نماینده مجلس از درخواست خود جهت رفع فیلترینگ دانشجویان و کسبوکارها خبر داده، البته کارشناسان نتیجه چنین درخواستهایی را نارضایتی جامعه میدانند.
«جلال رشیدی کوچی»، نماینده مشهور به مخالفت با طرح صیانت، ضمن نامیدن یوتوب به عنوان یک دانشگاه، خواستار رفع فیلتر این پلتفرم حداقل برای دانشجویان و کسبوکارها از مسئولان شده است. با اینکه رشیدی کوچی همواره بر ناکارآمدی فیلترینگ تأکید داشته، اما ارائه چنین پیشنهاداتی از سوی او به زعم برخی کارشناسان عملاً دفاع از اینترنت با سطوح دسترسی متفاوت یا همان اینترنت طبقاتی خواهد بود که همین مسئله توانایی ایجاد خشم عمومی را در پی خواهد داشت.
رشیدی کوچی در مصاحبه با خبرگزاری دانشجو ضمن اشاره به اثرات مثبت رفع فیلتر برخی از پلتفرمها در کمک به آگاهیبخشی مردم، درخواست رفع فیلترینگ دانشجویان و کسبوکارها را در حالی ارائه کرده که چنین خواستهای در واقع میتواند حاکی از ارائه اینترنت با سطوح دسترسی متفاوت باشد. او در این رابطه بیان داشت: «بهطور مثال یوتوب مثل یک دانشگاه است که در زمینه تعمیرات یا بررسی زوایای مختلف یک موضوع به آن مراجعه میکنم. یوتوب حداقل بایستی برای دانشجوها و کسبوکارها رفع فیلتر شود؛ چرا که پلتفرمی برای درآمدزایی است؛ برخلاف اینستاگرام که یک برنامه در حوزه سرگرمی است».
بیشتر بخوانید: وزیر ارتباطات: ورشکستگی اپراتورها در نتیجه فیلترینگ صحت ندارد!
رفع فیلترینگ دانشجویان و کسبوکارها ؛ اینترنت طبقاتی
این نماینده مجلس شورای اسلامی، در ادامه گفتوگوی خود درباره اثر مثبت رفع فیلتر پلتفرمها در ایجاد حس رضایتمندی و امید میان مردم اعلام داشت:
«مسئولین در زمانی که وضعیت کشور نابهسامان و ناامنی اوج گرفته بود به دلایل قابلقبولی محدودیتهای اینترنتی را اعمال و اعلام کردند پس از آرامشدن شرایط، حتماً اقداماتی را درخصوص رفع فیلتر انجام خواهند داد. ما منتظر عملیشدن این وعده هستیم. بحث ما صرفاً رضایتمندی، ایجاد اعتماد و امید است و با ولنگاری در فضای مجازی مخالفیم».
وی همچنین دیدگاه جالب خود در مورد توییتر را به این صورت شرح میدهد:
«الان همه از این پلتفرم استفاده میکنند و کاربرد آن زیاد است. جنگ درحالحاضر کجاست؟ وقتی این پلتفرم را میبندیم، عملاً دسترسی را برای کسانی که میخواهند برای دفاع به آنجا بروند، محدود میکنیم. پس اگر چنین نگاهی هم به فضای مجازی داشته باشیم، باید بهسمت رفع فیلتر حرکت کنیم».
او همچنین ضمن اعلام عقیده خود مبنی بر عدم تاثیر شیوه کنونی فیلترینگ تاکنون از خواسته خود برای تغییر رویه مسئولان در این زمینه صحبت میکند: «حکمرانی در فضای مجازی با فیلترینگ مغایرت دارد، اما برخی از دوستان بستن و فیلترکردن را مساوی با حکمرانی در این فضا میدانند».
البته براساس برخی شنیدهها به نظردر اواخر شهریورماه، رفع فیلتر یوتوب در تعدادی از دانشگاهها مانند دانشگاه شریف به صورت آزمایشی آغاز شده بود، اما حالا این مسئله متوقف شده و عملیات اجرایی این طرح با ابهام روبرو شده است. البته مدتی قبل وزیر ارتباطات اظهاراتی درباره رفع فیلتر برخی پلتفرمها که در گذشته محدود شده بودند، مطرح کرد و مطابق با برخی گمانهزنیها به نظر منظور وزیر ارتباطات رفع فیلتر یوتوب بوده؛ هرچند که این موضوع هم درحالحاضر دور از ذهن بهنظر میرسد.
این نماینده مجلس در پاسخ به سؤالی درباره احتمال رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ اظهار داشت:
«شنیدم که کلاب هاوس رفع فیلتر شده است. امیدوارم اینچنین گامهایی سریعتر و دقیقتر برداشته شود. به نظر اگر رئیسجمهور امروز دستور رفع فیلتر اینستاگرام، واتساپ، یوتوب و توییتر را صادر کند، یک حس رضایتمندی و امید در جامعه ایجاد میشود. چند روز پیش که بهخاطر اختلال، اینستاگرام چند ساعتی در دسترس قرار گرفته بود، یک موج شادی در مردم ایجاد شد».
رشیدی در بخش پایانی صحبتهای خود به تاثیر منفی فیلترشکنها در جهت کاهش امنیت گوشیها و افشای اطلاعات کاربران اشاره کرد.
بیشتر بخوانید:
- گزارش رئیس سابق رگولاتوری از سقوط اقتصاد بخش فاوا ؛ سرمایهگذاری اپراتورها یکسوم شده است!
- پایان روند نزولی درآمد اپراتورها در آذر 1401 ؛ شرایط PSPها هم بهبود یافت!
- وزیر ارتباطات از پیگیری وضعیت مالی اپراتورها خبر داد
نظر شما درباره رفع فیلترینگ دانشجویان و کسبوکارها چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.