اختلال در سامانه همتا موضوع جدیدی است که برای خریداران گوشی پیشآمده و راه را برای واردات گوشیهای قاچاق و غیرقانونی بازکرده است.
یکی از مهمترین مسائل گوشیهای هوشمند در ایران، قاچاق تلفنهای همراه به کشور است که برای جلوگیری از آن وزارت صنعت، معدن و تجارت در تاریخ مهرماه سال ۱۳۹۶ اقدام به طراحی و راهاندازی سامانهای برای رجیستری گوشی با عنوان همتا کرد.
بیشتر بخوانید: کاهش واردات موبایل در 4 ماهه اول سال 1401 نسبت به سال گذشته
اختلال در سامانه همتا
ایجاد این سامانه رجیستری باعث شد تا حد زیادی از واردات قاچاق گوشیهای هوشمند جلوگیری شود. در حال حاضر اما برخی از مشکلات و اختلالات در این سامانه باعث ضرر و زیان بسیاری از مشتریان و خریداران گوشی شده است.
در واقع پیامکهای سامانه دچار اختلال شده و مشتریان را با ضرر زیادی روبرو کرده است. مسئله مهمی که هم اکنون در بازار گوشیهای موبایل تهدید برانگیز است واردات گسترده گوشیهای قاچاق است. این مسئله که پیامک رجیستری و اصالت کالا دچار اختلال شده و برای مشتریان ارسال نمیگردد، موجب می شود تا گوشی های قاچاق به طور گستردهای وارد بازار شده و به فروش برسند.
همچنین نکته قابلتوجه دیگر این است که خریداران و فروشندگانی که در بازار فعال هستند در دام قاچاقچیانی که قصد دارند کالاهای غیرقانونی را وارد کشور کنند افتادهاند.
با وجود این مسائل تنها کسانی که در این بین دچار ضرر میشوند خریداران و مشتریان گوشیهای هوشمند هستند. همانطور که میدانید زمانی که خریداران تلفن همراه، گوشیهای قاچاق را خریداری میکردند، به محض اینکه سیمکارت خود را روی گوشی قرار میدادند پیامک هشدار از سامانه همتا دریافت میشد و امکان پس دادن گوشی وجود داشت.
این فرایند سابق سامانه همتا تغییر کرده و در حال حاضر اختلال در سامانه همتا به وجود آمده است بدین ترتیب خریداران ممکن است که بعد از گذشت یک ماه از خرید گوشیهای غیرقانونی با مشکل پرش آنتن و قطعی آن روبهرو شوند بدون اینکه بدانند یک گوشی قاچاق خریداری کردهاند.
این اختلال ممکن است بین خریداران و فروشندگانی که خرید و فروش گوشیهای همراه را بین خود انجام دادهاند درگیری به وجود بیاورد. البته این نکته را هم باید بدانید که تاکنون از سمت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد این مسئله بیانیهای اعلام نشده است و مشخص نیست که مسئولیت این اتفاق و اختلال در سامانه همتا بر عهده کیست.
زمانی که ابراهیم رئیسی روی کار آمد از وزیر ارتباطات خواست که سامانه جامع تجارت را بهسرعت تکمیل کنند؛ اما باگذشت چند ماه از صدور این دستور وضعیت سامانه جامع تجارت و سایر سامانههای دیگر مثل همتا با مشکل مواجه است. طبق گزارشات سازمان گمرک، دولت در سال ۱۴۰۰ تقریباً ۴.۱ میلیارد دلار از طریق تجارت به دست آورد. اگر مالیات دولت را ۱۰ درصد محاسبه کنیم، حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سود این تجارتها برای دولت است.
با وجود این مسائل اینکه چرا چنین طرحی برای دولت سود بسیاری به همراه دارد؛ اما به وضعیت فعلی دچار شده، مبهم است. این مشکل گسترده و بزرگ است و تمامی خریداران در حال حاضر نمیتوانند خرید گوشی نو را متقبل بشوند و ترجیح میدهند تا درست شدن اوضاع دست نگه دارند. همچنین مسئله اختلال در سامانه همتا به طور مستقیم باعث تضییع حقوق مردم میشود و همچنان کسی پاسخگوی این مسئله نبوده است.
بیشتر بخوانید:
- کاهش چشمگیر واردات گوشی ؛ نتیجه ممنوعیت واردات گوشی بالای 600 دلار؟
- ایران گوشی هوشمند صادر می کند! از ممنوعیت واردات گوشی تا تولید جایگزین داخلی
- آمار واردات گوشی ایران در سال 1400 ؛ برتری سامسونگ در تعداد و ارزش!
نظر شما درباره اختلال در سامانه همتا چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.