الزامات فعالیت صرافیهای رمزارزی اعلام شد. محدودیتهای اینترنت چه تأثیری بر فعالیتهای رمزارزی داشته است؟
فراجا الزامات فعالیت صرافیهای رمزارزی را با ارسال یک پیشنویس به این صرافیها ابلاغ کرده است. فرمانده فراجا از این صرافیها خواسته است تا نظر خود را در خصوص پیشنویس حاضر اعلام کنند تا ابهامات این مسئله حل و فصل شود. مدیرعامل یکی از این صرافیهای رمزارزی اعلام کرده است که محدودیتهای اینترنت در کشور بر اوضاع کاری ما اثری منفی داشته است.
او عنوان کرد: «ما تمام وقت خود را صرف هزینه کردن و اجرای فیلترشکن کردهایم و حتی افرادی را نیز فقط به این منظور استخدام کردهایم. اما فیلترشکنها نیز مخصوصاً در چند روز اخیر از کار افتادهاند.»
بیشتر بخوانید: دور زدن تحریم ها با رمزارز ؛ 8 میلیارد دلار ارز دیجیتال در اختیار سپاه پاسداران!
الزامات فعالیت صرافیهای رمزارزی ابلاغ شد
با توجه به تعلل نهاد تنظیمگر این حوزه اینبار فرماندهی انتظامی کشور تصمیم به تنظیمگری این حوزه گرفته است و با جمعکردن فعالان این حوزه و ارائه پیشنویس سند تهیه شده از سوی خود به آنها از صرافیهای رمزارزی خواسته است تا دیدگاهها و چالشهای خود را در خصوص متن تنظیم شده اعلام کنند و در صورت نهایی شدن آن را به منزله چارچوب فعالیت تلقی کنند.
فعالیت صرافیها رمزارزی در قالب یک شرکت تضامنی، ممنوعیت فعالیت افراد خارجی در این صرافیها و همچنین امانی بودن پول کاربران در دست صرافیها از بندهای پیشنهادی از سوی فراجا در این پیشنویس است. فراجا در این پیشنویس تاکید کرده است که این سند به معنای صدور مجوز برای هیچکدام از صرافیها نیست.
یکی از بندهایی که مورد انتقاد صرافیهای رمزارزی قرار گرفته، فعالیت آنها در قالب یک شرکت تضامنی است. حال صرافیهای رمزارزی و فراجا در حال بررسی این پیشنویس و رسیدن به نقطهنظر واحد در خصوص آن هستند.
محمد حکیمی، مدیرعامل رمزینکس، با اشاره به الزامات فعالیت صرافیهای رمزارزی از سوی پلیس فتا در پنلی با عنوان «فراز و فرودهای رگولاتوری رمزارز در ایران» که در دومین رویداد ۹ ژانویه برگزار شده بود گفت:
هر چند این الزامات قابلیت اجرا دارد اما برخی موارد بیان شده در این بندها تعجببرانگیز است. به طور مثال گفته شده که شرکتی که صرافی دارد باید تضامنی باشد.
حکیمی ادامه داد: «براساس این الزامات که در مدت یک ماه باید اجرایی شود، اتباع خارجی حق فعالیت در صرافیهای ایرانی را ندارند. پلیس فتا به صرافیها اعلام کرده که وجوه نزد آنها امانی است و باید به همان شکل نیز نگهداری شوند. همچنین در این الزامات آمده است که اگر پس از ارزیابیها، بازبینیها و تذکرات پلیس فتا، این نهاد به این نتیجه رسید که فعالیت صرافیها سازگاری با روح این الزامات ندارند، از شاپرک خواهند خواست تا درگاه آنان را مسدود کنند.»
بیشتر بخوانید: رویترز: معاملات ایرانی ها در بایننس با وجود تحریم ها کاملا آزاد است!
سعید عبادتی، مدیرعامل اکسبیتو یکی دیگر از حاضران در این پنل نیز در خصوص الزامات تعیین شده از سوی پلیس فتا گفت:
در این الزامات پلیس فتا تاکید کرده است که رعایت این الزامات به معنای ارائه مجوز نیست. با این حال، اعلام شده که پلیس فتا هر زمانی که بخواهد میتواند وارد شرکت شود و فرآیندها را بررسی کند.
مدیرعامل رمزینکس درباره تاثیر تصمیمگیریها برای کنترل نوسانات قیمت در بازار گفت: «زمانی که بحث بازار آتی سکه مطرح بود، اعلام کردند بازار آتی سکه عامل افزایش قیمت سکه است. بازار آتی را مسدود کردند. سقف کارت به کارت و برداشت از کارت تغییر داده شد، کارتخوانهای خارج از کشور غیرفعال شد با این هدف که نوسانات قیمت ارز کنترل شود. اما با تمام این تصمیمها به نتیجه مورد نظر بانک مرکزی ختم نشد.»
حکیمی در این پنل گفت:
بانک مرکزی باغبانیاست که از هر صد درختی که کاشته، هشتادتای آن خشک شده است. حالا بحث رگولاتوری صرافیهای رمز ارز مطرح شده است و تصمیم دارند این درخت را نیز خشک کنند.
حکیمی به سقف واریز صرافیهای رمزارزی اشاره کرد و افزود: «به تازگی سقف واریز به صرافیهای رمزارز را نیز ۲۵ میلیون تعیین کردهاند و حالا ببینیم روند قیمت دلار با این تصمیم تغییر خواهد کرد یا خیر.»
او پیشنهاد داد تا نهاد رگولاتوری به جای اینکه با تصویب نبایدها وارد این عرصه شود باید رویکردش را به سمت ایجاد اشتغال و افزایش رفاه مردم تغییر دهد.
محدودیت اینترنت چه تأثیری بر فعالیت صرافیهای رمزارزی داشته است؟
مدیرعامل اکسبیتو در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت این شرکت در سال جاری گفت:
با شکلگیری محدودیتهای اینترنت فقط به دنبال فردی بودیم که با نصب فیلترشکن، زیرساخت شرکت را حفظ کند. بخش قابل توجهی از انرژی و وقت ما صرف دستوپنجه نرم کردن با این محدودیتها شد.
عبادتی با تاکید بر این که مهاجرت برای فعالان عرصه رمزارز کار راحتیست گفت: «اگر این جوانان هنوز در این عرصه حضور دارند، یعنی ایستادگی کردهاند و اگر رگولاتوری صدای ما را نشنود به مهاجرت فکر میکنیم.»
در ادامه این نشست، علی جهانی، همبنیانگذار بیتپین با اشاره به تاثیر محدودیتهای اینترنت و واریز وجه به صرافیهای رمزارز گفت:
به نظر میرسد که حاکمیت فهمیده هزاران میلیارد از سرمایه مردم در بازار رمز ارز است و نمیتوان به سادگی این حوزه را حذف کرد. بنابراین با ایجاد قوانینی همچون تعیین سقف واریز ۲۵ میلیون تومانی، روی به ایجاد محدودیت و کوچک کردن این بازار آورده است تا رفتهرفته این فضا فراموش شود.
او در پایان بیان کرد: «وقتی دغدغه ما فراهم بودن اینترنت است، سخن از مسائل توسعهای مانند رگولاتوری معنا ندارد.»
در بخش دیگری از این پنل، محمد مهدی باریده، همبنیانگذار پیپینگ با انتقاد از بانک مرکزی به دلیل ایجاد محدودیتهای گوناگون گفت:
از سه ماه پیش، خدماتی که پیشتر به کسبوکارهای فعال در بازار رمزارز ارائه میدادیم را که پیشتر متوقف کرده بودیم، از سر گرفتیم. شش ماه ابتدایی سال بهتر از ماههای بعدی بود. ما نیز از محدودیتهای اینترنت آسیب دیدیم زیرا تعداد زیادی از مشتریان ما کسبوکارهایی بودند که در شبکههای اجتماعی فعالیت میکردند.
بیشتر بخوانید:
- دور زدن تحریم ها با استفاده از رمزارزها ؛ شیوه جدید ایران برای پرداخت هزینه واردات!
- تحریم ایران توسط بایننس : فعالیت ایرانیان مقیم خارج منعی ندارد
- نشست خبری تکنوبلاک: همکاری ایران و روسیه در زمینه ارزهای دیجیتال!
دیدگاه شما در خصوص الزامات فعالیت صرافیهای رمزارزی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.