آیا تا به حال به این سوال مهم فکر کرده اید که بازار موبایل ایران و منطقه خاورمیانه تحت تسلط کدام کمپانی است؟ با ما در بررسی این موضوع همراه شوید.
معمولا آمار رسمی و مهمی درباره میزان فروش گوشی های هوشمند در بازار ایران منتشر نمیشود. اما طبعا این سوال مهم برای همه وجود دارد که در بازار ایران و در بعد بزرگتر خاورمیانه، کدام کمپانی ها میزان بیشتری از بازار موبایل را به خود اختصاص داده اند؟
معمولا در آمارهای کلی فروش که در دنیا ارائه میشود، بیشترین میزان فروش اسمارتفون متعلق به برندهای سامسونگ و اپل است. اما طی سالهای گذشته برندهای چینی؛ علی الخصوص هوآوی و شیائومی تا حدی موجب تغییر این آمار شده اند.
در حال حاضر و در منطقه خاورمیانه اوضاع چندان به نفع اپل نیست. با ما باشید تا آمار رسمی مربوط به این موضوع را در اختیار شما قرار دهیم.
بازار موبایل ایران و همسایگانش قلمرو کدام کمپانیهاست؟
در بازار خاورمیانه دو برند سامسونگ و شیائومی چیزی نزدیک به نیمی از بازار را در اختیار خود گرفته اند. اشتباه نکنید، اپل حتی رتبه سوم را هم ندارد، رتبه سوم نیز متعلق به یک کمپانی نه چندان سرشناس چینی است و اپل در این رده بندی جایگاه چهارم را داراست.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقاتی IDC طی سه ماهه سوم ۲۰۲۰ سه شرکت سامسونگ، شیائومی و «ترانشن» در صدر برترین عرضهکنندههای موبایل در منطقه موسوم به EMEA (خاورمیانه، آفریقا و اروپا بجز قفقاز و روسیه) قرار داشتهاند.
بر این اساس سامسونگ ۳۱.۸ درصد، شیائومی ۱۴.۴، ترانشن ۱۳.۴، اپل ۱۲.۷ و هواوی ۱۱.۷ درصد از کل بازار این مناطق را از آن خود کردهاند.
جالب اینجاست که شیائومی نسبت به سال گذشته رشد خیره کننده ۱۲۲ درصدی را تجربه کرده و این در حالی است که بسیاری از برندها از جمله سامسونگ و اپل به خاطر بحران ناشی از کرونا با افت سهمشان از بازار مواجه بودهاند.
قرار گفتن سامسونگ و شیائومی با توجه به عملکرد آنها در بازارهای جهانی چندان جای تعجبی ندارد اما رتبه برند ترانشن بیشتر مدیون عرضه فیچرفون و عملکرد خوب آنها در خاورمیانه و کشورهایی نظیر اتیوپی، کامرون، غنا و آفریقای جنوبی است. این شرکت که برندهای «تکنو»، «Itel» و «اینفینکس» را تحت مالکیت دارد، نسبت به سال قبل با رشد ۴۳.۹ درصدی مواجه شده است.
برند چینی ترانشن مدتی قبل به تعبیه دو بدافزار در هزاران گوشی اقتصادی متهم شده بود. به گفته محققان این بدافزارها به شکل پنهانی کاربران را در سرویسهای پولی ثبت نام کرده و هزینهای گزاف روی دست آنها گذاشتهاند.
بیشتر بخوانید:
- بهترین گوشی های هوشمند 2020
- بهترین گوشی های هوشمند میان رده 2020
- بهترین گوشی های 2020 سامسونگ
- بهترین گوشی های 2020 اپل
- جدیدترین و بهترین گوشی های 2020 شیائومی
- بهترین گوشی های 2020 آنر
- بهترین گوشی های 2020 هواوی
- بهترین گوشی های ارزان قیمت چینی
- مقایسه گلکسی اس 20 سامسونگ و آیفون 11 اپل
- معرفی و بررسی مشخصات گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ
- بهترین گوشی های گیمینگ در سال 2020
نظر شما در خصوص بازار موبایل ایران چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید