راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

چرا تولید خودروی کوچک و کم مصرف هیوندای i10 ممنوع اعلام شد؟

هیوندای i10 ممنوع در بازار ایرانهفته گذشته با انتشار فهرست خودروهای ممنوع بازار ایران، نام هیوندای i10 نیز در این فهرست قرار گرفت. در این نوشته با بررسی آمار و اطلاعات رسمی در خصوص ایمنی و آلایندگی، به مرور دلایل این امر خواهیم پرداخت.

پس از ماه‌ها بحث و جدل، هفته گذشته فهرستی متشکل از 25 خودرو منتشر شد که بنا بر اعلام موسسه استاندارد مجوز شماره‌گذاری نداشته و باید از چرخه تولید خارج شوند. در ابتدا این امر یک مساله جذاب و امیدوار کننده به شمار آمده و با قرار گرفتن نمونه‌هایی مانند سری 1xx سایپا (چند مدل از پراید)، پژو پارس با موتور XUM و وانت مزدا، موجب خوشحالی بسیاری از افرادی که دغدغه حفظ جان مردم و محیط زیست را دارند، گردید.

راهنمای خرید تکراتو



هیوندای i10 در فهرست خودروهای ممنوع !

اما با مرور این فهرست تا انتها و وجود خودروهایی با کیفیت قابل قبول (در حد استانداردهای ایران) و خالی بودن جای خاندان پراید، پژو 405، پژو پارس و نمونه‌هایی از این قبیل و قرار گرفتن خودرویی مانند هیوندای i10 با تکنولوژی سال 2014 شرکت کره‌ای هیوندای، که یکی از معتبرترین شرکت‌های خودروسازی جهان به حساب می‌آید، علامت سوال بزرگی را در ذهن علاقمندان خودرو و مشتریان و خریداران بازار ایران ایجاد نمود.

هیوندای i10 ممنوع در بازار ایران

بررسی دلایل قرار گرفتن هیوندای i10 در جمع خودروهای ممنوع

در این نوشته درنظر داریم تا با بررسی هیوندای i10 در بخش‌های مختلف و مرور استانداردهای کسب شده توسط این خودرو از موسسه استاندارد اتحادیه اروپا (Euro NCAP) در بخش ایمنی و میزان آلایندگی این خودرو، به بررسی دلایل حذف هیوندای i10 از چرخه تولید ایران بپردازیم و دو نسل این خودرو را مورد بررسی کامل قرار دهیم.

البته لازم به ذکر است که نوشته بررسی دلایل ممنوعیت هیوندای i10 به معنی تایید توانایی‌ها و قابلیت‌های این خودروی کوچک و ارزان‌قیمت نبوده و تنها به دلیل عدم حضور سرشناسان و سردمداران آلودگی و فقدان ایمنی و مرکب سفر آخرت، تصمیم به تهیه و تدوین این مطلب گرفته‌ایم.



هیوندای i10 نسل اول

اولین نسل هیوندای i10 به عنوان یک خودروی فوق کوچک شهری در سال 2007 میلادی راهی بازارهای جهانی گردید. با توجه به ابعاد کوچک و مصرف سوخت پایین و آلایندگی در سطح استانداردهای اتحادیه اروپا، این خودرو توانست استاندارد یورو 4 را در سال 2008 کسب نموده و مجوز تردد در قاره سبز را به‌ دست آورد.

مصرف سوخت و آلاینده‌ها

بر اساس اطلاعات منتشر شده، این خودرو با استفاده از موتور کوچک 1.1 لیتری خود، مصرف سوخت میانگینی در حدود 6 لیتر در هر 100 کیلومتر داشته و در هر کیلومتر مسیر، 139 گرم CO2 تولید نموده و میزان تولید آلاینده‌های CO و NO آن نیز در هر کیلومتر برابر با 392 میلی‌گرم و 11 میلی‌گرم است.



ایمنی در تصادفات رانندگی

بر اساس اطلاعات درج شده در وب‌سایت رسمی Euro NCAP نیز هیوندای i10 نسل اول مدل سال 2008 میلادی نیز بر اساس استانداردهای سال اروپا، از لحاظ ایمنی راننده و سرنشینان موفق به کسب 4 ستاره از 5 ستاره ممکن، از لحاظ ایمنی کودکان موفق به کسب 4 ستاره از 5 ستاره و از لحاظ ایمنی عابران پیاده موفق به کسب 3 ستاره از 4 ستاره ممکن شده است.

به این ترتیب هیوندای i10 نسل اول که نمونه‌های آن در بازار ایران نیز موجود است، هم از لحاظ آلایندگی و هم از لحاظ ایمنی در تصادفات رانندگی، خودروی استانداردی بوده و موفق به کسب مجوزهای لازم برای تردد در کشورهای مدرن اروپایی شده است.

هیوندای i10 نسل دوم ؛ خودروی ممنوع ایران

هیوندای i10 نسل دوم با ظاهر جدید و بهره‌گیری از امکانات و تجهیزات مدرن، در سال 2014 میلادی جایگزین نسل اول این خودرو گردید. این خودرو همان نمونه‌ای است که در حال حاضر در ایران موجود بوده و توسط شرکت کرمان خودرو تولید و به فروش می‌رسد. این خودرو همانطور که در سری مقالات “معرفی محصولات 2018 هیوندای” ذکر شد، در حال حاضر نیز در خط تولید این شرکت قرار داشته و به بسیاری از کشورهای جهان نیز صادر می‌گردد.

هیوندای i10 ممنوع در بازار ایران

در ادامه با بررسی آمارهای بدست آمده توسط این خودروی کوچک و مدرن شهری ار منابع معتبر و رسمی مانند وب‌سایت رسمی سازمان بررسی و ارزیابی ایمنی خودروهای در حال تردد در اروپا (www.euroncap.com)، به مرور دلایل حدف هیوندای i10 از چرخه تولید ایران خواهیم پرداخت.

موتور و پیشرانه

پیشرانه استفاده شده در هیوندای i10 ممنوع ، یک موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه 1.2 لیتری DOHC بوده که با حجم دقیق 1.248 سی‌سی، توانایی تولید نیرویی در حدود 86 اسب بخار در دور موتور 6.000 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور تولیدی 121 نیوتون متر در دور موتور 4.000 دور در دقیقه را دارد. نیروی تولیدی موتور نیز توسط یک جعبه دنده 4 سرعته اتوماتیک با قابلیت تعویض به صورت دستی به چرخ‌های جلویی (FWD) منتقل می‌گردد.

این خودرو به زمانی در حدود 13.8 ثانیه برای رسیدن از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت نیاز داشته و توانایی رسیدن به حداکثر سرعتی در حدود 101 مایل در ساعت (معادل 162 کیلومتر در ساعت) را دارد که آن را در رده خودروهای کوچک کند درون شهری و مناسب برای بانوان قرار می‌دهد.

مصرف سوخت

هیوندای i10 ممنوع ، یک خودروی بسیار کم مصرف در بازار ایران به حساب آمده و توانایی پیمودن مسافتی در حدود 35 مایل با هر گالن سوخت (معادل 8 لیتر در هر 100 کیلومتر) مسیر شهری، 55 مایل با هر گالن سوخت (معادل 5.1 لیتر در هر 100 کیلومتر) مسیر بزگراهی را دارد و میانگین مصرف آن نیز چیزی در حدود 45 مایل با هر گالن سوخت (معادل 6.2 لیتر در هر 100 کیلومتر) است.

آلایندگی

هیوندای i10 ممنوع با استفاده از این پیشرانه 1.2 لیتری 4 سیلندر در هر کیلومتر مسیر با تولید 139 گرم آلاینده CO2 از لحاظ آلایندگی نیز در سطح استانداردهای اروپایی قرار داشته و موفق به کسب مجوزهای Euro 6 شده است و در دسته خودروهای بنزینی با آلایندگی بسیار پایین قرار می‌گیرد.



ایمنی هیوندای i10 ممنوع!

هیوندای i10 مدل 2017 با توجه به مجوز تردد در اروپا از حداقل امکانات و تجهیزات ایمنی لازم برخوردار شده است. از تجهیزات ایمنی هیوندای i10 می‌توان به مواردی مانند نمونه‌های زیر اشاره نمود:

  • کیسه‌های هوای ایمنی جلویی برای راننده و سرنشین
  • کمربندهای مجهز به سیستم محدود کننده
  • اتصالات ISOFIX برای صندلی‌های مخصوص کودکان در صندلی‌های ردیف دوم
  • ترمزهای ضد قفل (ABS)
  • سیستم توزیع الکتریکی نیروی ترمز (EBD)
  • سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)

نتایج بررسی هیوندای i10 از لحاظ ایمنی

سرنشینان بزرگسال

بر اساس اطلاعات منتشر شده، هیوندای i10 ممنوع در ایران، مجهز به 2 کیسه هوای ایمنی برای سرنشینان جلویی بوده و بر طبق نتایج آزمون‌های Euro NCAP این خودرو در سال 2014 میلادی موفق به کسب امتیاز 79٪ برای سرنشینان بزرگسال شده است. نتایج این آزمون را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید:

نتایج بررسی هیوندای i10 از لحاظ ایمنی

سرنشینان خردسال و کودک

هیوندای i10 ممنوع در زمینه ایمنی کودکان در هنگام استفاده از صندلی مخصوص که به اتصالات ایزوفیکس (ISOFIX) صندلی عقبی متصل می‌شود نیز موفق به کسب امتیاز 80٪ شده است:

عابران پیاده

نتیجه بررسی هیوندای i10 ممنوع در ایران نیز بر اساس نتایج منتشر شده توسط این سازمان 71٪ بوده که امتیازی قابل قبول و مناسب برای یک خودروی ارزان‌قیمت به حساب می‌آید:

نتایج بررسی هیوندای i10 از لحاظ ایمنی

تجهیزات کمکی ایمنی

پایین‌ترین نمره در نتایج بررسی ایمنی هیوندای i10 ممنوع مربوط به بخش تجهیزات کمکی و ایمنی بوده که امری طبیعی و قابل قبول برای یک خودروی با قیمت 14.500 دلاری (معادل 60 میلیون تومان با احتساب دلار 4.200 تومانی در زمان نگارش) به حساب می‌آید. این خودرو با تجهیز به امکاناتی مانند هشدار صوتی و بصری در هنگام بسته نشدن کمربندهای ایمنی برای چهار سرنشین خودرو، محدود کننده سرعت و سیستم کنترل پایداری الکترونیکی موفق به کسب امتیاز متوسط 56٪ شده است:

نتایج بررسی هیوندای i10 از لحاظ ایمنی



امکانات و تجهیزات

هیوندای i10 مدل 2017 ممنوع به عنوان یک خودروی روز و مدرن در عین حال ارزان‌قیمت و کم‌مصرف، از حداقل امکانات رفاهی و کمکی رانندگی برخوردار است. کابین در عین سادگی زیبا بوده ولی کیفیت مواد اولیه ساخت در سطحی نزدیک به متوسط قرار داشته که برای یک خودروی ارزان‌قیمت شهری امری طبیعی و اجتناب ناپذیر به حساب می‌آید. از تجهیزات موجود در این خودرو می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • 2 کیسه هوای ایمنی (سرنشینان جلویی)
  • سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک نسل قدیم (Air Conditioning)
  • سنسور کمکی پارک در بخش عقبی خودرو
  • چراغ‌های مه شکن در جلو و عقب
  • چراغ روشنایی در روز (DRL)
  • سیستم صوتی با قابلیت پخش فایل‌های MP3 مجهز به 4 بلندگوی مجزا
  • سیستم‌های کمکی رانندگی و ایمنی ABS – EBD – ESC
  • سیستم کنترل حرکت در سراشیبی (HAC)
  • غربیلک فرمان مجهز به کنترلرهای سیستم صوتی

نتیجه کلی : آیا هیوندای i10 2017 خودروی ایمن و استانداردی است؟

در مجموع هیوندای i10 ممنوع در ایران با توجه به مصرف سوخت و آلایندگی محیط زیست و کسب استاندارد یورو 6 و کسب 4 ستاره از 5 ستاره در زمینه ایمنی سرنشینان و عابران در هنگام تصادفات رانندگی، یک خودروی مطمئن و ایمن به حساب آمده که مجوز تردد در جاده‌های کشورهای مدرن اروپایی را دارد و جالب است که موسسه استاندارد ایران هیچ توجهی به این نکته بسیار مهم ننموده است.



سخن آخر

بر اساس اعلام موسسه استاندارد، دلیل توقف تولید و شماره گذاری و قرار گرفتن هیوندای در لیست خودروهای ممنوع ایران، عدم ارسال مدارک این شرکت به این موسسه بوده و تنها این دلیل، ملاک و میزان برای جلوگیری از تولید هیوندای i10 مدل 2017 بوده است. آیا این نکته که هیوندای i10 در حال حاضر در خط تولید این شرکت قرار دارد نمی‌تواند به عنوان دلیلی برای استاندارد بودن این خودروی کوچک و کم مصرف شهری به حساب آید؟

البته اظهار نظر مدیریت بر اجرای استاندارد در این خصوص در پاسخ به خبرگزاری تسنیم و لزوم افزایش سطح استانداردها و کسب این پیش نیازها توسط پراید 131 نیز جالب است:

“خودروی پراید ۱۳۱ موفق به دریافت استانداردهای جدید شده است؛ اما کرمان موتور به‌عنوان شرکت تولیدکننده هیوندای i10 هیچ اقدامی در جهت افزایش سطح استانداردهای این خودرو انجام نداده است. دلایل عدم ارتقاء استاندارد این خودرو را باید از مسئولان این شرکت سؤال کرد؛ اما با توجه به شرایط حال حاضر، سازمان استاندارد خط تولید این خودرو را متوقف کرده و هر زمان که استانداردهای لازم در این خودرو اعمال شود تولید مجدد آن بلامانع خواهد بود.”

حال باید دید آیا هیوندای i10 مدل 2017 با توجه به کسب تمامی استانداردهای معتبر اروپایی در زمینه آلایندگی و ایمنی، صلاحیت قرار گرفتن در فهرست خودروهای ممنوع ایران را داشته و آیا ارابه مرگ سایپا و ققنوس سوزان ایران خودرو از لحاظ ایمنی بر این خودرو برتری داشته و یا دلایل دیگری در توقف تولید هیوندای i10 دخیل است؟



مشخصات فنی هیوندای i10 2017 در یک نگاه

کلاس بدنه هاچ‌بک فوق کوچک
حجم موتور (لیتر) 1.2
تعداد سیلندر 4
قدرت موتور (اسب بخار) 87
گشتاور (نیوتون. متر.) 121
تعداد سوپاپ 16
گیربکس 4 اتوماتیک
سیستم انتقال قدرت چرخ‌های جلویی
مصرف سوخت  (شهر) 8
مصرف سوخت (بزرگراه) 5.1
مصرف سوخت (ترکیبی) 6.2
تولید CO2 در هرکیلومتر (گرم.) 139
ظرفیت باک (لیتر.) 40
شتاب 0 تا 100 کیلومتر در ساعت 13.8
حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت) 162
طول ﴿میلیمتر﴾ 3.665
پهنا ﴿میلیمتر﴾ 1.660
ارتفاع ﴿میلیمتر﴾ 1.500
فاصله دو محور ﴿میلیمتر﴾ 2.385
ارتفاع از زمین ﴿میلیمتر﴾
وزن ﴿کیلوگرم﴾ 961
ابعاد تایر (جلو) 185/55/15
ابعاد تایر (عقب) 185/55/15
حجم محفظه بار (لیتر) 218
ظرفیت سرنشین (نفر) 4
قیمت پایه جهانی (میلیون تومان) 60
قیمت در ایران (میلیون تومان) 75

گالری تصاویر هیوندای i10 2017

 

تکراتو

 

 

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر