راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

حجم اقتصاد دیجیتال خاورمیانه تا 2030 به 500 میلیارد دلار می‌رسد

براساس تحقیقات جدید، حجم اقتصاد دیجیتال خاورمیانه و آفریقای شمالی (منا) تا سال 2030 به 500 میلیارد دلار خواهد رسید. ارزش اقتصاد دیجیتال در سال جاری چقدر است؟

شرکت تحقیقاتی ردسیر (RedSeer Strategy Consultants) در جدیدترین تحقیقات خود عنوان کرده است که حجم اقتصاد دیجیتال خاورمیانه و آفریقای شمالی (منا) در سال 2030 (7 سال دیگر) به 500 میلیارد دلار خواهد رسید که نسبت‌به حجم 100 میلیارد دلاری در سال 2022 یک جهش بسیار بزرگ خواهد داشت. اما در این خصوص برخی کارشناسان نظرات خود را اعلام کرده‌اند که می‌توانید در ادامه نوشتار مطالعه کنید.

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: کانادا برای متقاضیان کار ویزای دیجیتال دورکاری صادر می‌کند

حجم اقتصاد دیجیتال خاورمیانه افزایش چشمگیری خواهد داشت

شرکت تحقیقاتی ردسیر (RedSeer Strategy Consultants)، یکی از بزرگترین شرکت‌های مشاوره خدمات دیجیتال جهان، با بررسی تجارت آنلاین در منطقه، می‌گوید:

بخش‌های بازرگانی تجاری (B2B)، فین‌تک، هلث‌تک (تکنولوژی درمان) و ادتک (تکنولوژی آموزش) رهبران جدید اقتصاد دیجیتال خاورمیانه هستند و سهمشان در این بازه زمانی، دوبرابر می‌شود.

همچنین پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد دیجیتال منطقه منا فراگیر‌تر شده و سهم کشور‌های خارج از شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در مسیر رسیدن به سرحد ۵۰۰ میلیارد دلاری به بیش از ۳۵ درصد افزایش یابد.

حجم اقتصاد دیجیتال خاورمیانه افزایش چشمگیری خواهد داشت

طبق تحقیقات ردسیر «منا از سال ۲۰۲۳ یک رشد فزاینده را تجربه می‌کند و نزدیک ۴۰ درصد در خارج از بلوک GCC رشد خواهد کرد. در این دوره مدل‌های نوآورانه‌ای مثل D2C (مستقیم-به-مشتری)، تجارت اجتماعی و SaaS (نرم‌افزار به عنوان یک خدمت) نیز پدیدار می‌شوند.»

این تحقیقات نشان می‌دهد «از آنجایی که هنوز بازار بسیار پراکنده‌ای را شاهد هستیم، بزرگتر شدن اقتصاد دیجیتالی به بی‌شمار فرصت‌های کارآفرینی منجر می‌شود. این مساله تاثیر چشمگیری بر وضعیت اشتغال‌زایی» این منطقه خواهد داشت.

بازیگران نوین تجاری از پیش‌بینی رشد تجارت الکترونیکی و دیگر فعالیت اقتصادی آنلاین خشنود هستند و بسیاری از آنها با طرح‌های جسورانه برای بهره‌برداری از این فرصت‌ها آماده می‌شوند.

مدثر شیخه، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار شرکت کریم (ارائه دهنده سوپراپلیکیشن کریم)، در مصاحبه‌ای با هفته‌نامه عربین بیزنس (Arabian Business)، گفت: «در سال‌های پیش رو شاهد رشد اقتصادهای دیجیتال خاورمیانه و منطقه منا در سال ۲۰۲۲‌ خواهیم بود»

شیخه افزود:

در حالی که استارت‌آپ‌های بومی محصولات و خدمات نوآورانه‌تری را ارائه می‌کنند، فرصت ویژه‌ای برای پیش‌روی یا جهش در دیگر بخش‌های جهان ایجاد می‌شود.

شیخه با نگاهی به جمعیت بیش از ۵۰۰ میلیون نفری این منطقه معتقد است سرمایه‌گذاری در تمامی بخش‌هایی که ملزومات زندگی افراد را تامین می‌کند مانند دسترسی به آب تمیز، سیستم‌های حمل و نقل و برق بی‌شک موجب توسعه رشد اقتصاد دیجیتال خواهد شد.

رئیس این شرکت بزرگ که خدماتش از همسفری تا خرید آنلاین و تحویل محصول گسترده است می‌گوید:‌ «این موضوع فرصت بی‌نظیری برای تکنولوژی است تا ساده‌تر کردن زندگی حتی پتانسیل بیشتری در این منطقه ایجاد کند.»

حجم اقتصاد دیجیتال خاورمیانه افزایش چشمگیری خواهد داشت
مدثر شیخه، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل کریم (Careem)

مطالعه انجام گرفته نشان می‌دهد که اقتصاد دیجتال در سال ۲۰۲۲ هفت درصد از مصرف خصوصی منطقه را تامین کرده است.

آکشی جایاپراکاسان، مشاور ارشد ردسیر، به عربین بیزنس گفت:

نیروی که در دو سال گذشته برای اقتصاد دیجیتالی فراهم شد به منطقه منا کمک کرد تا از مرحله استفاده از اسکناس به سمت مرحله استفاده از خدمات دیجیتال و پول دیجیتال حرکت کند.

جایاپراکاسان گفت: «و حالا در حالی که جهان رشد کوچکی در زمینه اقتصاد دیجیتال را تجربه می‌کند، منطقه ما زیربنای کافی برای صعود بیشتر را دارد.»

حجم اقتصاد دیجیتال خاورمیانه افزایش چشمگیری خواهد داشت
آکشی جایاپراکاسان، مشاور ارشد ردسیر

مدیر ارشد ردسیر می‌گوید:

وحدت اقتصادی و بازدهی بالای سرمایه از جمله شاخص‌های پتانسیل این منطقه هستند آن هم در زمانی که مرکز توجه صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی-جسورانه (PE/VC) از «ضرایب رشد» به «ضرایب سوزش» تغییر کرده است.

مطالعه ردسیر نشان می‌دهد که منطقه منا برخلاف محیط خاموش سرمایه‌گذاری در جهان، به کورسوی امیدی تبدیل شده است: «سرمایه‌گذاری منطقه منا در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۰ درصد افزایش یافت در حالی که [سرمایه‌گذاری] در جهان با درصدی مشابه کاهش پیدا کرد.»

به‌علاوه، سرمایه‌گذاری در بخش‌ها و مناطق منا دموکراتیزه‌ و منصفانه‌تر شده است و امارات و عربستان سعودی تنها ۶۰ درصد از قرارداد‌ها به خود اختصاص داده‌اند.

ردسیر می‌گوید: «دیگر مناطق منا شاهد توجه بیشتر سرمایه‌گذاران هستند. مصر به مرکز توجه جدید تبدیل شده و حدود ۲۴ درصد از قراداد‌ها را به خود اختصاص داده است.»

خلدون طبازه، بنیان‌گذار و مدیر مسئول گروه iMENA، که خودش را شرکت‌ساز و سرمایه‌گذار جسور توصیف می‌کند، می‌گوید:

روند سرمایه‌گذاری سال ۲۰۲۲ دو جریان اصلی را در خود جای داده است.

حجم اقتصاد دیجیتال خاورمیانه افزایش چشمگیری خواهد داشت
خلدون طبازه، بنیان‌گذار و مدیرمسئول گروه iMENA

سال گذشته اول از همه جایگاه رهبران کلیدی منطقه را که از آستانه توان توسعه سودده-که از نگاه ما بیش از ۱۵ میلیون دلار درآمد واقعی است-با قدرت عبور کرده‌اند تثبیت کرد. این شرکت‌ها حداقل در بازار بومی خود به سوددهی رسیده و هنوز با نرخ ۵۰ درصد در سال در حال رشد هستند. این شرکت‌ها پیشتازانی هستند که چشم‌انداز روشنی برای رسیدن به ۱۰۰ میلیون دلار درآمد واقعی و حاشیه سود جذاب دارند.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره‌ افزایش حجم اقتصاد دیجیتال خاورمیانه چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر