ایران پیشرفته ترین سامانه فیلترینگ جهان را داراست و به نظر میرسد روسیه و چین هم از رقابت در محدودیت کردن اینترنت به تکنولوژی فیلترینگ ایران نمیرسند! با تکراتو همراه باشید.
سرفصل مطالب:
- ایران ، پیشرفته ترین سامانه فیلترینگ جهان
- دولت ایران چگونه از فناوری تشخیص چهره در کنار سامانهی فیلترینگ استفاده میکند؟
- آیا میتوان راهکاری برای از کار انداختن تشخیص چهره به کار بست؟
- سامانهی فیلترینگ ایران از چه مدلی پیروی میکند؟
- زیرساخت و سامانهی فیلترینگ
- آیا مردم زمانیکه دولت اینترنت بینالملل را قطع میکند از شبکهی ملی اینترنت استفاده میکنند؟
- سامانهی فیلترینگ حربهی دولت برای گسترش اینترانت
- آیا راهکاری برای دور زدن سامانه فیلترینگ برای ایرانیان وجود دارد؟
- دیگر چهچیزی مهم است که درباره سامانه فیلترینگ بدانیم؟
بیشتر بخوانید:
ایران ، پیشرفته ترین سامانه فیلترینگ جهان
ایران جلوتر از روسیه و چین، پیشرفته ترین سامانه فیلترینگ جهان را دارد! این موضوعی است که مجله معتبر ساینتیفیک امریکن در قالب یک مقاله عنوان کرده و به بررسی این موضوع پرداخته است.
فناوری تشخیص چهره در کنار سامانه فیلترینگ پیشرفته، ایران را به یکی از کشورهای پیشرو در فیلترینگ و محدودسازی جریان اطلاعات تبدیل کرده است. در همین خصوص، امیر رشیدی مدیر بخش حقوق دیجیتال و امنیت شرکت میان گروپ در آستین، ایالات متحده درباره تکنولوژی تشخیص چهره و قطعی اینترنت با مجله علمی ساینتفیک اِمریکن به گفت و گو نشسته است که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
برای نزدیک به دو ماه است که در نتیجه فوت مهسا امینی اعتراضاتی در سراسر ایران در جریان است. معترضین پلیس امنیت اخلاقی را دلیل فوت مهسا امینی میدانند، اما روایت مسئولین کمی متفاوت است و علت فوت خانم امینی را نارسایی قلبی عنوان میکنند. در هر حال اعتراضات همچنان پابرجا بوده و منجر به قطعی سرتاسری اینترنت بینالملل در ایران شده است.
دولت ایران چگونه از فناوری تشخیص چهره در کنار سامانهی فیلترینگ استفاده میکند؟
در بحبوحه همهگیری کوید – 19، ما مشاهده کردیم که ایران فناوری تشخیص چهره را راهاندازی کرد. در همین خصوص وزیر بهداشت خاطرنشان ساخت که در همکاری با پلیس راهنمایی و رانندگی از دوربینهای موجود در خیابانها استفاده کردهاند تا افرادی را که ماسک نزدهاند شناسایی کنند. سپس دو هفته پیش از اعتراضات، رسماً اعلام شد که:
ما همین فناوری را برای تصویربرداری از زنانی که حجاب نداشتهاند به کار بسته و برای پیدا کردنشان اقدام کردیم.
دولت ایران، رسما به داشتن چنین فناوریهای افتخار میکند و همیشه خدا راجع به آن حرف میزند که همین موضوع نیز مردم را کمی حساستر هم کرده است. اگر شما نگاهی بیندازید به تعداد ویدئوهاییکه از معترضان بیرون آمده، بعضی از آنها به دوربینهای امنیتی حمله میکنند که این ترس از عملیاتی شدن سامانهی تشخیص چهره را نشان میدهد. نه فقط معترضین مراقباند که چهرههاشان لو نرود بلکه رسانههای خبری نیز به همین خاطر، چهره آنها را تار و محو میکنند.
بیشتر بخوانید:
نهاد مسئول رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ ؛ مسئولیت فیلترینگ ها با چه سازمانی است؟ [+ ویدیو تکمیلی] |
رتبه ایران در فیلترینگ ؛ ایران در لیست کشورهایی با بیشترین فیلترینگ چه جایگاهی دارد؟ |
آیا میتوان راهکاری برای از کار انداختن تشخیص چهره به کار بست؟
نگاه به تجربهی دیگر کشورها نشان میدهد که راهکارهایی وجود دارد: لباسهایی که طرحهای خاصی دارند میتوانند روی دوربینها اختلال بصری ایجاد کنند. اما هیچکدام از راهکارهای موجود، به دلیل فقدان اطلاعات لازم، نمیتوانند قابل اتکا باشند چرا که ما نمیدانیم آنها از چه الگوریتمهایی استفاده میکنند که بتوانیم راهکار مشخصی ارائه دهیم، امّا چیزی که میدانیم این است که: دُوَل جمهوری اسلامی و جمهوری خلق چین با یکدیگر در توسعهی این فناوری همکاری میکنند. بر این اساس، میتوانم تصوّر کنم که ایران و چین بهروی ویژگیهای یکسانی در تشخیص چهره اتکا میکنند. همچنین مدل فیلترینگ اینترنت در ایران بسیار شبیه به آن چیزی است که در چین اتفاق افتاده، پس تعجب نمیکنم که اگر چین این فناوری را به ایران آورده باشد.
سامانهی فیلترینگ ایران از چه مدلی پیروی میکند؟
کاری که ایران با اینترنت میکند کاملاً ویژه است، امّا دوباره باید بگویم که درست مثل همانچیزی است که در چین راه اندازی شده، ولی گمان میکنم که ایران بسیار پیشرفتهتر از چین و روسیه آن را دنبال میکند. هدف نهایی این سامانه داشتن یک شبکهی محلی یا به قول دولتیهای ایران، شبکهی ملی اطلاعات است که معمولاً در گفت و گوهای روزمره مردم نیز «اینترنت ملی / اینترانت» نامیده میشود.
این سامانه، شبکههای محلی سرویسهای داخلی را مستقل از اینترنت بههم متصل میکند. بنابراین زمانیکه اینترنت قطع شود این شبکهی محلی همچنان کار میکند، امّا شما دیگر به اینترنت بینالملل دسترسی ندارید. دولت روسیه قانونی شبیه به آن را برای توسعهی شبکهی محلی در سال 2019 تصویب کرد، امّا هنوز تا راهاندازی سامانهی فیلترینگ نظیر ایران فاصلهی بسیار زیادی دارند.
بیشتر بخوانید: فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ ؛ روزهای تاریک برای کارآفرینان اینترنتی!
زیرساخت و سامانهی فیلترینگ
زیرساختهای اینچنینی به ابزار و اجزای زیادی نیاز دارند تا عملیاتی شوند. برای نمونه، مراکز داده. و در لایهی کاربردی نیز به پیامرسانها، سامانهی پست الکترونیک، موتورهای جست و جو و… نیاز است. چین مشغول چنین کاری است: بایدو، ویچتـــکه تمامی این سرویسها را تحت نظر فیلترینگ خود دارد. تمامی این چیزها که زیرساختهای برخط (آنلاین) را عملیاتی میکنند بدون اتصال به اینترنت ممکناند. نهایتاً، مجلس ایران مجموعه قوانینی را تصویب کرده است که به آنها اجازهی توسعهی چنین زیرساختهایی را برای نائل آمدن به این هدف میدهد، یعنی کنترل جریان اطلاعات.
تمامی آنچه گفته شده بسیار شبیه به پروژهی چین برای محلیسازی اینترنت است امّا، توسعهی زیرساختها و سیاستهایی که نهادهای سیاستگذار تصویب کردهاند، برنامهی ایران را بسیار پیشرفتهترـــ و حتّی بسیار موفقتر در گازانبری و کنترل اطلاعات میکند. البته با احتیاط دربارهی موفقیت این سیستمها در چین و روسیه حرف میزنم چرا که متخصص امور این کشورها نیستم.
آیا مردم زمانیکه دولت اینترنت بینالملل را قطع میکند از شبکهی ملی اینترنت استفاده میکنند؟
یکی از چیزهایی که دولت جمهوری اسلامی در طی قطع دسترسی مردم ایران به عنوان مزیّت از آن یاد میکند، دسترسی به اینترانت است. در همین خصوص وزیر ارتباطات در رسانه ملی گفت:
«ما واتساپ را فیلتر کردیم چرا که از قوانین ما پیروی نمیکرد بنابراین اگر شما نگران کسب و کار خود هستید میتوانید به پیامرسانهای ملّی روی بیاورید.»
یکی از همین پیامرسانهای داخلی، روبیکاست که چیزی شبیه به همان ویچت چین است؛ چرا که شما میتوانید همهچیز در آن پیدا کنید، از خرید بلیط گرفته تا پرداخت قبض و تماشای تلویوزیون. آنها حتّی تحتنظر داشتن خود را پنهان نمیکنند. مثلاً ویدئویی از روبیکا منتشر شده بود که سرپرست این شرکت توضیح میداد که چگونه هوشمصنوعیِ بسیار دقیقشان محتوای حساس در مکالمه بین دو فرد را شناسایی و بیدرنگ حذف کرده است!
سامانهی فیلترینگ حربهی دولت برای گسترش اینترانت
بدون شک این نگرانکننده است، و خاطر نشان میکنم که این آخرین خط دفاعمان در برابر اینترنت ملی است: تا به امروز مردم از آن استفاده نکردهاند چون نگران حریم خصوصی و امنیت خود بودهاند. امّا اگر دولت جمهوری اسلامی موفق باشد، مردم را به استفاده از خدمات ملّی [به هر طریقی] به شبکههای داخلی تشویق خواهد کرد، و این راه، جداسازی ترافیک محلی و بین المللی است.
در نظر بیاورید که اگر از سرویسهای محلی استفاده کنید، به شبکه سریعتر و ترافیک ارزانتری دسترسی دارید، که تقریباً نیمی از قیمت اینترنت بینالملل را شامل میشود! و در عوض آن، اگر بخواهید از ترافیک بینالمللی استفاده کنید، برایتان هم کندتر و گران قیمتتر از کار در خواهد آمد. تمام این چیزها را که باهم جمع کنید، این احتمال وجود دارد که مردم، به ویژه در طول این بحران اقتصادی، احساس کنند که «آره، بیایید از همین سرویسهای ملی استفاده کنیم!»
آیا راهکاری برای دور زدن سامانه فیلترینگ برای ایرانیان وجود دارد؟
در ایران گفت و گوهای زیادی در این میان در جریان است، مثلاً اینترنت ماهوارهای! ولی راهحل قطعیای وجود ندارد. امّا خوب زمانیکه حکومتیها نخواهند که مردم دسترسی به اینترنت ماهوارهای داشته باشند راه حل قابل اتکایی نخواهد بود! راهحل دیگر اینترنت نیست؛ بلکه «دادهپردازی (Data Casting)» است که توسط سازمان پیشگامان اینترنت آزاد در لسآنجلس اجرا شده است. آنها دادهها را بهروی برنامههای تلویزیونی ماهوارهای منتشر میکنند که حتّی یک کاربر در ایران هم میتواند با متصلسازی یک یواسبی به دریافتکننده ماهواره این اطلاعات را دانلود کرده و با نرمافزارهای مخصوص بازشان کند.
معمولاً در چنین بستههایی اخبار و همه ابزارهای دور زدن که ما به مردم توصیه میکنیم وجود دارد. بنابراین راهحلهایی قابل تصوّر است. امّا متأسفانه، عموماً راهکارهای قابل اتکایی نیستند که در مقیاس گستردهای توزیع شوند. به هر روی، ما باید منابع بیشتری را از نظر نیروی انسانی، فناوری و پول اختصاص داده و پیدا کنیم تا مطالعه کرده و ببینیم چگونه میتوانیم راهحلی بیابیم که واقعاً در مقیاس گسترده قابل استفاده باشد.
با مطالعهیِ شبکه ملّی میتوانیم راه عبور از آن را بیابیم. شایان ذکر است که، مطالعات زیادی توسط سازمانهای خصوصی آزادی اینترنت انجام گرفته و ما نیز در حال همکاری با آنها هستیم؛ بله، راهحلهایی پیدا کردهایم، امّا یکی از مسائل این است که: همه به خاموش شدن اینترنت در هنگام وقوع آن توجّه میکنند، ولی وقتیکه تمام شد، همه به زندگی عادی بر میگردند. و این ذهنیّتی نیست که ما باید داشته باشیم. مهمترین کاری که باید برای زمان قطع دسترسی انجام دهیم این است که قبل از قطع شدن اینترنت آمادهی آن باشیم!
دیگر چهچیزی مهم است که درباره سامانه فیلترینگ بدانیم؟
جامعهیِ بینالمللی فقط این مشکل را در ایران میبیند؛ امّا مشکل این است که تمام حکومتهای جهان مترصد این هستند که حقوق ما را زائل کنند و بدبختی آنجاست از روی دست یکدیگر هم یاد میگیرند. آن چیزی که دوست دارم مردم به آن توجّه کنند این است که آنچیزی که اتفاق میفتد تهدید آزادی و حق آزاد دسترسی به اینترنت است و آنها میخواهند ما آن را بپذیریم! چون اگر فردایی چین و روسیه زیرساختهای مشابه ایران را توسعه دهند، اینترنت اینترنتی نخواهد بود که امروزه ما میشناسیم. احتمالاً آینده شبیهبه مجمعالجزایر جدا از هم باشد که در نهایت، فلسفهیِ پشت اینترنت کهــ اتصال مردم به یکدیگر بوده راــ نابود خواهد کرد!
بیشتر بخوانید:
- گوگل پلی از بیخ و بن فیلتر شد! / فیلترینگ دائمی بزرگترین مارکت اندرویدی جهان؟
- فیلترینگ بازیهای آنلاین پرطرفدار آغاز شد [+لیست بازیهای فیلتر شده]
- دور زدن اینترنت ملی بعد از اعمال کامل طرح صیانت ؛ راهکارهای دور زدن اینترنت ملی!
- آغاز فیلترینگ چینی و روسی در ایران ؛ محدودیتهای بیشتری در راه است؟
دیدگاه شما در بارهی سامانهی فیلترینگ ایران چیست؟ آیا شما نیز فکر میکنید ایران دارای پیشرفته ترین سیستم فیلترینگ دنیا است؟ لطفاً، نظرات و تجربیات خود را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید و اخبار فناوری را از تکراتو دنبال کنید.
منبع: ScientificAmerican
به نظرم حکومت بیخود حساسیت نشون میده، مردم بالاخره راه دور زدنشو پیدا میکنن. تکنولوژی همینش خوبه که نمیشه جلوشو گرفت. بعدش چرا خود سران حکومت اکثرا در اینستاگرام و توییتر و… خودشون فعالان ولی مردم محروم میکنن. نمیشه که خودت کاری رو انجام بدی بعد به مردم بگی بده و جلوشو بگیری
اگه دقت کنید همه کشورهای فیلتر کننده، پایگاه مردمی ندارن، و دقیقا همین هم باعث فیلترینگ در این کشورها شده، که هیچ وقت هم جواب نداده و نمیده، فقط هزینه ها رو بالا میبره و مردم رو ناراضی. با تکنولوژی که نمیشه جنگید. بعدش همه سران بالای مملکت دارای پلتفرم های فعال هستند که همیشه در اونا استوری و پیام میذارن. برا خودشون مضر نیست ولی برا مردم جیزه. اگه بده پس برا همه بده، نه اینکه خودشون استفاده کنن ولی مردم محروم کنن. هر چند محروم کردن مردم حرف اشتباهیه، چون همه بالاخره راه دور ردنشو میفهمن.
اره برای نابودی ما بهترینه
جز فیلتر کردن و مسدود کردن و محدود کردن کاره دیگه ای بلد نیستن که واقعا جای تاسف داره ما شهروند نیستیم زندانی هستیم
ایران در زمینه فیلتر کردن روسیه و چین رو ۶ بر بپنج زمین زده ای کاش در زمینه فیلار کردن گاز های گلخانه هم همینطور بود حداقل
یا تکنولوژی میارزه کردن آخرش به بن بست میرسه هزینه الکی
چرا کشوری به فیلتر نیاز داشته باشه وقتی اقتصاد قوی برنامه ریزی و کشوری رو به یشرفت باشه
کلا تو چیز هایی که مردم رو نابود کنه پیشرفت میکنن (مالیات، اختلاس، رانت، فساد، بی مسئولتی، فیلترینگ و …………….)
افتخار ملی برین افتخار کنین اگه همین قد رو بقیه مسائل میزاشتین الان اوضاع اینطور نبود
بسته اینترنتم اخر هفته تموم میشه،فکر نکنم دلیلی باشه برای اینترنت داخلی و بی کیفیت تمدیدش کنم… کافران غربی و بلاد کفر امریکایی به مردمشون اینترنت روی فیبر نوری با سرعت چند گیگ در ثانیه ارائه میدن اونوقت ما پول برای adsl با سرعت یک مگ ،که ده سال پیش منسوخ شده میدیم…..
بسم الله الرحمن الرحیم.. ما در همه زمینه ها در جهان اولیم، به قول صمدآقا هیشکی مث ما فیلترینگ و سانسور نداره… اللهم عجل لولیک الفرج
تو کشور ما همیشه تو چیزی که بخان جلوی مردم وایسن اولین هستیم. تو نشنیدن صدای مردم. تو فهمیدن این که مردم نمیخانشون. تو فیلترینگ و…. .ولی با اینهمه ادعای برتری تکنولوژی هنوز نتونستن یه کارت ملی چاپ کنند. ولی ریزپردازنده برای شناسایی لیدرها دارن. اعتراض هم اسمش میشه اغتشاش تا بهونه داشته باشند بزنن تو سر مردم.
فکر کن من یه کاربر معمولی بودم داشتم خیلی راحت زندگیمو میکردم از یوتیوب آهنگ دانلود میکردم کل خوشیم نت بین الملل بود بعد گند خورد به همچیز این وسطم تو خود شبکه های داخلی توییتای وزرای کشورو نشون میدن ، واسه مردم عخه جیزه واسه مسئولین نه؟
این طرح برای کل کشوره حتی گوشی من هم مسدوده
این نشون میده اینها میتونند پیشرفت کنند اما نمیخوان،
فقط در مواردی که پیشرفت باعث استمرار و بقای خودشون در قدرت و حاکمیت میشه، کار میکنند.
در دیگر موارد و پیشرفت صنعتی و اقتصادی و اجتماعی اصلا براشون مهم نیست، شایدم دردسر ساز باشه و اطاعت مردم رو کم کنه.
اشعث هم که وارد مدینه شد، بهش گفتن باید پنبه توی گوشت بذاری تا صدای قرآن محمد رو نشنوی
اونموقع هم فیلترینگ بود، ولی اشعث هم پنبهها رو برداشت و یکجورایی vpn روشن کرد و صدای محمد رو شنید و مسلمان شد.
باعث ننگ و تاسف هست که در فیلترینگ اول هستیم
بجای این بیشرف بازیها وضع مملکت را درست کنید .اگر وضع مملکت درست نکنید نهایتش مثل سال پنجاه و هفت میشه که اینترنت اصلا وجود نداشت .یا تشخیص چهره و این حرفا اگر بخواد ملت را کنترل کنه نهایتش ملت هم رفتارشون را مطابق با رفتار شما تغییر میدهند شما اذیت کنید اونها هم شما را اذیت میکنند .با این مسخره بازیها نمیشه کشوری را اداره کرد.بجای این هزینه ها و ایجاد ترس و رعب و وحشت بهتره که دزدی و اختلاس خودتون را کم کنید تا نیازی هم به این کارها نباشه.بقول قدیمی ها بار کج به منزل نمیرسه
حق تا صبح
اگر یه کم به وضعیت الان ایران فکر کنید میفهمید که اگر انقلاب بشه مطمئناً ایران نابود میشه چون بزرگترین فرق ایران امروز با ایران سال 57 اینه که اونموقع حکومت برای خودش یک گروه نظامی جداگانه مثل سپاه پاسداران و یگ گروه شبه نظامی مثل بسیج رو نداشت فقط ارتش بود که مشخص شد بیشتر از اینکه طرف حکومت رو بگیره طرف مردم رو گرفت درحالی که امروز شاهدیم سپاه و بسیج اگر رهبر بهشون دستور بده تا آخرین قطره خونشون با مردم میجنگن و ازشون میکشن و آخر سر هم میگن ما در راه اسلام و خدا از مردم دفاع کردیم ، اگر انقلاب بشه و این حکومت عوض بشه هر سپاهی و بسیجی تبدیل میشه به یک تروریست علیه ملت و تا زمانی که کشته نشه دست برنمیداره و همین باعث تضعیف بسیار زیاد کشور و تقویت گروه های تروریستی مثل مجاهدین خلق و یا گروه هایی مثل کومله دموکرات که ساز جدایی و تجزیه ایران رو میزنن میشه نتیجه همه اینا میشه نابودی ایران ، فقط خدا میدونه آخرکار ایران چی میشه من که خوشبین نیستم.
سلام از ماست که بر ماست اگر مسئولین به وضعیت اقتصادی مردم توجه نکنند وتبعیض ها رانت ها آقا زاده ها همچنین جولان بزنند کشور وضعیت مناسبی نخواهد داشت الان اکثر غربی ها دنبال تجزیه ایران هستند ایران قوی دوست ندارند اما آنچه مهم است مردم یک کشور هستند مردم ما روزبروز فقیر تر و اختلاف طبقاتی بیشتر می شود چرا دنبال راه حل نیستند فقط بر کشورهای خارجی می تازند اگر وضع معیشتی مردم خوب باشد کشورهای خارجی هیچ غلطی نمی توانند بکنند ولی زمانی که می بینند وضع مردم خوب نیست از هر حربه ای استفاده می کنند تا این رانت ها پارتی ها تبعیض ها و محاکمه مفاسد اقتصادی بدون توجه به پیشینه آنها که فرزند کی هستند وابسته به چه جناحی شروع نشود و مردم به عینه احساس کنند این نا آرامی ها وجود دارد هیچ ایرانی هم ناآرامی دوست ندارد ولی مواردی که ذکر کردم باعث شده اگر مسئولین دلشان به حال ایران ایرانی می تپد می سوزد هر چه سریعتر اصلاحات اقتصادی اجتماعی و سیاسی را کلید بزنند تا مردم آرام بگیرند
از بنی امیه و مغول که ظالمتر و بسته تر که نخواهید بود،ای کاش خدا ذره ای اجازه میداد تا چشم و گوشتان را باز میکردید و میدید که شما ها هم نابود خواهید شد
پس با این وجود
بنظرم هرچه زودتر باید با قردادهای بلندمدت و با کیفیت به سمت طراحی و تولید نرم افزارهای با کیفیت بریم تا مردم اعتماد کنن و بیان جلو
این گارد گرفتن های کودکانه سفارشی یک عده، موقع هر تغییر، خیلی طبیعیه و چند سال که بگذاره و مردم طعم کیفیت و سرعت رو ببینن دیگه خودشون سمت پلتفرم های خارجی نمیرن
اما بازم میگم اول کیفیت و سرعت بیارن بعد توقع داشته باشن که مردم اعتماد کنن
آدم حسابی! کسی با توسعهیِ زیرساختها و پیشرفت پلتفرمهای ایرانی مشکلی نداره که! مشکل از اونجایی شروع میشه که عدهای معلومالحال فکر منافع خودشوناند تا علاوه بر بستن جریان اطلاعات عینهو زالو شیره جون ملتو بمکند! متوجهای؟ خوب دِ بذارند واتساپ و تلگرامو اینستاگرام و چی و چی سرویسشونو بدن و یه بازار رقابتی هم این وسط به پا کنند! انحصار که نشد کار!
جون من! فکر میکنی پِی چیاند؟ پیشرفت؟ زکی! اینا فقط پِی گسترش ایدئولوژیشوناند، دین و ایمون هم بهانهشون برای کشتن چارتا جوون و دانشجوی بدبخته! تاریخو هیچ تورق کردی؟ همیشه خدا این شاه و آقا بالاسرها آگاهیو کردهن تو گنجه که مبادا رعایا بشورند علیهشون! ماجرا اینه! بله جونم! همهچیز سر همینه، حتا شیطونِ زبون بسته رو هم سر آگاهی و دانش انداختهن بیرون! گوش میگیری چی میگم؟
فقط میتونم بگم: خاک بر سرش.
باعث تاثفه
اول روی سواد املایی ات کار کن بعد درباره مسائل تاسف بخور فرزندم
تاسف
بابا تو این خراب شده حتی بلاگر ها هم در امان نیستن هرکی حرف حق بزنه و درست بگه بازداشت میکنن. کی دیدین همین تکراتو رو فردا بنندن بخاطر همچین پستی که حتی حق مطلب رو هم ادا نکرد.
شیطان به خاطر تکبر و غرور از درگاه خدا رونده شد.
گروه و کانال مثل اجتماعه، نمیشه هر کی هرچی خواست بگه ، حتی سایر کشورها سر قضیه تروریست و داعش و …. شبکه اجتماعی را کنترل میکند
به قول ظریف ما خودمون خواستیم اینجور زندگی کنیم. سال 1357 این تصمیم رو گرفتیم
ما نخواستیم
نسلی خواست که الان ۱۰درصدشون زندهان
نسل ما نظرش کاملا برخلاف گذشتست، برای همینه حکومت جرات اجرای رفراندوم عمومی رو نداره
واقعا از مسئولین زحمت کش کمال تشکر رو دارم !!!
که در جهت ایجاد مشکلات بیشتر در ضمینه استفاده از اینترنت در جهان رنبه اول رو دارند .
گل بود به سبزه نیز آراسته شد ، کم مشکلات داشتیم از سرعت و قیمت اینترنت که این فیلترینگ شدید هم اضافه شد .
حتما به این کار افتخار هم میکنید .
اووووه چقدر باهوش هستند کاش هوششان را در راه پیشرفت و. خدمت ب مردم بکار می بردند چقدر هنرکردند فیلترینگ بلدند… بچه های پیر باهوش ایران😐
شما کدوم طرفی هستی؟ عین خبرگزاری های خارجی مقاله نوشتید .هر نقل قولی تو این مقاله دیدم از آمریکاست. با تحریم هاشون دیدیم چقد به فکر و راستگوئن
دلاور خوبه اول نوشته میگه این مقاله سایت خارجیه. ببخشید که اینجا دستمال یزدی استفاده نمیکنن. شما خودتون تهیه بفرمایید
خب مسلما هرکسی که دنبال آزادی باشه مسلماااا اون عکس رو تحمل نمیکنه
فقط دنبال محدودکردن هستید دوست ندارید نقد شوید تحملش راندارید بجای محدودیت ومحرومیت هستیدبدنبال ریشه کنی فقر وترمیم اقتصاد نیستید همیشه بدنبال فرعیات میروید واصل را رعا کردید
نقد کردن یعنی کشتن مردم، آتش زدن امبولانس و …؟
آمبولانسی که نیروهای سرکوبگر رو حمل میکنه تا مردم بکشن بله باید آتیش زد.
درسته من مخالف قطعی اینترنت هستم ولی آتش زدن آمبولانس زیاده روی هست و شما و امثالتون هم خدا رو میخواید هم خرما. هم اینترنت بین المللی میخواید هم اغتشاش توی خیابون و ایجاد ناامنی
مردم از درآمد مجازی شون افتادن بخاطر دو قشر: اغتشاشگرا و مسئول ها و نهاد های امثال شورای عالی فضای مجازی
اگه ویدیو هایی که از برلین دراومده رو تماشا کنید میبینید پلیس برلین چجوری با مردم معترض برخورد میکنه. حتی در برخی موارد پلیس ها به مردم تعرض میکنن!! شما برو توی کشور های دیگه هم چنین رفتاری رو از خودت نشون بده ببین چی سرت میاد
شما تا همین شاه عبدالعظیم تشریف بردی اینجوری در مورد جهان افاضه فیض میفرمایی؟؟!! کلا در اختلاس، فیلترینگ، سرکوب، رشد اقتصادی منفی وووو رکوردداریم…
همونی که از بالا داشت نشونش میداد و معلوم شد ون پلیس بوده دیگه؟
واقعا خیلی پیشرفت کردیم خدایی ایول
افزایش محدودیت و سانسور و خفقان پیشرفته یا پسرفت؟
چقدرشماها بیشعورید آخه!
خوبه باز تو یه چیزی جلوتر بودن از اربابانشون…
اگه ارباب ما چین بود پس چرا
زبان کشور ما چینی نیست؟
چرا تجهیزات نظامی ساخت چین در ایران نیست؟
چرا کثافت خوری مثل چین نداریم؟
چرا اصلاً فرهنگ چینی ممنوعه؟
اگه یکم بگردی میبینی که
تو شهرک عباس اباد تهران پر چینی ه
تو شهرک صنعتی مشهد یه محله پر از چینی هستش که کارخونه تولید پلاستیک دارند و نمیزارن ایرانی به اون منطقه وارد بشه
۹۸ درصد گوشی هایی که دست مردمه ساخت چینه
سگ نمیخوریم و کثافت دون گوسفند میخوریم و میگیم مفیده
تو بازار خودرو هم که نیازی به گفتن نیست
التماس تفکر
آیفون هم دیگه چینی شده زیاد جوش نزن،بزرگ ترین شریک اقتصادی آمریکا و اروپا هم چینه جسارتا
نمیفهمی یا خودتو زدی به نفهمی
افتخار ندارم تاسف داره
چون اینجا ایرانه
الان باید به این افتخار کنیم وقتی از کوچیکترین حق محروم شدیم عجیبه که تو تمام چیزایی اولیم که به ضرر مردم تو فقر ازادی اجتماعی، حق بشر، حقوق شهروندی، ازادی اطلاعات، آزادی بیان بازم بگم
جالبه تا دو سال پیش میگفتن همه تکنولوژی های ایران فتوشاپه و واقعیت نداره حالا میگن پیشرفته ترین سیستم های دنیا!!بالاخره چی شد؟فتوشاپه یا پیشرفته ترینه؟
عزیزم اینا واسه چینه نه ایران😊
اگه برا چینه پس چرا خود چین اول نیست ؟
فقط حرف میزنی؟
مرد حسابی وقتی موتور بهبادتون مال بلژیک در اومده حتما اینم مال جینه. از لباس های نظامی گرفته تا موتر های پرنده همه جژنیه شک نکن
داداش قطعا بهترینه اما در مسائلی که مردم رو سرکوب کنن. مثل قطعی اینترنت و خشونت و تبعیض و شکاف طبقاتی و… از این نظر رتبه اول
همیشه عکس های تروریست ها از شبکه های اجتماعی جهانی پاک میشن ربطی به آزادی نداره
نه شما خوبین….
یک عکس سردار سلیمانی رو هم تحمل نمیکنید، اونوقت دم از آزادی تبادل اطلاعات می زنید.
واقعا خاک…..
برادر حاج قاسم چه ربطی یه این موضوع داشت؟برادر تو باید سایتت رو عوض کنی
هرچی بیشتر حرف میزنید ادم بیشتر به سطح عقل و شعورتون پی میبره
من جاتون بودم اصلا حرف نمیزدم تا فوش نخورم
شکر خدا جمهوری اسلامی در همه امور که آزادی و حقوق بشر رو محدود میکنه رتبه اول رو داره …
ما رکورد زدیم !!!!
بدی اونا دلیل نمی شه ما خوب باشیم!
چه افتخاری به به