راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

رفع فیلتر موتور جستجوی یاندکس به کجا ختم می‌شود؟ [مصاحبه اختصاصی تکراتو با عادل طالبی]

اخیرا متوجه رفع فیلتر موتور جستجوی یاندکس روسی شدیم. در این گزارش نظر عادل طالبی، استراتژیست کسب و کا‌رهای اینترنتی را در این خصوص بخوانید.

در حالی که تنها چند روز از رفع فیلتر موتور جستجوی یاندکس می‌گذرد، شاهد اخبار و بازتاب گسترده‌ی آن در رسانه‌ها هستیم. با توجه به اهمیت موضوع و گمانه‌زنی‌هایی که در نتیجه‌ی رفع این فیلتر شنیده می‌شود، گفتگویی با عادل طالبی، استراتژیست کسب و کا‌رهای اینترنتی انجام دادیم تا شاید بتوانیم پاسخ چند سوال از سوال‌های بی‌شماری که این روزها در اذهان عمومی شکل گرفته را بیابیم.

راهنمای خرید تکراتو

رفع فیلتر موتور جستجوی یاندکس اتفاقی نیست!

رفع فیلتر موتور جستجوی یاندکس به کجا ختم می‌شود؟ [مصاحبه اختصاصی تکراتو با عادل طالبی]

عادل طالبی در پاسخ به این سوال که همزمانی رفع فیلترینگ موتور جستجوی یاندکس و مشکلات عدید‌ه‌‌ی گوگل اتفافی است یا خیر، چنین پاسخ می‌دهد: «من تقریبا 44 سال است که در این کشور زندگی و حدود 27 سال است که کار می‌کنم و بر اساس آنچه که در این 44 سال تجربه کرده‌ام، می‌توانم با قطعیت بالایی این جمله را به کار ببرم که اینجا هیچ اتفاقی، اتفاقی نیست!». طالبی در ادامه افزود:

از این منظر و بر اساس تجربیات، همزمانی رفع فیلتر موتور جستجوی یاندکس و مشکلات عدیده‌ی گوگل اتفاقی نیست. ما تجربه‌ی مشابهی هم در این زمینه داریم؛ تقریبا 6 الی 7 سال پیش به طور ناگهانی سرعت وایبر در ایران کاهش یافت و سپس همه به سوی استفاده از تلگرام راهی شدند. کاهش سرعت وایبر و کند شدن آن هم اتفاقی نبود.

این کارشناس کسب و کارهای اینترنتی همچنین تاکید کرد:

من فکر می‌کنم افرادی که به دنبال محدود کردن حق دسترسی به اینترنت هستند، گام به گام پیش می‌روند. این عزیزان باور داشتند که می‌توانند با تصویب یک قانون مبهم، به شکل کاملا قانونی اهداف و معنویات گروهی خود را جاری کنند. به نظر من این‌طور می‌رسد که یک گروه در داخل نظام می‌کوشد افکار و معنویات خود را به همه مردم تحمیل کند و پس از عدم موفقیت و البته مقاومت طیف گسترده‌ای از مردم با طرح مشهور به طرح به اصطلاح صیانت، در حال حاضر با تغییر رویکرد، با اعمال محدودیت‌هایی به صورت قدم به قدم، می‌خواهد به هدف‌های خود برسد. لذا من این اتفاق را نیز اتفاقی نمی‌دانم و به نظرم با برنامه‌ریزی بوده است.

بیشتر بخوانید: آیا اینترنت ماهواره ای می‌تواند طرح صیانت را بی‌اثر کند؟

چرا روسیه!

طالبی دیدگاه خود را در رابطه با تفاهم نامه‌ی ایران و روسیه برای ایجاد فرصت‌های همکاری بیشتر در امور ارتباطات، چنین بیان کرد:

ذات امضای تفاهم و قراردادهای این‌چنینی بین کشورها هیچوقت ایرادی ندارد و اتفاقا بسیار عالی است. به هرحال بر اساس این تفاهم‌ها، کشورها معادلات و مبادلاتی را بین خود برقرار می‌کنند و این به طور قطع اتفاقی خوبی‌ است. اما مساله مهم و پرسش مهم آن است که با چه کسی و چه تفاهم‌نامه‌ای را در چه زمانی منعقد می‌کنیم و قرار است دقیقاً چه چیزی به دست بیاوریم؟

رفع فیلتر موتور جستجوی یاندکس به کجا ختم می‌شود؟ [مصاحبه اختصاصی تکراتو با عادل طالبی]

وی در ادامه با ایجاد پرسش‌هایی از جنبه‌های دیگر این تفاهم‌نامه پرده برداشت و ادامه داد: «چرا روسیه؟ آیا روسیه تولید کننده‌ی سخت‌افزارهای روز است؟ آیا روسیه در حوزه تکنولوژی، نرم افزار، سخت افزار، شبکه، امنیت شبکه و … حرف اول را می‌زند؟ این سوال بسیار مهم است. اگر قرار بر امضای تفاهم امنیتی است و قرار است که امنیت شبکه ما بهبود پیدا کند، چرا با آمریکا تفاهم امضا نمی‌کنیم؟ به نظر می‌رسد تفاهم ما اگر با منبع و مبدا تکنولوژی باشد، منفعت بیشتری برای مردم و کسب و کارها خواهد داشت».

وی افزود:

روسیه چه مزیتی دارد که برای این تفاهم انتخاب شده است؟ این تفاهم چه مشکلاتی را رفع می‌کند و چه خدماتی را در اختیار مردم و کسب و کارها می‌گذارد؟ عقد چنین قرارداد و تفاهم‌هایی سبب چه اتفاقاتی خواهد شد؟ ما چه تعهداتی را می‌پذیریم و چه چیزی در برابر آن به دست می‌آوریم. به هر حال من فکر می‌کنم که پاسخ به این پرسش‌ها، مشخص می‌کند که آیا در شرایط جاری این تفاهم‌نامه می‌تواند برای مردم و کسب و کارها مفید باشد یا نه. اگر هم فایده‌ای دارد برای چه گروهی، چه منافعی ایجاد می‌کند؟

جانشینانی برای سرویس‌های دیگر

عادل طالبی در مورد اینکه آیا رفع فیلتر موتور جستجوی یاندکس آغازی برای ترویج این فرایند در پلتفرم‌های دیگر است، اینگونه اعلام کرد:

در مورد این مساله باید منتظر آینده باشیم. اما آنچه که با قطعیت می‌توان از آن سخن گفت، این است که تمایل جدی در یک گروهی وجود دارد که می‌خواهد به هر قیمت محدودیت‌هایی ایجاد کند که اجازه‌ و اختیار کنترل جابه‌جایی و تبادل اطلاعات را برای خودش داشته باشد. فکر می‌کنم که این گروه از هیچ تلاشی فروگذار نیست.

اعمال سلیقه در نتایج موتور جستجوی یاندکس

رفع فیلتر موتور جستجوی یاندکس به کجا ختم می‌شود؟ [مصاحبه اختصاصی تکراتو با عادل طالبی]

طالبی در پاسخ به این سوال که آیا نتایج جستجو در یاندکس با توجه به ارزش و معیار الگوریتم خاص نمایان می‌گردد؟ و آیا می‌توان در آن سلایق و اهداف حکومتی را اعمال کرد؟ گفت:

به طور مشخص موتور جستجوی یاندکس به طور کامل دستی و  Manual انجام می‌شود! اتفاقاً چند سال پیش، یک عزیزی که سمتی هم در یک نهاد و سازمان خاص داشت و دارد، اعلام کرد که نتایج گوگل به اصطلاح Manual یا دستی تنظیم می‌شود! اما حقیقت این است که گوگل بر اساس هوش مصنوعی و تحلیل رفتار کاربر این کار را انجام می‌دهد. ولی در مورد یاندکس برای مثال شما با جستجوی عبارت‌های مرتبط به اوکراین متوجه می‌شوید که جستجوگری که نتایج را به صورت دستی و منوآل تنظیم می‌کند، کدام موتور است!

بیشتر بخوانید:

نظر شما در مورد رفع فیلتر موتور جستجوی یاندکس چیست؟ لطفا نظرات و سوالات خود را با تکراتو  و سایر کاربران در میان بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر (4 نظر)

    خوب دذر مورد سخت افزار روسی حرفی ندارم اما در مورد نرمافزارها بخصوص سیستمهای امنیتی نمیشه به راحتی از کنار روسیه گذشت در ضمن Yandex حدود 42 درصذ بازار موتور جستجوی روسیه را در اختیار داره . پس خیلی عجیب هست بگیم که ازش توی روسیه استقبال نشده.

    در مورد همکاری با دولت روسیه دوستان طوری صحبت کردن که من یک لحظه دچار شبهه شدم که شرکتهای آمریکایی با دولت آمریکا همکاری ندارن.
    ویندوز پر از درهای مخفی نیست
    روترهای سیسکو Backdoor نداشتن
    پردازنده های AMD و Intel این قابلیت را ندارند که اون دو شرکت محترم دستوراتی را که میخواهن حتی در سطح بالاتر از اونی که سیستم عامل شما به سیستم دسترسی داره از راه دور اجرا کنند

    پاسخ

    به این غرب گداها توجه نکنین ، همه جا دیگه تابلو شدن
    فلان چیز روسیه امن نیست
    بهمان چیز چینیه امن نیست
    اون یکی ایرانیه مال نظامه امن نیست

    ولی اون یکی زیر نظر ارتش امریکا و NSA و …. هست امنه!
    گوشامون درازه
    یا خرگوشیم

    البته من خودم فکر میکنم این شروعیه برای اعتماد به جوانان خودمون
    چون بهشون اعتماد نکردین از کشور میرن!

    هر کی حرف میزنه شما غرب گداها حرف نزنین چون توی 40 سال گذشته همه چیز از جمله اقتصاد دستون بود همچین اشی برا مردم پختین که مردم حالشون بد شده!
    شما خودتون از مردم جاسوسی نکنین!
    نظام داره برنامه ریزی میکنه تا اطلاعات مردم داخل حفظ بشه و از سوء استفاده های جریان صهیونیزم در امان بمونه

    شما غرب گداها که اینقد امریکا امریکا می کنین چرا مثل امریکا و انگلیس و اسرائیل اینترنتمونو نمیدین دست نیروهای مسلح خودمون!

    کلاً شما غرب گداها یه توهمی از غرب تو ذهنتون ساختین و فکر میکنین غرب همینطوریه
    اصلا چرا نمیرین امریکا زندگی کنین؟ معلومه چون باید برای بقا تو اونجا مثل خر کار کنی و مثل گاو مالیات بدی تازه معلوم نیست توی ادم حسابت کنن! ولی اینجا نه مالیات میدی نه کار میکنی و فقط خباست می کنی و از دشمن پول میگیرین

    پاسخ

    سر و ته حرفات اصلا منسجم نیست معلوم نیست چی میگی همه حرفاتم پرت و پلا و رو هوا خودتم از آخر نفمیدی چی گفتی خیلی سعی کردم مودبانه بگم البته

    پاسخ

    سلام و ارادت ، اتفاقی ؟ مسلما اتفاقی نیست ، ولی این کار بر اساس تئوری آشفتگی انجام شده ، طی یک ماه گذشته از حاشیه سازیها برای حجاب ، قطع برق ارتباطات زیرساخت ، سفر وزیر ارتباطات به روسیه ، سفر پوتین به ایران ، جمع آوری سگها و قتل عام طگها در گندک دماوند ، اخبار شل و سفت شدن مذاکرات و برجام ، اعلام رسمی توانایی ساخت بمب اتمی ، تصمیمات اقتصاد مقاومتی ، اخبار واردات خودرو و ….. ، همه مثل یک پازل تکمیل کننده این هستند که نفهمیم از کجا میخوریم ،
    دوستان انحصار طلب و‌کاسبان تحریم به هزار دلیل روسیه را انتخاب میکنند
    اولا شرکتهای خصوصی و دولتی روسی ، بر اساس منویات پوتین و تیمش کار میکنند ، و مثل شرکتهای بقیه دنیا ، استقلال در تصمیم گیری ندارند ، پس شرکتهای روسی با شرکتهای خاصی از ایرانی کار میکنند ، که نظام معرفی میکنه ، خب این هچ
    تجهیزات روسی ، در صنعت ای تی، هیچ جایگاهی در جهان ندارند ، بنابراین اولا محصولات از نظر مشخصات فنی. قابل مقایسه نیستند ، چون مشخصات ذکر شده در مستندات فنی تجهیزات و خدمات چون فاقد سابقه فروش هستند، قابل استناد و احراز نیست …. دوما ، چون این تجهیزات و خدمات مشتری بین المللی نداشته‌ند ، قیمت آنها و تعرفه‌ها شون هم مشخص نیست ، و معلوم نیست چه تجهیزاتی با چه کیفیتی و‌مشخصاتی را به چه قیمتی تهیه میکنند ،
    و در مورد موتور جستجو یاندکس ،
    در واقع موتور جستجو نیست ، یک سرور ایندکس شده است ، که فقط اطلاعات ایندکس شده ، وارد شده را به رویت میرساند ، و چون حتی در روسیه هم مورد استقبال واقع نشد ، ابزارهای سنجه و پایش و امارگیری بین المللی هم ندارد و گزارش و آماری که میخواهند را ارائه میکند ، نه آمار واقعی را ،
    چون نه ترازوشون استاندارده ، نه وزنه‌هاشون استاندارده ، و نه طلاشون ۲۴ عیاره ، پس هر چه بخواهند ، همان را میخواهند به ما تحمیل کنند
    و علت دیگر انتخاب روسیه ، شاید کمونیست بودن سیستم دولتی و اجرایی آن ، فرد محور است و فاقد سیستم ، مثل خودمون ، پس زیاد هم دور از انتظار نیست ، روسیه
    حاکمیت قبلا روی کشور و شرکتهای چینی حساب باز کرده بودند که به چند علت میسر نشد
    ۱. شفاف بودن قیمت محصولات چین
    ۲. مشکل تحریم ، چون تجهیزاتی که قطعات متشکله آن بیشتر از ده درصد ساخت امریکا باشند ، امکان صادرات به ایران را ندارند ، و شرکتهای بزرگی مثل هوآوی و ز تی ایی ، هم بتازگی مشکل تحریمشان در حال رفع شدن هست ، بخاطر یک بازار محدود ضد حقوق بشری ، اعتبار بین المللی خودشون رو خدشه دار نمیکنند ،

    هیچ چیز اتفاقی نیست ، ولی در آشفتگی و غوغا و شرایط بغرنج اقتصادی مردم ، همه کار میشود کرد ، …

    پاسخ