رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص راه اندازی اینترنت ماهوارهای ایران گفته که ایران برای این کار نیاز به کمک بینالمللی دارد و به تنهایی قادر به انجام این کار نیست.
رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرده که با توجه به این مهم که ایجاد منظومههای ماهوارهای کاری زمانبر است، در نتیجه ایران برای راهاندازی منظومه ماهوارهای خود نیاز به مشارکت بینالمللی دارد. البته سالاریه تاکید کرد این همکاری بینالمللی به این معنا نیست که ایران توان ساخت منظومه ماهوارهای ندارد.
بیشتر بخوانید: اروپا در فکر راهاندازی اینترنت ماهوارهای مستقل ؛ طرح چند میلیارد یورویی کلید خورد
راه اندازی اینترنت ماهوارهای ایران
از زمانی که ایلان ماسک خبر از فعالیت اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران داد، بحث اینترنت ماهوارهای در ایران بسیار داغتر از قبل دنبال میشود. در این خصوص رئیس سازمان فضایی ایران چندی پیش خبر از راهاندازی منظومه ماهوارهای ایران مشابه با استارلینک طی چند سال داده بود که ادعایی بس عجیب و دور از ذهن به نظر میرسد! «حسن سالاریه»، رئیس سازمان فضایی ایران درباره جزئیات برنامههای این سازمان در زمینه منظومه ماهوارهای گفت:
«سازمان فضایی ایران در خصوص ساخت منظومههای ماهوارهای برنامه مدونی دارد. برنامه به این صورت است که از شکلگیری شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه حمایت کنیم تا بهمرور زمان به یک کنسرسیوم تبدیل و سازنده ماهوارههای مخابراتی کوچک (تا 300 کیلوگرم) شوند.»
آنطور که او گفته، در اولین قدم برای رسیدن به منظومه ماهوارهای IOT باند باریک را در دستور کار دارند که با همکاری بخش خصوصی اجرایی میشود. آنطور که خوانساری اعلام کرد، گام بعدی ماهوارههای باند پهن است که حتماً در این بخش نیاز به همکاریهای بینالمللی دارند و اجرای این طرح منجر به ارائه اینترنت خواهد شد:
«اینکه بخواهیم منظومهای از ماهوارهها را در مدار قرار دهیم، نه اینکه در توان ایران نیست، ولی از آنجایی که اجرای این طرح زمانبر است و در این زمینه، مساله زمان بسیار مهم است و اینکه بخواهیم منظومهای از ماهوارهها را در مدار قرار دهیم، حتما به مشارکت بینالمللی نیاز داریم.»
از زمان اعلام خبر فعالسازی اینترنت استارلینک در ایران توسط ایلان ماسک، مسئولان داخلی به طرق گوناگونی سعی در تهدید اسپیس ایکس داشتهاند و وزیر ارتباطات هم گفته که بنابر ضوابط شورای عالی فضای مجازی ایران، استارلینک برای فعالیت در ایران بایستی مجوز کسب کند.
بیشتر بخوانید:
- راه اندازی اینترنت ماهواره ای روسیه ؛ خیز بلند مسکو برای رقابت با استارلینک!
- نصب و راه اندازی اینترنت استارلینک : چگونه اینترنت ماهواره ای Starlink را نصب و راه اندازی کنیم؟
- اینترنت ماهواره ای در ایران ؛ هزینه نصب و راهاندازی استارلینک چقدر است؟
نظر شما درباره راه اندازی اینترنت ماهوارهای ایران چیست؟ آیا این ایده عملی میشود؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.