انتقال بیسیم انرژی به فواصل دور با استفاده از یک سیستم جدید میسر خواهد شد. این سیستم میتواند کارکردهای بسیار مهمی در آینده داشته باشد.
سازمان پروژههای پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا (DARPA) به تازگی سیستمی را توسعه داده که میتواند امکان انتقال بیسیم انرژی به فواصل دور را میسر کند. این سیستم هوشمند کابردهای مختلفی دارد و بوسیله لیزری که بر روی هواپیماها، پهپادها و ایستگاههای زمینی نصب شده است میتواند به عناون مثال در افزایش برد هواپیماهای الکتریکی بسیار کارآمد باشد.
بیشتر بخوانید: چین به بزرگترین تولیدکننده انرژی هستهای در جهان تبدیل میشود
انتقال بیسیم انرژی به فواصل دور با تکنولوژی جدید دارپا محقق شد
دارپا (DARPA) یا سازمان پروژههای پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا از برنامه جدید پروژهای رونمایی کرده که ایدهاش بیشتر شبیه فیلمهای علمی-تخیلی است. این پروژه میخواهد از طریق لیزر روی پهپادها و هواپیماها یا ایستگاههای زمینی، انرژی را بهصورت بیسیم به نقاط مختلف منتقل کند.
این پروژه Persistent Optical Wireless Energy Relay یا به اختصار POWER نام دارد و پتانسیلهای زیادی دارد. در دنیا فناوریهای جذاب زیادی وجود دارند که میتوانند انقلاب بپا کنند، بااینحال اکثر این ایدههای انقلابی با یک محدودیت اساسی روبهرو هستند: نحوه تأمین انرژی. این موضوع بهویژه برای هواپیماها صادق است.
هواپیماهای الکتریکی یک ایده جذاب محسوب میشوند، اما باتری موردنیاز برای تأمین انرژی آنها بهاندازهای بزرگ و سنگین است که میتواند فضای مفید آنها و همچنین برد حرکتیشان را کاهش دهد.
مدتهاست با ایده انتقال انرژی به فواصل دور روبهرو هستیم، بااینحال موانعی مانند قوانین پایه فیزیک برای انجام چنین کاری وجود دارد. حالا دارپا میخواهد با استفاده از لیزرها، چنین کاری را ممکن کند. این سازمان بهدنبال انتقال انرژی از طریق منابع زمینی یا وسایل هوابرد به فواصل دور است که میتواند بهصورت تئوری برد حرکتی هواپیماها را به بینهایت برساند.
همانطور که گفتیم، انجام چنین کاری مشکلات مخصوص به خودش را دارد. لیزرها در امتداد یک خط دید کار میکنند، بنابراین رلههای هوابرد باید در بخش بالایی اتمسفر قرار بگیرند تا اعوجاج و تضعیف ناشی از هوا و بخار آب به حداقل برسد. همچنین مانند سلاحهای لیزری، فرستنده و رلهها باید بتوانند روی هدف قفل کنند تا پرتو اصلاح شود و روی هدف متمرکز بماند.
با وجود تمام این موارد، بزرگترین مشکل مربوط به تلفات عظیم ناشی از تغییر نور لیزر به برق و برگشت آن از طریق پرشهای متعدد است.
به گفته دارپا، POWER در فاز اول قرار دارد که شامل توسعه طرحهای مفهومی برای رلهها میشود. فاز دوم این پروژه روی ادغام این فناوری با بدنه هواپیماهای کنونی تمرکز میکند و در فاز سوم، آزمایشی برای رساندن 10 کیلووات توان از فاصله 200 کیلومتری انجام میشود.
اگر پروژه POWER موفقیتآمیز باشد، با انقلابی در نحوه انتقال انرژی روبهرو خواهیم شد. انتقال بیسیم انرژی در دورانی که بشر میخواهد به سوی وسایل نقلیه الکتریکی حرکت کند، میتواند بسیار مفید باشد. البته همانطور که میتوان حدس زد، پروژه POWER میتواند کاربردهای نظامی متعددی هم داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
- ناسا به زودی سیستم اینترنت فضایی لیزری را در ایستگاه فضایی بینالمللی آزمایش میکند
- سلاح لیزری جدید چینیها به طور نامحدود شلیک میکند
- لاکهید مارتین قدرتمندترین سلاح لیزری دنیا را میسازد!
نظر شما درباره توسعه سیستمی برای انتقال بیسیم انرژی به فواصل دور چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
.
منبع: دیجیاتو