پرتاب موفق ماهواره های هدهد و کوثر با همکاری بخش خصوصی به فضا ، جدیدترین دستاورد سازمان فضایی ایران و عمل به تعهدات این سازمان است.
پرتاب موفق ماهواره های هدهد و کوثر با همکاری بخش خصوصی به فضا گامی مهم در توسعه صنعت فضایی کشور بهشمار میرود. این دو ماهواره که با هدف ارائه خدمات اینترنت اشیا و نقشهبرداری کشاورزی طراحی شدهاند، امروز با استفاده از ماهوارهبر سایوز از پایگاه وستوچنی روسیه به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین ارسال شدند. این رویداد نشاندهنده حمایت گسترده سازمان فضایی از فعالیتهای بخش خصوصی در صنعت فضایی و افزایش رقابتپذیری این بخش در عرصه بینالمللی است.
پیشتر در مطلبی، زمان پرتاب ماهوارههای ایرانی به سمت فضا را به اطلاعتان رساندیم. در ادامه مطلب صحبتهای رئیس سازمان فضایی ایران را مطالعه و ویدئوهای مربوط به این دستاورد بزرگ را مشاهده خواهید کرد.
پرتاب موفق ماهواره های هدهد و کوثر با همکاری بخش خصوصی به فضا
صبح امروز سهشنبه، ۱۵ آبان، دو ماهواره هدهد و کوثر که برای مأموریتهای مختلفی طراحی شدهاند، به مدار زمین ارسال شدند. این ماهوارهها که توسط شرکتهای خصوصی ایرانی ساخته شدهاند، با ماهوارهبر روسی «سایوز» از پایگاه «وستوچنی» به فضا پرتاب شدند.
در مراسم پرتاب، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی کشور، اعلام کرد که این سازمان آمادگی دارد محصولات و خدمات بخش خصوصی را خریداری کند و تمایل دارد پروژههای فضایی را به دست بخش خصوصی بسپارد. او بیان کرد:
سازمان فضایی در ابتدای این برنامه قصد داشت که هدایت بخش فضایی کشور را به بخش خصوصی واگذار کند و در یک محیط رقابتی، با رویکرد تجاری به توسعه صنعت فضایی بپردازد.
مشخصات و ویژگیهای ماهواره هدهد
ماهواره هدهد که توسط شرکت امیدفضا طراحی شده، یک ماهواره مکعبی است و برای ارائه خدمات اینترنت اشیا باند باریک در حوزههایی مانند کشاورزی، حملونقل، تدارکات و محیط زیست کاربرد دارد. این ماهواره با وزن حدود ۴ کیلوگرم، در ارتفاع مداری ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفته است.
مشخصات و ویژگیهای ماهواره کوثر
ماهواره کوثر نیز با هدف کشاورزی و نقشهبرداری طراحی شده و به عنوان اولین ماهواره ایرانی با استاندارد مکعبی شناخته میشود. این ماهواره ۳۰ کیلوگرم وزن دارد و با نرخ تصویربرداری ۶ فریم بر ثانیه عمل میکند. ماهواره کوثر به دوربینهای طیفی NIR و RGB مجهز است که وضوح تصویری ۳.۴۵ متر GSD را ارائه میدهد.
رئیس سازمان فضایی، در این مراسم به نقش مهم بخش خصوصی در صنعت فضایی اشاره کرد و گفت که بخشهای دولتی و پژوهشگاههای سازمان در حال آمادهسازی زمینه برای ورود جدی بخش خصوصی به این حوزه هستند. سالاریه افزود که نقش اصلی سازمان فضایی در این زمینه، حمایت و پشتیبانی از بخش خصوصی است و بر این نکته تأکید کرد که واگذاری پروژههای فضایی به سرعت در حال انجام است.
سالاریه همچنین به برنامههای پیش رو برای پرتاب ماهوارههای بیشتر تا پایان سال اشاره کرد و گفت:
«پیشبینی ما این است که تا پایان سال ۱۴۰۳، حدود ۵ تا ۷ پرتاب بینالمللی و داخلی داشته باشیم. همچنین در شهریورماه پرتاب موفق ماهواره چمران ۱ انجام شد و پرتابهای دیگری نیز توسط پرتابگرهای ایرانی از جمله سیمرغ و قائم برنامهریزی شده است.»
در ویدئوی زیر، لحظه پرتاب دو ماهواره ایرانی هدهد و کوثر توسط موشک سایوز از پایگاه فضایی Vostochny روسیه را مشاهده میکنید؛ ضمناً ۵۳ ماهواره دیگر از کشورهای مختلف هم در این پرتاب، به فضا رسیدهاند:
بیشتر بخوانید:
- زمان پرتاب ماهواره ظفر 2 و طلوع 3 ؛ پرتاب با ماهوارهبر خارجی
- پرتاب ماهواره ظفر 1 ؛ اطلاعاتی تازه از ماهواره ظفر 2
- ماهواره چمران 1 به فضا پرتاب شد؛ مأموریت چمران 1 چیست؟
دیدگاه شما مخاطبین عزیز تکراتو از پرتاب دو ماهواره هدهد و کوثر به فضا چیست؟ لطفاً نقطه نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.