تحریمهای آمریکا علیه ایران در دور دوم خود، صنعت خودرو کشور را نشانه گرفت و در نتیجه این امر، مسئولان حمایت از بومی سازی قطعات خودرو را در دستور کار قرار دادند.
دولتمردان آمریکایی در دور دوم تحریمها و فشار همه جانبه بر ایران، به طور هوشمندانهای صنعت استراتژیک خودرو را هدف قرار دادند. اما مسئولان با تاکید بر بومی سازی صنعت قطعه سازی در تلاش بر خودکفایی صنعت خودروسازی ایران هستند.
بیشتر بخوانید: ورود کمپانی پورشه به فرمول یک ؛ رقابت شگفتانگیز پورشه با شرکتهای بزرگ خودروسازی
بومی سازی قطعات خودرو
دور دوم تحریمهای آمریکا به طور خاص صنعت خودروسازی ایران را نشانه گرفت و در نتیجه آن مسئولین کوشیدند تا با حمایت از بومی سازی قطعات و محصولات، مانع از زمینگیر شدن صنعت خودرو شوند. بومیسازی و داخلیسازی قطعات و صنعت خودرو در کشور شدیدا توسط مسئولین امر در حال پیگیری است.
همه اینها در شرایطی است که با توجه به فرایند پیچیده داخلیسازی، فراهم بودن زیرساختها و به ویژه تولید قطعات پیشرفته، امری ضروری است. محمدرضا نجفی منش، رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن و نیرو محرکه و قطعهسازان کشور اظهار کرد:
اگر تولید قطعات صنعت خودروسازی در کشور به 90 درصد برسد دیگر هیچ کشوری نمیتواند صنعت خودروسازی ایران را تحریم یا تهدید به نابودی کند. در واقع صنعت خودروسازی ایران نخستین صنعتی بود که در زمان اوباما و ترامپ تحریم شد، چون به اهمیت صنعت خودروسازی به خوبی واقف بودند و آمریکاییها به دنبال نابودی صنعت خودرو در کشور بودند.
نجفیمنش در ادامه با بیان اینکه یک خودرو افزون بر 9 هزار قطعه تشکیل شده است گفت:
به طور کلی در ساخت یک خودرو بیش از 60 نوع فناوری به کار میرود. طبق آمار وزارت صمت، هزار و 500 قطعه ساز در کشور وجود دارد که قطعات مورد نیاز صنعت خودروسازی و بازار لوازم یدکی خودرو در داخل را تأمین میکنند. این درحالیست که تعمیرگاهها در کشور اغلب تعویض کار هستند و متأسفانه تعویض کاران جایگزین تعمیرکاران خودرو شده اند که این موضوع هزینه زیادی را روی دست مردم میگذارد.
بیشتر بخوانید:
- وعده وزیر صمت برای کاهش قیمت خودرو ؛ آیا ثبات به بازار خودرو بازمیگردد؟
- ممنوعیت واردات خودروی بالای 20 هزار دلار ؛ موج افزایش قیمت خودرو در کمین است!
- تولید خودرو توسط زرماکارون قانونی است؟
- تولید مجدد ال 90 در ایران با قطعات بومی
دیدگاه شما در خصوص بومی سازی قطعات خودرو چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را از تکراتو دنبال کنید.