورهایی مانند ژاپن و هلند میخواهد که در این مسیر با آمریکا همراه شوند تا مانع دسترسی چین به تکنولوژیهای پیشرفته، بهویژه در صنعت نیمههادیها، شوند. بایدن معتقد است که این تحریمها نقش کلیدی در جلوگیری از پیشرفت فناوریهای پیشرفته چین دارند. البته این نظر بایدن است و احتمال میرود با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، این وضعیت به حالت عادی برگردد.
ترامپ اساساً با این قانون مخالف است و بارها نسبت به این قوانین انتقا کرده است. وی خواستار تغییر روند دولت آمریکا به سون کاهش مقررات مالیات شده است. این تغییرات میتواند تأثیر چشمگیری بر سرعت اجرای پروژههای نیمههادی داشته باشد و بسیاری از متقاضیان یارانه دولتی را برای تأمین مالی پروژههای خود تحت فشار قرار دهد.
در نهایت، برای موفقیت در صنعت نیمههادی، آمریکا به سرمایهگذاری گسترده در فناوریهای پیشرفته و نوآوری نیاز دارد. وزیر بازرگانی این کشور بر اهمیت حمایت بیشتر دولت از نوآوری داخلی تأکید کرده است تا آمریکا بتواند با سرعت بیشتری از چین پیشی بگیرد. این رویکرد به ایالات متحده کمک میکند تا رقابت جهانی خود را حفظ کرده و جایگاه رهبری در حوزه فناوری را تقویت کند.
بیشتر بخوانید:
- نمایشگاه تلکام 1403 با شعار هوش مصنوعی آغاز شد
- دعوای حقوقی کوالکام و آرم ظاهرا به نفع شرکت آمریکایی تمام شد
- گوگل با کنار گذاشتن کوالکام و سامسونگ، مودم مدیاتک را برای سری پیکسل 10 انتخاب کرد
نظر شما چیست؟ آیا تجریمهای آمریکا علیه چین نادرست است؟ لطفاً نظرات خود را در بخش کامنتها بنویسید.