دانشمندان اخیراً دریافتند افرادی که به ویروس کرونا مبتلا نشدهاند دارای یک تنوع ژنتیکی خاص هستند. در ادامه نوشتار با تکراتو همراه باشید.
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو اخیراً به این موضوع پی بردهاند که افرادی که به ویروس کرونا مبتلا نشدهاند احتمالاً دارای یک تنوع ژنتیکی خاص هستند. باوجود اینکه جند سالی از همهگیری کووید-19 در جهان میگذرد، دانشمندان هنوز مشغول مطالعه هستند که بایدها و نبایدهای بیشتری نسبتبه این ویروس بیابند.
بیشتر بخوانید: وزارت بهداشت پایان وضعیت اضطراری کرونا در کشور و لغو ضرورت استفاده از ماسک را اعلام کرد
تنوع ژنتیکی خاص در افرادی که به کرونا مبتلا نشدند
به گزارش تکراتو به نقل از ایسنا، افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا میشوند، اما هرگز علائمی از خود نشان نمیدهند، احتمالاً یک برگ برنده ژنتیکی در آستین خود دارند.
بر اساس مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو انجام شده، بیش از دو برابر افرادی که علامتدار میشوند، حامل یک تنوع ژنی خاص هستند که به آنها در از بین بردن ویروس کمک میکند.
این مطالعه که در مجله Nature منتشر شده، اولین شواهدی را ارائه میدهد که نشان میدهد یک پایه ژنتیکی برای ابتلای بدون علامت به ویروس SARS-CoV-۲ وجود دارد.
این پژوهش به حل معمای اینکه چرا برخی از افراد میتوانند بدون ابتلا به کووید-۱۹ به آن آلوده شوند، کمک میکند.
جواب این معما در آنتیژن لکوسیت انسانی(HLA) یا نشانگرهای پروتئینی است که به سیستم ایمنی سیگنال میدهند. به نظر میرسد جهش در یکی از ژنهای کدکننده HLA به سلولهای T کشنده ویروس کمک میکند تا ویروس SARS-CoV-۲ را شناسایی کرده و یک حمله برقآسا را آغاز کنند.
سلولهای T در برخی از افرادی که حامل این نوع هستند، میتوانند ویروس کرونا جدید را حتی اگر قبلاً با آن مواجه نشده باشند، بهدلیل شباهت آن به ویروسهای سرماخوردگی فصلی که از قبل میشناسند، شناسایی کنند.
جیل هولنباخ، استاد نورولوژی و اپیدمیولوژی و آمار زیستی در دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیسکو و یکی از اعضای موسسه ویل برای علوم اعصاب در UCSF و پژوهشگر ارشد این مطالعه توضیح داد:
«اگر ارتشی داشته باشید که بتواند دشمن را زود تشخیص دهد، این یک مزیت بزرگ است. مثل داشتن سربازانی است که برای نبرد آماده هستند و از قبل میدانند به دنبال چه چیزی بگردند.»
گفتنی است که این جهش ژنتیکی موسوم به HLA-B*۱۵:۰۱ کاملاً شایع است و حدود ۱۰ درصد از جمعیت مورد مطالعه آن را دارند. این جهش از آلوده شدن سلولها توسط ویروس جلوگیری نمیکند، بلکه از بروز علائم در افراد جلوگیری میکند.
محققان دریافتند که ۲۰ درصد از افرادی که پس از عفونت بدون علامت بودند، حداقل یک نسخه از HLA-B*۱۵:۰۱ را داشتند. به گزارش دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو، پژوهشگران میگویند این کشف به اهداف جدیدی برای داروها و واکسنها منجر خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
- نهادهای اطلاعاتی آمریکا: مدرک مشخصی مبنی بر منشا آزمایشگاهی ویروس کرونا وجود ندارد
- تاکید مجدد آمریکا بر نقش چین در شیوع ویروس کرونا ؛ نخستین مبتلایان، ویروسشناسان مرکز ووهان بودهاند!
شما در طول شیوع کرونا به این بیماری مبتلا شدید؟ نظرتان درباره تنوع خاص ژنتیکی که مانع از ابتلا به این بیماری میشود چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.