فیلتر شبکههای اجتماعی در عراق از صبح امروز، چهارم تیرماه، به دستور دولت عراق صورت گرفته است. جلوگیری از گسترش اعتراضهای مردمی دلیل این کار عنوان شده است.
وزارت ارتباطات منطقه کردستان عراق روز شنبه اعلام کرد که تصمیم فیلتر شبکههای اجتماعی عراق توسط دولت این کشور اتخاذ شده است و دسترسی به شبکههای اینترنتی نیز قطع شده است. به گزارش ایرنا سخنگوی وزارت ارتباطات کردستان، فیلتر شبکههای اجتماعی در عراق را به طور مستقیم به اعتراضهای مردمی به نبود امکانات در این کشور مرتبط دانست و گفت :
ممنوعیت استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی موقت بوده و تلاش می کنیم این قانون کردستان عراق را شامل نشود.در پی اعتراض های مردمی به نبود امکانات رفاهی و خدماتی در برخی استانهای عراق، دولت عراق این اقدام را برای جلوگیری از سوء استفاده و گسترش اعتراض ها اتخاذ کرده است.
فیلتر شبکههای اجتماعی در عراق ؛ آیا فیلترینگ از اعتراضات عراق خواهد کاست؟
اعتراضهای مردمی در عراق در بخشهای جنوبی این کشور، از جمله شهرهای نجف، بصره، ناصریه و عماره متمرکز شده است و “بهبود خدمات عمومی مثل آب و برق”، “مبارزه با فساد” و “ریشه کن کردن بیکاری” از جمله اهداف این اعتراضات عنوان شده است. روز شنبه، ششمین روز تظاهرات مردمی عراق بوده است.
زهرا هژبری در تویئتر نوشت :
فیلتر شبکههای اجتماعی در عراق برای جلوگیری از تشدید اعتراضها به بیکاری، فساد اداری و کمبود خدمات عمومی(آب و برق) وزارت ارتباطات منطقه کردستان عراق:دولت عراق شبکههای اجتماعی را فیلتر و اینترنت را قطع کرده است نکته قابل توجه : آیت الله سیستانی از خواسته های معترضان حمایت کرده است.
لغو پروازهای ورودی و خروجی فرودگاه نجف در نتیجه اعتراضها در این فرودگاه , مسدود شدن جاده مسیر بندر ام القصر در شهر بصره از جمله پیامدهای اعتراضات چند روز اخیر بوده است. مطابق گزارشها از شهر عماره در نزدیکی مرز ایران، مردم وارد ساختمان فرمانداری شدهاند و به دفتر حزب الدعوه، حزب مورد حمایت ایران، نیز حملهور شدهاند.
بیشتر بخوانید : شبکههای اجتماعی چگونه بر صحنههای سیاسی تاثیر میگذارند؟
همچنین ایسنا نوشته است که جریان الحکمه و مجلس اعلای عراق در استان میسان به آتش کشیده شدند و مردم در شهر نجف فرودگاه را به تعطیلی کشاندند و معترضان در بصره نیز به خانه استاندار یورش بردند. همچنین گزارشها میگویند این محدودیتها در منطقه کردستان عراق اعمال نشدهاند.
در بیانیهای که دفتر نخست وزیری عراق منتشر کرده تایید شده است که جلسه شورای وزارتی امنیت ملی عراق به ریاست نخست وزیر این کشور، حیدر العبادی، رصد افراد وابسته به گروه های نفوذی در میان معترضان مردمی را توسط دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی این کشور به طور رسمی اعلام کرده است.
بیشتر بخوانید : ناآرامی های سیاسی باعث فیلترینگ شبکه های اجتماعی در یک کشور آفریقایی شد!
این بیانیه از گروههایی تحت عنوان “گروههای کوچک سازمانیافته و نفوذی” نام برده و مسئولیت “حمله به اموال دولتی” و “تخریب اموال و داراییهای خصوصی” را متوجه این گروهها دانسته است. دفتر العبادی این گروهها را متهم به تحتالشاع قراردادن اعتراضهای مسالمتآمیز مردمی کرده است.
فیلتر شبکههای اجتماعی در عراق مورد اعتراض بسیاری از خبرنگاران، مسافران و مقامات خارجی شده است. نفیسه کوهنورد (Nafiseh Kohnavard) خبرنگار مستقر در عراق، در تویئتر خود نوشته است :
به طرز معجزه آسایى از طریق رومینگ تلفن اینترنت دارم اما فعلا اینترنت در نقاطى از
#عراق قطع است و اینستا و فیسبوک فیلتر. حتى در هتل محل اقامتمان در#بغداد که کلى مهمان خارجى دارند قطع است و همه دارند سر خودشان مى زنند. بعضى متک هم به من مى پرانند که عراق هم از#ایران درس گرفته
آیا فیلتر شبکههای اجتماعی در عراق تنها در راستای جلوگیری از آنچه “سوء استفاده گروههای نفوذی” خوانده شده، بوده است؟ آیا فیلترینگ و مسدود کردن اینترنت از حجم اعتراضات مردمی در استانهای جنوبی عراق خواهد کاست؟ به نظر میرسد برای پاسخ به این سوالات باید بیشتر منتظر بمانیم!
نظر شما چیست؟ آیا به طور کلی فیلترینگ را سیاست کارسازی میدانید؟
بیشتر بخوانید :
- فیلترینگ اینستاگرام در دستور کار؛ آیا اینستاگرام فیلتر میشود؟
- از فیلترینگ تلگرام تا مسدودسازی فیلترشکن ها ؛ تیشه به ریشه کسب و کارهای آنلاین
- فیلترینگ یوتیوب به مدت یک ماه در مصر ؛ علت چیست؟
منبع : isna , irna , radiofarda