نخستین دانشگاه مجازی ایران شروع بهکار کرد. بدینشکل مؤسسه آموزش عالی مهرالبرز بهعنوان اولین دانشگاه مجازی کشور شناخته خواهد شد.
نخستین دانشگاه مجازی ایران در مؤسسه آموزش عالی مهرالبرز و با حضور جمعی از مسئولین این دانشگاه افتتاح شد. آنطور که روابط عمومی این دانشگاه عنوان کرده است، دانشگاه مجازی مهرالبرز از هماکنون میتواند در مقاطع تحصیلی مختلف مانند کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش کند. با وجود اینکه این مؤسسه زینپس بهعنوان دانشگاه شناخته میشود باید دید که دیگر مؤسسههای اینچنینی در سراسر کشور شیوه آن را دنبال میکنند یا خیر. بههر صورت افتتاح این دانشگاه میتواند سرآغازی بر این مهم باشد و آموزش مجازی را در آینده رونق بخشد.
بیشتر بخوانید: معرفی دانشگاه امیرکبیر به عنوان هاب هوش مصنوعی کشور
نخستین دانشگاه مجازی ایران افتتاح شد
رئیس و عضو هیأت امنای علمی دانشگاه مهر البرز درباره تاسیس و اهمیت شناخت محدودیت کشور گفت: «باعث خوشحالی ما است که مؤسسه آموزش عالی مهرالبرز به اولین دانشگاه یادگیری الکترونیکی در جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است.»
به گزارش تکراتو و به نقل از فارس، نشست ارتقاء موسسه آموزش عالی مهرالبرز به دانشگاه با حضور کمال خرازی ریاست عضو هیأت امنای علمی این دانشگاه و خدایار ابیلی رئیس دانشگاه مهر البرز و رحیم عبادی بیانگذار و دبیر هیات موسس و امنای این دانشگاه در مرکز پژوهشهای صنعت نفت برگزار شد.
در ابتدای نشست رحیم عبادی درباره تاسیس این دانشگاه گفت:
در مدتهای اخیر در آموزش عالی دانشگاه متعددی در حوزههای مختلف وجود دارد، یکی از حوزههای جدید استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش بوده است. ما به اصطلاح آموزش مجازی میگوییم، اما مقداری پیشرفتهتر بوده و یک سیستم آموزش عالی است که بدون اینکه دانشجو در محل حضور یابد، تمام کارهای تحصیلی به صورت مجازی انجام میشود.
وی ادامه داد: «در ایران بعد از ۲۰ سال موسسه آموزشی مهر البرز دانشگاه غیردولتی است، تبدیل به دانشگاه شده است و بهعنوان اولین دانشگاه الکترونیکی در جمهوری اسلامی ایران شروع به کار کرده است.»
وی درباره ظرفیتهای دانشگاه مهرالبرز گفت:
یکی از ظرفیت مطلوبی که دانشگاه مهرالبرز دارد این است که برای افراد علاقمند به تحصیل در داخل کشور و خارج از کشور محدودیتهای زمان و مکانی دیگر وجود ندارد، دانشجویان میتوانند در هر مقطعی از جمله کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری ادامه دهند، دانشگاه مهرالبرز دانشجوی بینالملل نیز بدون محدودیت زمان و مکان پذیرش میکند و این اتفاق جدیدی در آموزش عالی کشور بوده است.
کمال خرازی رئیس و عضو هیأت امنای علمی دانشگاه مهر البرز درباره دوره تأسیس و اهمیت شناخت محدودیت کشور خاطرنشان کرد: «باعث خوشحالی ما است که موسسه آموزش عالی مهر البرز تبدیل به دانشگاه شده و اولین دانشگاه یادگیری الکترونیکی است. اساس این دانشگاه در سال ۱۳۸۲ ایجاد شده است، در یک کلاس درسی تحت عنوان فناوری اطلاعات و مدیریت آموزش دردانشگاه تهران دانشجوی به نام ولی عبادی که ایشان این ایده را مطرح کردهاند، تا آنکه ما موسسه آموزش یادگیری الکترونیکی را تأسیس کنیم و با پشتکار ایشان این کار را شروع کردهایم و در مقاطع مختلف از اساتید مختلف دانشگاه تهران استفاده شد و امروزه هم دانشگاه مهرالبرز افتخار دارد که آقای البرزی، از اساتید برجسته دانشگاه تهران در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی و مدیریت آموزشی، مسئولیت این دانشگاه را برعهده بگیرند.»
رئیس عضو هیأت علمی در باره مزایای این دانشگاه گفت:
یکی از شرایطی که ما در کار خود به عنوان سرلوحه کار خود قرار دادهایم این است که تأسیس این دانشگاه یک کار فرهنگی و غیر انتفاعی و در کسب درآمد موسسین نباشد بلکه اگر درآمد داشته باشد برای توسعه دانشگاه خود است، شرط دوم انگیزه بالایی باشد برای ادامه پیگیری این کار که خوشبختانه آقای عبادی که در ابتدا دست اندرکار این دانشگاه بودهاند، در انتقال موسسه آموزش عالی به علوم شناختی با پیگیریهای مکررشان مراحل دشوار وزارت علوم را گذراندند تا مواردی که در کمیسیونهای مختلف و جلسات با افراد مختلف باید تصویب میشد انجام شود تا به شورای گسترش برسد و در آنجا تصمیم نهایی را بگیرند، پیگیری این کار بسیار وقت گیر و دشوار بود.
وی افزود: «با این شرایط الحمدالله موسسه آموزش عالی شکل گرفت و تا به امروز حدود ۵ هزار نفر دانشجو تربیت شده و در۳۰رشته دانشجو پذیرش میکنند.»
خرازی درباره مزایای دانشگاه مهرالبرز گفت:
دانشگاه مهرالبرز در هر زمان، مکان، با هر رده سنی و با هر شغلی پس از اینکه درکنکور شرکت کردهاند و بعد از انتخاب رشته میتوانند در دفترچه انتخاب رشته، رشته خود را انتخابکنند و وارد دانشگاه شوند. فناوری اطلاعات تحولات خیلی زیادی در خود دیده است.
وی افزود: «یکی از مزایای دیگر این دانشگاه این است که جنبه مادی ندارد، شرایطی برای دانشجویانش فراهم کرده است که بهترین استفاده را انجام دهند. این دانشگاه در حال حاضر ۴ دانشکده دارد، در حوزه فناوری و اطلاعات، مدیریت و مهندسی، علوم انسانی که ریاست هر دانشکده را یکی از اساتید برجسته از دانشگاههای مختلف به عهده دارند.»
وی درباره یادگیری الکترونیکی خاطرنشان کرد:
یکی از ابعاد که در شرایطی بتواند دانش اندوخت و تسهیلات زیادی را کسب کرد، اهمیت یادگیری الکترونیکی است؛ در دوره کرونا که مدارس و دانشگاه تعطیل شدند و نمیتوانستیم اجازه دهیم که تحصیلات دانشجویان به عقب بیفتد، به خوبی روشن شد که ما میتوانیم از امکانات الکترونیکی استفاده کنیم تا دورههای حضوری را جبران کنیم، امروزه در دانشگاهها و مدارس که حضوری هستند از امکانات الکترونیکی استفاده میکنند.
خرازی درباره کرسی دفتر منطقهای آموزش الکترونیکی و راه اندازی کنسرسیوم دانشگاههای الکترونیکی کشور در مهر البرز گفت: «از افتخاراتی که کرسی آموزش یادگیری الکترونیکی را در اختیار دارد برای یونسکو است.»
در ادامه این نشست خدایار ابیلی رئیس دانشگاه مهر البرز افزود:
بنده به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در دانشگاه مهرالبرز و به عنوان یک مدرس وارد این دانشگاه شدهام، خوشحالم که در مهرالبرز یادگرفتهام که چگونه در فضای الکترونیکی تدریس کنم، به عنوان مدرس وارد شدهام و مشاوره کیفیت بودهام. این دانشگاه غیر انتفاعی است، بیشترین وقت این دانشگاه صرف ارتقای کیفیت آموزشی میشود و از نظر بستر الکترونیکی برای یاددهی و یادگیری دانشجویان الگوی بسیار خوبی برای کشور است.
وی افزود: «با توجه به پشتکار توانستم مجوز دانشگاه شدن را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بگیریم، وزارت علوم به ما این اجازه را نمیداد؛ خیلی با فضای الکترونیکی آشنا نبودهاند و تفکر سنتی حاکم بر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را میخواستند اعمال کنند که با ساختار این مجموعه کار نمیکرد و خوشبختانه با تلاش شبانهروزی اعضای هیأت علمی یککار تیمی به اصطلاح دانشگاه شدن دانشگاه مهر البرز را جشن میگیریم.»
پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه مهرالبرز
وی درباره پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد افزود:
هر زمان دفترچه کارشناسی ارشد منتشر شود ما دانشجو میپذیریم، دانشگاه ما در ۴ دانشکده و ۳۰ رشته دانشجو خواهد پذیرفت. ظرفیت بسیار خوبی است که افرادی که علاقهمند هستند با توجه به شغل و محل سکونت، دانشگاه مهرالبرز از همه دانشگاههای دیگر متعادل منصفانه تر است.
وی با توجه به بودجه این دانشگاه گفت: «این دانشگاه کاملاً غیردولتی است و از طریق درآمد خود دانشگاه تأمین میشود، اصلاً از دولت مبلغی دریافت نمیشود، همه درآمد دانشگاه مهرالبرز متکی بر درآمدهای داخلی است.»
بیشتر بخوانید:
- قطع دسترسی دانشگاه تهران به برخی پایگاههای علمی بینالمللی به علت بدهی 60 میلیاردی!
- رشته مهندسی فناوری اینترنت اشیا در دانشگاه علمی کاربردی تصویب شد
- تینا ترکمان پنجمین ریاضیدان ایرانی فارغالتحصیل از دانشگاه هاروارد شد
- دانشگاه مجازی سالمندی ایران با هدف بهبود کیفیت زندگی سالمندان راهاندازی شد
دیدگاه شما در خصوص افتتاح نخستین دانشگاه مجازی ایران چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.