با وجود اینکه سال 97 با نگرانی هایی در مورد فیلترینگ تلگرام آغاز شد، اما هنوز خبر دقیقی در این مورد منتشر نشده تا اینکه خبر فیلترینگ تلگرام از اول اردیبهشت ماه اعلام شد!
تاکنون شایعات زیادی در مورد فیلترینگ تلگرام منتشر شده است. در ابتدا صحبتهای علاءالدین بروجردی منتشر شد که اعلام کرده بود تلگرام به زودی فیلتر می شود. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در صحبتهای خود اشاره کرد که تصمیم مسدود شدن تلگرام برای کاربران ایرانی حتمی است.
همچنین در اواخر اسفندماه ۹۶ و درست چند روز قبل از نوروز ۹۷، حمیده زرآبادی که نماینده مجلس، عضو فراکسیون زنان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی است، اعلام نمود که فیلترینگ تلگرام به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است و خبر از فیلتر دائم تلگرام در سال ۹۷ داد.
بیشتر بخوانید: اپلیکیشن های جایگزین تلگرام ؛ انتخاب بهترین پیام رسان
موضوع فیلتر شدن شبکه های اجتماعی و تلگرام که از محبوبیت بسیار زیادی در بین ایرانیان برخوردار است، تبدیل به یک موضوع غیر کارشناسانه شده و گویا به عوامل حاشیهای بیشتر مربوط است. در واقع موضوع فیلترینگ تلگرام کمی پیچیده شده است. دولت ادعا میکند که با موضوع فیلترینگ شبکههای اجتماعی و به خصوص تلگرام موافق نیست، اما از سوی دیگر شورای عالی فضای مجازی خبر از فیلترینگ تلگرام میدهد.
همچنین زرآبادی در این زمینه اعلام کرده بود که اگر دولت مخالف چنین تصمیمی است، باید در این زمینه موضع خود را به روشنی بیان کند و با مردم شفاف سخن بگوید. دولت باید بهرغم مخالفت با موضوع فیلتر شدن تلگرام، به مردم و رسانهها بگوید که این موضوع در شرف وقوع است.
بیشتر بخوانید: فیلترینگ تلگرام در سال ۹۷ ؛ آیا فیلتر تلگرام در ایران حتمی است؟
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز نسبت به این خبر واکنش نشان داد و در پاسخ به این خبر اعلام کرد که دولت برآمده از آرای مردم است و همواره بر وعدههایی که به مردم داده تاکید دارد و در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش میکند تا خواستههای مردم را عملی کند که البته دولت نیازمند همراهی سایر قوا و نهادها نیز هست.
آغاز فیلترینگ تلگرام از اول اردیبهشت !
امروز یک عضو هیئت رئیسه فراکسیون ولایی اعلام نمود که فیلترینگ تلگرام از اول اردیبهشت آغاز می شود. وی ادامه داد که علاوه بر آغاز فیلترینگ تلگرام از اول اردیبهشت ، پیامرسانهای خارجی همچون اینستاگرام و واتس آپ نیز اگر قوانین کشور را نپذیرند به مرور بسته خواهند شد. به گفته وی تاکنون چهار پیامرسان خارجی برای پذیرش قوانین ایران اعلام آمادگی کردهاند.
ابوالفضل ابوترابی در گفتوگو با ایسنا، در توضیح جلسه امروز فراکسیون نمایندگان ولایی با حضور فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام نمود که در دنیا، فضای مجازی براساس قوانین کشورها اداره میشود و حتما باید مجوز بگیرند. بسیاری از کشورها همچون کره جنوبی، مالزی، روسیه، انگلیس و فرانسه با فضای مجازی مخرب برخورد کردهاند.
بیشتر بخوانید: فیلتر شدن تلگرام تا پایان فروردین ؛ با دسترسی آزاد به این پیام رسان خداحافظی کنید
رسوایی اخیر فیس بوک و نیاز به امنیت بیشتر
ترابی در ادامه صحبت هایش در مورد فیلترینگ تلگرام که از اول اردیبهشت اتفاق خواهد افتاد به موضوع رسوایی اخیر فیس بوک و احضار مدیر آن به کنگره آمریکا اشاره کرد و اعلام نمود که فضای مجازی نباید رها شود. وی تاکید کرد که فضای مجازی در کشور نیز باید حساب شده با مجوز و تحت قوانین جمهوری اسلامی باشد.
ابوترابی تاکید کرد که اگر پیام رسانهای داخلی و خارجی حاضر به رعایت قوانین ایران باشند، می توانند فعالیت داشته باشند و در غیر اینصورت، فعالیت آنها امکان پذیر نخواهد بود. وی یادآور شد که تاکنون بارها به تلگرام پیشنهاد شده که فعالیتش را تحت قوانین ایران ادامه دهد، اما نپذیرفته است.
ابوترابی اضافه کرد که شنیده ها و صحبت های مختلفی که تاکنون در مورد فیلترینگ تلگرام مطرح شده صحیح است و فیلترینگ تلگرام از اول اردیبهشت اجرایی خواهد شد. وی در ادامه گفت که آنها در واقع بر فیلترینگ تاکید ندارند ولی چون پیام رسان ها حاضر به رعایت شرایط و قوانین ایران نیستند، فیلتر می شوند.
بیشتر بخوانید:خداحافظی با تلگرام ؛ شایعه یا حقیقتی تلخ!
افزایش ظرفیت پیام رسان های بومی با خبر انتشار فیلترینگ تلگرام
به گفته ابوترابی ظرفیت پیام رسانهای داخلی افزایش یافته است تا جایی که از دی ماه تاکنون ظرفیت پیام رسانهای داخلی ۱۰ برابر شده است. پنج پیام رسان داخلی یعنی گپ، بله، ایتا، سروش و ویسپی از جمله پیام رسانهای داخلی هستند که با بیشترین ظرفیت در اختیار مردم قرار دارند. وی تاکید کرد که این پیام رسان ها توانایی سرویس دهی به ۸۵ میلیون نفر را دارند و در آینده نه چندان دور نیز کیفیت آنها با کیفیت پیام رسان های خارجی برابر خواهد شد.
بیشتر بخوانید: علت فیلتر شدن تلگرام چیست؟ آیا قطع دائمی تلگرام صحت دارد؟
بررسی فعالیت سایر نسخه های تلگرام
ابوترابی در ادامه گفته های خود در مورد فیلترینگ تلگرام از اول اردیبهشت همچنین در خصوص فعالیت نسخههای تلگرام داخلی سخن گفت و اعلام نمود که موبوگرام و تلگرام طلایی که تحت لیسانس تلگرام فعالیت می کنند، فعلا در فاز بسته شدن قرار ندارند؛ چون آنها داخلی تر بوده و بکاپ داخلی دارند. به همین دلیل تصمیمی برای بسته شدن آنها وجود ندارد. وی در پایان بر مهاجرت به پیام رسان های داخلی تاکید کرد!
در آخر …
صحبت های مختلفی که از زبان مسئولین در مورد فیلترینگ تلگرام مطرح می شود، بیشتر باعث سردرگمی کاربران شده است. همچنین، عده ای زیادی از افراد که به کسب درآمد در این پیام رسان مشغولند به شدت نگران کسب و کار خود هستند. شاید در واقع هدف از فیلتر تلگرام کمک به رشد پیام رسان های بومی باشد، زیرا مسئولین فکر می کنند که با مسدود شدن این پیام رسان کاربران مجبور به استفاده از پیام رسان های داخلی خواهند شد؛ اما به نظر نمی رسد که فیلتر تلگرام بتواند نظر کاربران برای مهاجرت به پیام رسان های بومی را چندان تغییری دهد و با فیلترشدن تلگرام پیام رسان های بومی محبوب نخواهند شد.
مردم به این راحتی نمی توانند با این پیام رسان محبوب خداحافظی کنند. اکنون چاره ای جز انتظار وجود ندارد و باید دید که واقعا خبر فیلترینگ تلگرام از اول اردیبهشت صحت دارد یا تنها یک شایعه است؟
نظر شما چیست؟ آیا با مهاجرت به پیام رسانهای داخلی موافقید؟
بیشتر بخوانید:
- بررسی پیام رسان سروش؛ هر آنچه که باید در مورد اپلیکیشن ایرانی سروش بدانید
- آموزش استفاده از شبکه تور (Tor) برای حفظ حریم شخصی در اینترنت
- علت فیلتر شدن تلگرام چیست
.
در مورد نظر موافق بودن به استفاده از پیام سان داخلی,چیزیه که خاسته دولت دیکتاتوری و ضد آزادی به ظاهر اسلامی ایرانه که به خاسته مردم اهمیت نمیدن,وگرنه اکر اختیاری باشه زوری درکار نیس پیام رسان خارجی و فیلتر کنن تا مجبور شن از داخلی استفاده کنن,ممنوع کردن استفاده از خارجی تو نهاد دولتی هم زوره,مردم به خارحی بیشتر ط۰اطنینان میکنن تا داخلی چون این حکومت با نظام طاغوتی شاه هیچ فرقی نداره فقط به حای ساواک سپاه اومد
گور بابای همشون که دارن حرکت اروغ زنی رو روی ملت پیاده میکنن تف ب ذاتشون
به فرموده امام صادق علیه السلام : انسان حریص است در آنچه از آن منع میگردد.به نظر من فیلترینگ یه عامل سوق دهنده به سمت هرج و مرج بیشتر است تا باز دارنده .
قسمتی از متن : دولت ادعا میکند که با موضوع فیلترینگ شبکههای اجتماعی و به خصوص تلگرام موافق نیست