فرآیند نخستین آزمایش انسانی نورالینک آغاز شد. ایلان ماسک بالاخره مراحل کاشت تراشه در مغز انسان را آغاز کرد تا بتواند آیندهای جدید از زندگی انسان بسازد.
آنطور که ایلان ماسک اعلام کرده است، ظاهراً فرایند نخستین آزمایش انسانی نورالینک به زودی استارت خواهد خورد. ظاهراً مالک این شرکت بزرگ که ثروتمندترین فرد جهان نیز هست، اعلام کرده که به دنبال افرادی تا 22 سال سن است که 4 اندام اصلی آنها کاملاً فلج است. ماسک درنظر دارد در مغز این افراد تراشههایی را کار بگذارد که میتواند در بازیابی توان حرکتی آنها به ایشان کمک کند.
بیشتر بخوانید: نخستین آزمایش انسانی تراشه نورالینک در سال جاری میلادی انجام میشود
نخستین آزمایش انسانی نورالینک به زودی آغاز میشود
نورالینک چند ماه پس از دریافت تأییدیهی FDA، جستوجو برای اولین سوژههای آزمایش بزرگش را شروع کرده است. این شرکت که توسط ایلان ماسک مدیریت میشود، در بیانیهای مطبوعاتی میگوید پروژه آزمایشی جدید ۶ سال بهطول میانجامد و به افراد معلول کمک خواهد کرد.
نورالینک بهدنبال افرادی میگردد که به دلیل آسیب نخاعی یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) مبتلابه کوادریپلژی (فلج چهار اندام) هستند. این افراد برای ورود به پروژه آزمایشی باید بیشتر از ۲۲ سال سن داشته باشند و توسط یک مراقب ثابت و قابلاعتماد همواره موردنظارت قرار بگیرند.
پروژه آزمایشی جدید نورالینک عملکرد سه چیز مختلف را بررسی میکند. نخست، ایمپلنت N1 است که همان تراشه مغز-کامپیوتر معروف نورالینک محسوب میشود؛ دوم، ربات R1 است که وظیفه کاشت ایمپلنت را در مغز برعهده دارد و سوم N1 User App است. N1 User App نرمافزاری است که به تراشه N1 متصل میشود و سیگنالهای مغز را به عملیات کامپیوتری ترجمه میکند. نورالینک میگوید که در پروژه ۶ سالهاش، ایمنی و بهرهوری هر سه بخش سیستم را مورد بررسی قرار میدهد.
ایلان ماسک سالهاست که ادعاهای بزرگی درباره تراشه نورالینک مطرح میکند. او معتقد است که تراشه موردبحث در بین انسانها فراگیر میشود و پتانسیلهایی در زمینه تلهپاتی دارد. به گفته ماسک، تراشه نورالینک به انسانها کمک میکند که همزمان با هوش مصنوعی پیشرفت کنند. آنچه نورالینک بهنمایش گذاشته، فرسنگها با جاهطلبیهای ایلان ماسک فاصله دارد.
پژوهشگران خارج از نورالینک از مدتها قبل پروژههای مشابهی را شروع کردهاند تا زندگی را برای افراد معلول سادهتر کنند. دو مطالعه جدید نشان داده است که مبتلایان به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک میتوانند ازطریق تایپ کردن در کامپیوتر، با بقیه تعامل برقرار کنند.
با همه اینها، پروژه جدید نورالینک قدم روبهجلوی بزرگی برای این شرکت است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده در اوایل ۲۰۲۲ درخواست مجوز نورالینک را رد کرده بود؛ اما چند ماه پیش مجوزهای لازم را اعطا کرد.
نورالینک در سالهای اخیر شرکتی بسیار حاشیهساز بوده است. از یک طرف ایلان ماسک ادعاهای قابلتوجهی درباره نورالینک مطرح کرده و از طرفی دیگر گزارش کشتهشدن میمونها در آزمایشهای نورالینک انتقادهای زیادی را به دنبال داشته است.
کسانی که در طرح جدید نورالینک شرکت میکنند، ابتدا وارد مطالعهای ۱۸ ماهه میشوند که شامل ۹ بار ملاقات با پژوهشگران است. پس از دوران ۱۸ ماهه، این افراد حداقل دو ساعت در هفته را در جلسات متمرکز بر تراشه مغز-کامپیوتر شرکت میکنند و در پنج سال آینده ۲۰ بار دیگر مورد بررسی قرار میگیرند.
نورالینک فعلاً نگفته است که در پروژه آزمایشی اولش بهدنبال چند نفر میگردد و این پروژه را چه زمانی شروع میکند. این شرکت میخواهد هزینههایی نظیر سفر به محل مطالعه و برگشت به خانه را به افراد پرداخت کند.
بیشتر بخوانید:
- نورالینک مجوز آزمایش بالینی انسانی تراشه مغزی خود را از FDA دریافت کرد
- آزمایش موفق رابط مغز و کامپیوتر در چین ؛ رقابت با نورالینک آغاز شد
- تراشه مغزی Precision با موفقیت روی سه انسان آزمایش شد
نظر شما درباره آغاز مراحل نخستین آزمایش انسانی نورالینک در آینده ای نزدیک چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
.
منبع: زومیت