coinex
otetmarket
خرید بلیط هواپیما

ایران بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان را در اختیار دارد

کسب یک مقام پنجمی برای کندترین سرعت اینترنت و یک مقام دومی برای محدودترین اینترنت جهان باعث شده که ایران بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان را داشته باشد.

براساس گزارشی که انجمن تجارت الکترونیک تهران از وضعیت اینترنت در کشور منتشر کرده است، مشخص شد که به دلیل قرار گرفتن در مقام پنجمی برای کندترین سرعت اینترنت و یک مقام دومی برای محدودترین اینترنت جهان، ایران بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان را در اختیار دارد. در این گزارش همچنین گفته شده که 33 درصد از وب‌سایت‌های برتر جهان در ایران فیلتر هستند. مشروح گزارش را می‌توانید در ادامه نوشته بخوانید.

بیشتر بخوانید: اینترنت شما کند است؟ فیلترشکنتان را ببندید ؛ راهکار وزیر ارتباطات برای رفع کندی اینترنت

بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان متعلق به ایران است

انجمن تجارت الکترونیک تهران در گزارشی از وضعیت اینترنت ایران آورده است:

«کیفیت اینترنت در ایران در وضعیت بحرانی قرار دارد. در بین ۱۰۰ کشور جهان با بیشترین تولید ناخالص ملی، ایران پس از میانمار دومین اینترنت پر اختلال، پس از چین دومین اینترنت محدود جهان و جزو ۵ اینترنت کند جهان است.»

در این گزارش مشکل اصلی اینترنت در ایران «اختلال‌های گسترده و دائمی روی تقریباً تمام آی‌پی‌ها و وب‌سایت‌ها» عنوان شده است.

بر این اساس سه دسته‌بندی از دامنه‌ها و آی‌پی‌ها مطرح شده است:

  1. دامنه‌ها و آی‌پی‌های فیلتر شده (blacklist)
  2. دامنه‌ها و آی‌پی‌های که به صورت موردی مجاز شده‌اند (whitelist)
  3. دامنه‌ها و آی‌پی‌هایی که با اختلال عمدی مواجه‌اند (Greylist)

بررسی‌های انجام تجارت الکترونیک روی لیست خاکستری که اکثریت اینترنت را شامل می‌شود نشان می‌دهد تجهیزات حاکمیتی با ایجاد اختلال عمدی باعث می‌شوند تا ۵۰ درصد داده‌های ارسالی به این مقاصد با مشکل مواجه شوند. این انجمن این موضوع را دلیل اصلی نارضایتی از اینترنت دانسته است.

همچنین بر اساس اطلاعات OONI اختلال‌های ۱۰۰ دامنه در ۱۰۰ کشور مختلف بررسی شده‌اند که در نتیجه آن ایران پس از میانمار پر اختلال‌ترین اینترنت را داشته است.

در ایران ۴۵ وب‌سایت حداقل در ۵۰ درصد موارد در دسترس نبوده‌اند و ۱۴ وب‌سایت اختلالی ۱۰ تا ۱۵ درصدی داشته‌اند.

بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان متعلق به ایران است
ایران رتبه دوم را در اختلال اینترنت دارد

با بررسی ۳۰۰ وب‌سایت در میان ۵۰ کشور با بالاترین GDP نیز ایران با ۳۳ درصد فیلترینگ و ۱۸ درصد اختلال در صدر جدول پراختلال‌ترین‌ها قرار گرفته است.

33 درصد وب‌سایت‌های برتر جهان در ایران فیلتر هستند

در بررسی انجام‌شده بین ۱۰۰ وب‌سایت برتر جهان بیش از ۳۳ درصد آنها در ایران فیلتر بوده‌اند. با نمونه‌گیری ۱۰۰ و ۳۰۰ وب‌سایت مختلف در بین ۱۰۰ کشور جهان نیز ایران با ۴۵ درصد فیلترینگ، محدودترین اینترنت جهان را دارد.

بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان متعلق به ایران است
ایران از لحاظ محدودیت در رتبه دوم قرار دارد

ایران، چین و ترکمنستان تنها کشورهایی در بین ۱۰۰ کشور برتر جهان هستند که هر ۶ شبکه اجتماعی پراستفاده جهان را مسدود کرده‌اند.

سرعت اینترنت ایران در بین 4 کشور قعرنشین

طبق این گزارش ایران رتبه سوم از لحاظ بد بودن سرعت در میان ۱۰۰ کشور برتر جهان را دارد. بر اساس اطلاعات رادار کلادفلر میانگین سرعت ایران ۴ مگابیت بر ثانیه با تاخیر میانگین ۱۴۵ میلی ثانیه است. از این نظر در دنیا از نظر سرعت در رتبه ۹۷ از ۱۰۰ و از نظر تاخیر ۹۶ از ۱۰۰ است.

بر این اساس کوبا، کامرون و سودان تنها وضعیتی بدتر از ایران دارند.

بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان متعلق به ایران است
ایران در زمینه سرعت پایین اینترنت نیز در رتبه چهارم قرار دارد

دلایل اصلی سرعت پایین، عملکرد ضعیف و ناکارآمدی شرکت مخابرات در لایه access، کاهش سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های تلکام، روند کند توسعه 5g و فیبر نوری و عملکرد ضعیف و ناکارآمد شرکت ارتباطات زیرساخت عنوان شده است.

همچنین ادعا شده است بدون هیچ تغییری در لایه access و ارتباطات و فقط با انجام اصلاح در لایه core سرعت اینترنت ایران تا ۸ برابر در اینترنت همراه و ۳ برابر در اینترنت ثابت قابل افزایش است.

راهکار چیست؟

انجمن تجارت الکترونیک در سه دسته آنی، کوتاه‌مدت و میان‌مدت توصیه‌هایی برای بهبود شرایط کرده است.

در بخش اقدامات آنی «جلوگیری از اختلال در اینترنت به بهانه مقابله با فیلترشکن‌ها، گزارش شفاف و کمی وزارت ارتباطات از درگاه‌های بین‌الملل و بازگشت سامانه‌های رصد آنلاین و ممنوعیت ایران اکسس» آورده شده است.

رفع فیلتر سایت‌های عمومی، افزایش پهنای باند بین‌الملل و گزارش شفاف به مردم و ایجاد سامانه‌های شفافیت در رابطه با سیاست‌های فیلترینگ نیز از اقدامات کوتاه‌مدت پیشنهادی است.

انجمن، پیشنهادات میان‌مدتی نیز مطرح کرده است، از جمله رفع انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت و دادن مجوز واردات اینترنت توسط بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری در فیبر و توسعه اینترنت ثابت، سرمایه‌گذاری در 5g و ایجاد منافع مشترک بین‌المللی و روابط پایدار با شرکت‌های بین‌المللی فناوری با حضور حداکثری بخش خصوصی.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره‌ بی‌کیفیت‌ترین اینترنت جهان چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر (1 نظر)

    بسیار عالی
    چون اینترنت = فساد و آلودگی

    پاسخ