پرونده باتری گیت بالاخره به پایان رسید و اپل به علت کاهش تعمدی سرعت آیفونهای قدیمی باید مبلغ 500 میلیون دلار جریمه نقدی بپردازد!
بنابر حکم دادگاه باتریگیت، اپل بهعنوان ارزشمندترین شرکت جهان باید به علت کاهش تعمدی سرعت آیفونهای قدیمی مبلغ 500 میلیون دلار جریمه نقدی بپردازد. این یعنی اینکه بنابر شکایت کاربران از این شرکت بزرگ که به چند میلیون نفر میرسد، به هر نفر از مالکین این آیفونها، مبلغ 65 دلار خواهد رسید.
بیشتر بخوانید: نسخههای پرو آیفون 15 با 8 گیگابایت رم معرفی میشوند
جریمه نقدی در انتظار اپل به دلیل کاهش تعمدی سرعت آیفونهای قدیمی
پس از مدتزمانی بسیار طولانی، ماجرای بحثبرانگیز «باتریگیت» اپل قرار است بهپایان برسد؛ زیرا دادگاهی در آمریکا حکم نهایی را صادر کرده است تا پرداخت جریمه به کاربران تحتتأثیر باتریگیت آغاز شود.
بهموجب حکم دادگاه، هر کاربر آیفون که از اپل شکایت کرده، قرار است حدوداً ۶۵ دلار دریافت کند. گفتنی است که چند میلیون نفر درخواست خود را بهمنظور گرفتن غرامت برای دادگاه ارسال کردند.
براساس گزارش مرکوری نیوز، دو نفر از دارندگان آیفون درخواست تجدیدنظر در حکم پرونده را ثبت کرده بودند؛ اما قاضی با این درخواست موافقت نکرد. آنها در تلاش بودند اپل را بهپرداخت جریمه سنگینتر مجبور کنند.
ضربالأجل ثبت درخواست شکایت به ۶ اکتبر ۲۰۲۰ (۱۶ مرداد ۱۳۹۹) برمیگردد و از آن زمان تاکنون، دادگاه در حال بررسی پرونده بود. پرونده شکایت از اپل این شرکت را به «یکی از کلاهبرداریهای بزرگ تاریخ از مصرفکنندگان» متهم کرده بود.
ماجرای باتریگیت به سالها پیش برمیگردد. در آن زمان، مشخص شد اپل با قدیمیشدن باتریهای لیتیومیون آیفون، سرعت عملکرد گوشیهایش را کاهش میدهد.
اپل در واکنش به یافته کاربران، رسماً عذرخواهی کرد و گفت که باتری آیفونهای قدیمی را با تخفیف تعویض میکند. همچنین، به کاربران امکان داد تا قابلیت افت عملکرد آیفون را غیرفعال کنند. از آن زمان، اپل قابلیتهای جدیدی به iOS اضافه کرده است تا سلامت باتری آیفون برای مدتزمان طولانیتری حفظ شود.
در سال ۲۰۲۰، اپل با پرداخت جریمه ۵۰۰ میلیون دلاری موافقت کرد؛ اما گفت که کار اشتباهی نکرده است. کوپرتینوییها ادعا کردند که کاهش سرعت عملکرد آیفون اقدامی برای حفظ امنیت و سلامت باتری است؛ اما کاربران اعتقاد داشتند که آنان در تلاشاند تا مشتریانش را بهخرید گوشی آیفون جدیدتر ترغیب کنند.
با وجود بهپایانرسیدن پرونده در آمریکا، اپل همچنان در برخی از کشورها با مشکل مواجه است. چند ماه پیش، شکایت دو میلیارد دلاری با محوریت باتریگیت در دادگاه بریتانیا ثبت شد؛ ولی اپل گفت که آن پرونده «بیاساس» است.
بیشتر بخوانید:
- افزایش چشمگیر حجم باتری آیفون 15 نسبتبه نسلهای قبلی
- شکایت 915 میلیون دلاری از اپل بهخاطر دستکاری عمدی عملکرد باتری آیفونها
- فناوری باتری انباشته در آیفون 15 چیست و چه تفاوتی با دیگر انواع باتری گوشی دارد؟
- باتری سیور موبایل یا حالت ذخیره باتری در موبایل چیست و چه کاربردی دارد؟
نظر شما درباره جریمه شدن اپل به دلیل کاهش تعمدی سرعت آیفونهای قدیمی چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
.
منبع: زومیت