گزارش رگورلاتوری از وضعیت ارتباطات در سه ماهه پایانی 1401 حکایت از کاهش سرعت اینترنت ثابت و همراه در این بازه زمانی دارد.
گزارش رگورلاتوری از وضعیت ارتباطات در سه ماهه پایانی 1401 منتشر شد. طبق این گزارش که زمستان 1401 را نشان میدهد، سرعت اینترنت در هردو بخش ثابت و همراه به شدت کاهش یافته است. در مشروح گزارش رگولاتوری آمده است که سرعت اینترنت در اپراتورهای همراه اول و ایرانسل نسبتبه سه ماه سوم سال کاهش شدیدی داشته در صورتی که رایتل افزایش سرعت را تجربه کرده است.
موضوع دیگر برمیگردد به سال 1402 و در همین نزدیک به دوماه که از سال 1402 میگذرد، سرعت اینترنت ثابت و همراه در کشور نسبت به سال 1401 افت بسیار شدید را داشته است و در بسیاری از موارد کار نیمهتمام خواهد ماند.
بیشتر بخوانید: ضرورت اصلاح مقررات ساختمانسازی برای بهرهمندی از اینترنت پرسرعت
گزارش رگورلاتوری از وضعیت ارتباطات در سه ماهه پایانی 1401 منتشر شد
گزارش رگولاتوری از شاخصهای آماری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمستان 1401 نشان میدهد سرعت انتقال داده مشترکین در نسل چهارم روی اپراتورهای همراه اول و ایرانسل نسبت به پاییز کاهش یافته است. این درحالی است که متوسط سرعت اینترنت رایتل تقریباً 30 درصد رشد کرده. همچنین با وجود آنکه وزارت ارتباطات از آغاز فعالیت خود بر توسعه فیبر نوری تأکید کرده است، اما آمارها نشان میدهند در سال 1401 تنها 40 هزار مشترک بر تعداد مشترکین سرویس FTTH افزوده شده است. سازمان تنظیم مقررات تا پیش از حوادث پاییز و فیلتر اینستاگرام، میزان اینترنت مصرفی اپراتورها را اعلام میکرد، اما دو فصل است که به دلیلی نامشخص از اعلام این آمار خودداری میکند.
براساس گزارش جدید رگولاتوری، سرعت انتقال داده (دانلود) مشترکین همراه اول در پاییز 1401 به 15.52 مگابیت بر ثانیه رسیده و سرعت دانلود ایرانسل نیز 16.38 مگابیت بر ثانیه بوده است. این درحالی است که این اعداد در پاییز بهترتیب 19.29 و 18.77 مگابیت بر ثانیه بودند. در این میان، اپراتور رایتل توانسته است سرعت خود را از 14.99 به 19.22 مگابیت بر ثانیه در زمستان 1401 برساند.
کاهش سرعت اینترنت سیار در سال 1400 نسبت به سال قبلش نیز رخ داده بود که علت آن افزایش مشترکین اعلام شد. بهنظر میرسد این اتفاق بههمراه برخی چالشهای دیگر، امسال نیز باعث کاهش سرعت اینترنت همراه شده است.
بنابر اعلام سازمان تنظیم مقررات، تعداد مشترکین تلفن همراه طی یک سال گذشته رشد 5.84 درصدی داشته و تا پایان زمستان 1401، این تعداد به بیش از 148 میلیون مشترک رسیده است. تعداد مشترکین پهنباند سیار نیز رشد 9.71 درصدی داشته و طی زمستان به بیش از 105 میلیون مشترک رسیده است.
آنطور که فصلنامه آماری زمستان رگولاتوری نشان میدهد، همراه اول همچنان با 53 درصد، بیشترین سهم بازار مشترکین فعال تلفن همراه را به خود اختصاص داده است. ایرانسل با 43 درصد و رایتل با 4 درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
تعداد مشترکین پهنباند اینترنت سیار در سال 1401 روندی صعودی داشته است. بیش از 91 درصد کاربران اینترنت سیار نیز از فناوری 4G استفاده میکنند.
در زمستان 1401 متوسط مکالمه ماهانه بهازای هر کاربر 184 و متوسط پیامک ماهانه بهازای هر کاربر 246 مورد بوده است.
جالب است بدانید 67 درصد از ترافیک مکالمات روی شبکه سیار متعلق به همراه اول بوده و ایرانسل با 32 درصد و رایتل با یک درصد در رتبههای بعدی قرار دارند. سهم همراه اول از پیامکهای شبکه سیار 80 درصد و سهم ایرانسل و رایتل نیز بهترتیب 17 و 3 درصد است.
از این آمار میتوان اینگونه برداشت کرد که یکی از دلایل انتخاب ایرانسل و رایتل استفاده از اینترنت این دو اپراتور است و مشترکین آنها کمتر تمایلی برای برقرای تماس یا ارسال پیامک دارند.
بیشترین سرعت انتقاد داده در بین این مشترکین به دارندگان اپراتور رایتل میرسد و کمترین اختلال در سرویس 4G نیز به ایرانسل مربوط است. همچنین همراه اول بیشترین میزان برقراری موفقیتآمیز سرویس داده 4G را داشته است.
درحالیکه «عیسی زارعپور» از ابتدای صدارت خود بارها بر ایجاد پوشش 20 میلیونی فیبر نوری در طی 4 سال تأکید کرده، در گزارش رگولاتوری اعلام شده است که تعداد خطوط فیبر نوری در کشور به 234 هزار و 949 مشترک رسیده که نسبت به سال گذشته، رشد تنها 40 هزارتایی داشته است.
نکته قابلتوجه دیگر آنجاست که آمار سازمان تنظیم مقررات با سایت «طرح ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها» همخوانی ندارد. در این سایت تعداد گیرنده سرویس FTTH حدود 199 هزار و 606 کاربر اعلام شده است، درحالیکه رگولاتوری از 234 هزار مشترک فیبر نوری سخن میگوید.
همچنین وزیر ارتباطات هفته گذشته اعلام کرد 3 میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفتهاند، اما این وبسایت میزان پوشش را 2.5 میلیون اعلام میکند.
همچنین ضریب نفوذ اینترنت ثابت با رشد منفی همراه بوده و در پایان سال 1401 به 13.05 رسیده است.
در این گزارش تعداد اشتراکهای XDSL، یعنی ADSL و VDSL نسبت به پایان سال 1400 حدود 266 هزار مشترک کاهش یافته. در مقابل نیز تعداد مشترکین TD-LTE نسبت به سال گذشته رشد بیش از 200 هزار موردی داشته است. این آمار نشان میدهد تکنولوژیهای جدید اینترنت (البته در ایران نه دنیا) مورد اقبال مردم قرار گرفته است و دیگر سرویس منسوخشده ADSL پاسخگوی نیازهای کاربران نیست.
بیشترین مشترکین پهنباند ثابت به مخابرات با 5 میلیون مشترک اختصاص دارد و FCPها با بیش از 3 میلیون و 322 هزار مشترک در رتبه دوم قرار گرفتهاند.
علاوهبراین، این گزارش میگوید اینترنت پهنباند ثابت با سرعت بین 2 تا 10 مگابیت بر ثانیه بیشترین مشترک را دارد.
بیشتر بخوانید:
- وعده تحقق پوشش 10 میلیون خانواری فیبر نوری تا پایان سال 1402
- موافقت مجلس با طرح ایجاد حساب توسعه فیبر نوری
- فهرست شهرهای تحت پوشش فیبر نوری منتشر شد
نظر شما درباره گزارش رگورلاتوری از وضعیت ارتباطات در سه ماهه پایانی 1401 و کاهش چشمگیر سرعت اینترنت چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.