دانشمندان در تحقیقات جدید خود به این نتیجه رسیدند که هربار پرتاب ماهواره منجر به ورود فلزات خطرناک به استراتوسفر زمین خواهد شد.
دانشمندان در تحقیقات جدید خود متوجه شدند که ورود فلزات خطرناک به استراتوسفر زمین با هر بار پرتاب ماهوارهبرها افزایش مییابد که این اصلاً جالب نیست و در آینده مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت. در این چند سال اخیر پرتاب ماهوارههای مختلف به جو زمین افزایش بسیاری داشته است که سهم موشکهای حامل ماهواره اسپیسایکس بیش از دیگر ماهوارهبرها بوده است. این مورد قطعاً در سالهای آینده مشکلات بسیاری ایجاد خواهد کرد.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
- مشکلات ماهواره بلوواکر 3 ، تلفن ماهوارهای در ازای ایجاد آلودگی نوری شدید!
- تماشا کنید: ویدیو حیرتانگیز گردش ماهوارههای استارلینک به دور زمین [+فیلم]
- اینترنت موبایلی ماهوارهای تا پایان سال 2024 از راه میرسد!
ورود فلزات خطرناک به استراتوسفر زمین با هر بار پرتاب ماهوارهبرها!
در طول چند سال گذشته، شرکتها و کشورهای زیادی ماهوارهها و فضاپیماهای خود را به مدار زمین پرتاب کردهاند. اکنون تیمی از محققان «دانشگاه پردو» با کمک هواپیماهای تحقیقاتی موفق شدهاند تا نمونههایی را از این لایه جوی جمعآوری کنند. آنها میزان قابلتوجهی از فلزات را در ذرات معلق هوا شناسایی کردهاند که احتمالاً بهدلیل افزایش پرتاب فضاپیماها و ماهوارهها به وجود آمده است.
«دن سیزو»، یکی از نویسندگان مطالعه توضیح میدهد:
ما این ماده ساختهشده توسط انسان را در منطقهای بکر از جو شناسایی کردهایم. و اگر چیزی در استراتوسفر – منطقه پایدار جو – در حال تغییر است، باید نگاه دقیقتری به آن داشته باشیم.
اندازهگیری فلزات لایه استراتوسفر زمین
موشکهایی که به سمت مدار زمین پرتاب میشوند، بقایایی از فلزات را به جا میگذارند که میتواند جو را به روشی که دانشمندان هنوز در حال تحقیق درباره آن هستند، تحت تأثیر قرار دهد.
برای انجام این مطالعه که در ژورنال علمی Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است، محققان از یک هواپیمای WB-57 برای جمعآوری نمونههای جوی در 19 کیلومتری بالای آلاسکا و منطقهای که بهدلیل تشکیل ابرهای دورِقطبی معروف است، استفاده کردند.
علاوه بر این، آنها از ابزارهای نصبشده روی یک فروند هواپیمای ER-2 نیز برای اندازهگیریهای خود کمک گرفتند.
دادههای ارائهشده حضور بیش از 20 عنصر در این منطقه از جو را نشان میدهد که نسبت آنها شباهت زیادی به چیزی که در آلیاژهای فضاپیماها استفاده میشود، دارد. طبق این مطالعه، میزان لیتیوم، آلومینیوم، مس و سربی که با ورود مجدد فضاپیماها وارد جو شده است، بهطور قابلتوجهی از سطح این فلزات موجود در گردوغبار کیهانی طبیعی بسیار بیشتر است.
پیشبینی میشود که تا سال 2030 حداکثر 50 هزار ماهواره دیگر در مدار قرار بگیرند. طبق تخمینهای این تیم تحقیقاتی، انتظار میرود که تقریباً نیمی از ذرات اسید سولفوریک استراتوسفر در دهههای آینده حاوی فلزات ناشی از ورود مجدد فضاپیما باشد.
بیشتر بخوانید:
- نخستین قرارداد اسپیس ایکس با نیروی فضایی آمریکا ثبت شد
- پرتاب موشک فضایی سرنشیندار هند با موفقیت انجام شد [+ویدیو]
- یدککش فضایی بلو رینگ توسط بلو اوریجین رونمایی شد
نظر شما در خصوص ورود فلزات خطرناک به استراتوسفر زمین چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.
.
منبع: دیجیاتو