دسترسی مقامات به پلتفرمهای فیلتر شده مانند دسترسی برخی نهادها به سلاح است که باید وجود داشته باشد. اظهارنظری که فاقد درونمایه است.
براساس گفته علی بهادری جهرمی سحنگوی دولت، دسترسی مقامات به پلتفرمهای فیلتر شده مانند دسترسی برخی نهادها به سلاح است که در این مورد شفافسازی شده است. وی این صحبت را براساس موج انتقادات مردم به مسئولینی ذکر کرده است که معتقداند چرا باید مسئولین به پلتفرمهای فیلتر شده دسترسی کامل داشته باشند درصورتی که این مسئله برای ما به آرزویی محال بدل شده است؟
بیشتر بخوانید: ناکامی سیاست محدودسازی؛ فعالیت کاربران ایرانی در اینستاگرام و دیگر پلتفرمهای خارجی افزایش یافته است!
تشبیه نابخردانه سخنگوی دولت از دسترسی مقامات به پلتفرمهای فیلتر شده
فعالیت برخی نمایندگان مجلس و مقامات دولتی و حاکمیتی در پلتفرمهای فیلتر شده همچون توییتر، بارها محل مناقشه کاربران فضای مجازی بوده است.
در همین راستا سخنگوی دولت در پاسخ به انتقاد دانشجویان دانشگاه تهران مبنیبر حضور و فعالیت برخی مقامات و فرزندان آنها در پلتفرمهای فیلترشده اعلام کرد:
عموم مردم به سلاح دسترسی ندارند، اما پلیس به آن دسترسی دارد یا برای سلاح شکاری نیز میتوان تحت شرایطی مجوز گرفت. درخصوص سکوها و پلتفرمها هم اینگونه است و در عموم کشورها این موضوع وجود دارد. یک پلتفرم اجازه فعالیت ندارد، اما مثلا وزارت امور خارجه برای بیان اظهار نظرهای خود اجازه دسترسی به آن را دارد. ما چند میلیون ایرانی خارج از کشور داریم؛ صرفنظر از خارجیهایی که میخواهیم برای آنها اعلام موضع کنیم. مقامات رسمی باید بتوانند از طریق پلتفرمها با آنها صحبت و اظهارنظر رسمی کنند.
«علی بهادری جهرمی» در ادامه گفت: «همان مرجع قانونگذار که ضابطهگذاری میکند، تبصرهای در ماده میزند و درخصوص مقامات، یکسری را استثنا در نظر میگیرد و به آنها اجازه دسترسی به سکوها میدهد.»
بهادری جهرمی تأکید کرد درخصوص فرزندان مقامات چنین چیزی وجود خارجی ندارد:
اگر هر موردی که دیدید، یک فرزند مقام است و دسترسی بهسکوها دارد، مصداق فساد است. لذا به بازرس ویژه رئیسجمهور معرفی کنید تا با آن برخورد شود. ما هم اگر شناسایی کنیم برخورد میکنیم.
گفتنی است ارائه اینترنت بدون فیلتر برای برخی مسئولان و مقامات دولتی و حکومتی مدتهاست که وجود دارد. خدمت ویژهای که بسیاری آن را نوعی تبعیض میدانند و بهزودی شاهد عمومیتر شدن آن با عنوان اینترنت حرفهای یا طبقاتی خواهیم بود.
توییتر، شبکه اجتماعی که اگرچه فیلتر است اما مسئولان ایرانی بدون محدودیت در آن حاضرند. بیش از 260 مقام رسمی از اعضای هیئت دولت گرفته تا مجلس، شورای شهر تهران و سایر نهادهای سیاسی، اجتماعی، ورزشی، فرهنگی و… در این پلتفرم فیلتر شده فعال هستند. جالب است بدانید نزدیک به 60 درصد اعضای کمیسیون طرح صیانت و دیگر موافقان اینطرح نیز حضوری فعال در توییتر دارند.
بیشتر بخوانید:
- با وجود محدودیتهای اینترنتی، اقبال ایرانیان به شبکههای اجتماعی خارجی بیشتر شده است!
- زارعپور: در ایران کسی به آمازون و eBay نیازی ندارد
- وزیر علوم از فعالسازی اینترنت طبقاتی اساتید دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد
نظر شما درباره دسترسی مقامات به پلتفرمهای فیلتر شده چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.