آزمایش موفق پهپادهای خودمختار مجهز به هوش مصنوعی توسط آمریکا و استرالیا، سازوکار جنگهای نوین امروزی را دگرگون خواهد کرد.
برای اولینبار ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا توانستند آزمایش موفق پهپادهای خودمختار مجهز به هوش مصنوعی را ثبت کنند. این پهپادها میتوانند اهداف نظامی و ادوات دشمن را شناسایی و ردیابی و به اپراتور گزارش دهند. گفتنیست این آزمایش تحت توافقنامهای بهنام AUKUS بین این 3 کشور صورت گرفته تا بتوانند به هدف مورد نظر جامه عمل بپوشانند.
بیشتر بخوانید: پهپاد مجهز به هوش مصنوعی اپراتور خود را کشت!
آزمایش موفق پهپادهای خودمختار مجهز به هوش مصنوعی
پیمان سهجانبه بین استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده (AUKUS) برای اولینبار در سال 2021 شکل گرفت و از آن زمان، دامنه آن بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است. آخرین مورد از این همکاری در آوریل 2023 انجام شد که هدف آن توسعه سیستمهای هوش مصنوعی و خودمختاری است که به پهپادها اجازه میدهد بهطور مستقل در زمان و محیط واقعی عمل کنند.
ایده اصلی دانشمندان با انجام این همکاری، توسعه سیستمهای هوش مصنوعی قدرتمند، قابلاعتماد و مستقلی است که بتوان از آنها با امنیت کامل در عملیاتهای پیچیده استفاده کرد و در مأموریتهای درحال تکامل، خودشان را آموزش دهند.
به گفته وزارت دفاع بریتانیا، سه کشور با همکاری یکدیگر نه تنها قادر خواهند بود تا بدون تلاش مضاعف به توسعه این سیستمها سرعت ببخشند، بلکه میتوانند از وجود یک سیستم مشترک که بتواند برای ارتش هر سه کشور عمل کند، اطمینان داشته باشند.
برخی وسایل نقلیهای که در آزمایش جدید حضور داشتند، شامل پهپادهای Blue Bear Ghost (متعلق به بریتانیا) و Boeing/Insitu CT220 (متعلق به استرالیا)، یک تانک چلنجر 2، توپخانه FV433 و خودروی جنگی Eastern Bloc BMP OT-90 میشوند.
«هیو جفری»، قائم مقام وزیر استراتژی، سیاست و صنعت استرالیا گفت:
آزمایش سیستمهای هوش مصنوعی و خودمختار AUKUS، الگوریتمهای هوش مصنوعی را نشان میدهد که در قابلیتهای تطبیقی متناسب با مأموریتها عمل میکنند. تیمهای تحقیقاتی و اپراتور AUKUS برای توسعه، آزمایش و ارزیابی مدلهای مشترک یادگیری ماشینی و راهاندازی پلتفرمهای مختلف ملی ما در میدان جنگ همکاری کردند.
او در ادامه، درباره قابلیتهای هوش مصنوعی برای ارتقا کاربرد و تواناییهای پهپادها گفت:
واقعاً تحت تأثیر قابلیتهای مدلهای هوش مصنوعی قرار گرفته که میتوانند به سرعت خودشان را با اهداف جدیدی که توسط سه شریک به اشتراک گذاشته شدهاند، بهروزرسانی کنند. این همکاری که تحت توافقنامه AUKUS Pillar II انجام شده، قابلیتی را ارائه میکند که هر کشوری به تنهایی نمیتوان آن را به دست بیاورد.
بیشتر بخوانید:
- نخستین پهپاد عمودپرواز و موشکانداز جهان رسما رونمایی شد [+عکس]
- چت بات هوش مصنوعی خالق بیت کوین معرفی شد!
- پرواز موفق نخستین هواپیمای مسافربری بومی چین ؛ پایان انحصار بوئینگ و ایرباس!
نظر شما درباره آزمایش موفق پهپادهای خودمختار مجهز به هوش مصنوعی چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
نظری لازم نیست جنگ سایبری ضدهوش مصنوعی است بایدباکشورهای دوستارتقا داده بشه وهوش مصنوعی رباتیک وپهپادی مشترک ایجادکرد ونیروهای مشترک ماهواره ای چین روسیه ایران وتبادل اطلاعات وکاهش ضعف عملکردآنها