راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

جشنواره توماتینا ؛‌ جنگی با 20 تن گوجه فرنگی!

جشنواره توماتینا (جشنواره گوجه)، La Tomatina جشنواره مبارزه با گوجه فرنگی است که در آخرین چهارشنبه ماه آگوست هر سال، در شهر بونول نزدیک والنسیای اسپانیا برگزار می‌شود.

هر ساله ده‌ها هزار نفر از مردم، از گوشه و کنار جهان به منظور شرکت در بزرگترین گردهمایی (مبارزه با گوجه‌فرنگی) دنیا خود را به این شهر می‌رسانند. جایی که در آن ده‌ها تن گوجه فرنگی کاملا رسیده، در خیابان‌ها پرتاب می‌شوند. این افراد در این روز در کنار هم جمع می‌شوند و به نوعی به افتخار مریم مقدس و لویس مقدس به طرف یکدیگر گوجه فرنگی پرتاب می‌کنند.

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: درمان پیری با مدفوع ؛ اکسیر جوانی با پیوند مدفوع انسان

جشنواره توماتینا

این مراسم از اوایل دهه 1940 میلادی به این سو در کشور اسپانیا مرسوم شده است. البته این مراسم تا حدودی در زمان ژنرال فرانکو ، دیکتاتور اسپانیا محدود شده بود. در این مراسم بانوان با لباس یک دست سفید و آقایان بدون پیراهن ظاهر می‌شوند.کسانی که از این رسم پیروی نکنند بیش از دیگران مورد اصابت گوجه قرار می‌گیرند.

جشنواره توماتینا ؛‌ جنگی با 20 تن گوجه فرنگی!

در پایان نیز به وسیله پمپ های فشار قوی آب، گوجه‌ها از روی بدن همه پاک می‌شود. در کشورهای زیادی جشن پرتاب گوجه فرنگی برگزار می‌شود ولی فستیوال توماتینا اسپانیا از بزرگترین جشنواره‌های پرتاب تفاله گوجه فرنگی در جهان می‌باشد. و همه ساله برگزار می‌شود. قوانین بازی در جشنواره توماتینا 2022 بدین شرح است:

این بازی ساعت 10 صبح شروع می‌شود و به مدت یک ساعت ادامه دارد. بعد از آن تمام میدان شهر پر از گوجه می‌شود و جوی‌های آب گوجه به راه می‌افتد. بعد مردم با کمک شلنگ‌های آب پاشی ماشین‌های آتشنشانی، تن و بدن خود را می‌شویند و به خانه‌های خود می‌روند.

اگر احیانا قصر سفر به اسپانیا و شهر بونال مسافرتی داشتید و در جشنواره گوجه فرنگی شرکت کردید به خاطر داشته باشید که از ایستادن در ردیف اول تماشاچیان پرهیز نمایید زیرا که با به صدا در آمدن زنگ، بارانی از گوجه فرنگی‌های له شده و پر آب به سوی شما باریدن خواهد گرفت! برای شرکت در این جشن باید بلیت تهیه کنید. چند قاعده مهم در این بازی وجود دارد:

  1. گوجه‌ها باید قبل از پرتاب شدن له شده باشند.
  2. هیچ شی دیگری در این بازی نباید پرتاب شود.
  3. شرکت‌کنندگان نباید راه کامیون‌های حامل گوجه را سد کنند.
  4. شرکت‌کنندگان نباید لباس‌های یکدیگر را پاره کنند.
  5. بعد از دومین زنگ پایان جشن هیچ گوجه‌ای دیگر نباید پرتاب شود.

جشنواره توماتینا ؛‌ جنگی با 20 تن گوجه فرنگی!

تاریخچه فستیوال گوجه فرنگی اسپانیا

در ساال 1945 در یک جشنواره خیایابی به نام فستیوال غول‌ها عده‌ای از جوانان که خواستار شرکت در این جشن بودند کشمکشی در «پلازا دل پوئبلو» میدان اصلی شهر به راه انداختند. در آن اطراف یک سبزی فروشی بود و افراد درگیر در ماجرا شروع به پرتاب گوجه‌های این مغازه به یکدیگر کردند. پلیس سرانجام این جنجال را خاتمه داد و افراد درگیر در این جنگ گوجه‌ای را وادار به پرداخت غرامت سبزی فروش کرد.

سال بعد در همان روز جوانان دوباره به همان مکان آمدند و با گوجه‌هایی که از خانه آورده بودند شروع به بازی و تفریح کردند که توسط پلیس متفرق شدند. اما این کار هر سال تکرار شد و همین شد که تبدیل به نوعی رسم شد. در سال 1957 مجوز گوجه بازی در چنین روزی رسما صادر شد.

جشنواره توماتینا ؛‌ جنگی با 20 تن گوجه فرنگی!

اما در سال بعد باز هم مردم موفق به گرفتن مجوز برگزاری این جشن نشدند و پلیس عده زیادی را که بدون مجوز این مراسم را برگزار کرده بودند دستگیر کرد. پس از آن هر سال برگزارکنندگان این مراسم با واکنش سخت پلیس روبرو می‌شدند تا اینکه در سال 1957 جوانان والنسیا مراسمی به نام «مراسم تشییع جنازه گوجه» برگزار کردند که در آن کمدین‌ها و نوازندگان زیادی شرکت داشتند.

در این مراسم آنها با تابوتی پر از گوجه در خیابان راه افتادند و موسیقی ترحیم نواختند. این مراسم زنگ خطری بود برای مقامات. به این ترتیب در سال 1957 دولت اسپانیا با قید و شرط‌هایی به مردم اجازه داد تا پس از آن جشنواره گوجه‌ها را برگزار کنند.

سال 1975 نقطه عطف دیگری در تاریخ این جشن بود. تا این سال همیشه گوجه فرنگی لازم برای برگزاری این مراسم توسط خود مردم تهیه می‌شد اما در این سال فردی به نام سن لوئیس برتران که از بزرگان شهر بونول بود ترتیبات لازم را برای جشنواره تدارک و گوجه این فستیوال را نیز خود تهیه کرد و بعد از آن دولت خود تهیه گوجه این جشن را به عهده گرفت.

جشنواره توماتینا ؛‌ جنگی با 20 تن گوجه فرنگی!

بیشتر بخوانید:

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر