مناسبترین دما برای خواب توسط یک محقق ایرانی کشف شد. بنابراین این محقق ایرانی یکی از پرچالشترین علل کم و بدخوابی را برطرف کرد.
یک دانشمند ایرانی دانشگاه هاروارد بهنام “امیر بنیاسدی” با انجام تحقیقاتی، توانست مشخص کند که مناسبترین دما برای خواب چه دمایی است. ظاهراً این تحقیق از 50 نفر افراد 60 ساله انجام گرفته که مشخص میکند دمای مناسب برای برای داشتن یک خواب مناسب در این افراد، بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد است. جالب اینکه افزایش این دما تا 10 درصد بهبود خواب این افراد را تحتالشعاع قرار میدهد.
بیشتر بخوانید: ساخت ربات اسکلتی پوشیدنی توسط محققان ایرانی
مناسبترین دما برای خواب توسط دانشمند ایرانی کشف شد
تحقیقات جدید روی گروهی متشکل از پنجاه داوطلب بالای ۶۰ سال که در بوستون، ایالاتمتحده زندگی میکنند، نشان میدهد که محدوده دمایی مطلوب برای آرامترین خواب افراد مسن بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است.
هنگامی که دما از ۲۵ درجه سانتیگراد به ۳۰ درجه سانتیگراد رسید، کارایی خواب شرکتکنندگان در مطالعه تا 10 درصد کاهش یافت. این کارکرد مدتزمانی که آنها پس از ورود به رختخواب چشم بسته میمانند تا به خواب بروند درنظر گرفته شد.
این مقدار ناچیز نیست؛ مطالعات قبلی نشان دادهاند که کاهش 10 درصدی بازده خواب برای اختلال در عملکرد مغز، افزایش استرس، اضطراب و خستگی کافی است و بر کنترل سطح قند خون بدن در روز بعد تأثیر میگذارد.
با گرمشدن شبها و سیاره زمین، یافتههای این مطالعه از اقداماتی برای بهبود آسایش دمایی خانهها برای خواب، بهویژه خانههای سالمندان و مکانهای عمومی پشتیبانی میکند. تحقیقات دیگر بهدنبال یافتن راهحلهایی فراتر از تهویه مطبوع، مانند رنگهای بازتابنده و سایر مصالح ساختمانی است.
«امیر بنیاسدی»، مهندس و محقق ایرانی دانشکده پزشکی هاروارد که این مطالعه را رهبری میکند، میگوید:
«درحالیکه ما با پیامدهای گستردهتر تغییر آبوهوا دستوپنجه نرم میکنیم، نباید تأثیر بالقوه آن را بر چیزی اساسی مانند خواب نادیده بگیریم.»
ما از قبل میدانیم که خواب ضعیف میتواند تأثیرات ماندگاری بر سلامت جسمی و روانی ما داشته باشد و یا حتی نحوه نگرشمان به مردم را تغییر دهد و بر روابطمان تأثیر بگذارد.
دادههای تاریخی همچنین نشان میدهند که افزایش دما در گذشته احتمالاً الگوهای خواب را به روشهای معنیداری تحت تأثیر قرار داده است و گرمایش بیشتر باعث اختلال بیشتر در خواب میشود.
تا سال ۲۰۹۹، دمای بالا ممکن است در هر سال تا ۵۰ ساعت خواب را برای هر فرد کاهش دهد. افراد مسن از آسیبپذیرترین افراد در برابر تنش گرمایی، چه در روز و چه در شب هستند.
بسیاری از مطالعات خواب در محیطهای آزمایشگاهی با دمای کنترلشده انجام شده، درحالیکه این مطالعه، الگوهای خواب و دما را در داخل خانه خود افراد ردیابی کرده است.
شرکتکنندگان ۶۵ ساله و بالاتر، سنسورهای دمای هوا و رطوبت داخل اتاق را در اتاقخوابشان تعبیه کرده بودند و در طول شب از یک دستگاه حلقهمانند برای ردیابی خواب، دمای سطح پوست، ضربان قلب و حرکت خود استفاده میکردند.
درمجموع، محققان دادههای ۱۱۰۰۰ شب خواب و اطلاعات محیطی آن را برای تجزیهوتحلیل جمعآوری کردند.
بنیاسدی میگوید:
«درحالیکه دمای بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد آرامشبخشترین خواب را ایجاد میکند، اما تفاوتهای زیادی بین افراد وجود دارد. یعنی هر فرد محدوده دمایی مطلوب خود را برای خواب دارد که حتی ممکن است در طول زمان تغییر کند.»
شرکتکنندگان در این مطالعه در خانههای مختلفی زندگی میکردند؛ از آپارتمانهای کوچک با یارانه دولتی گرفته تا خانههای شخصی تکخانواده. البته اکثر آنها استانداردهای زندگی نسبتاً بالایی را گزارش کردند.
برای بهبود خواب در شبهای گرم چه کنیم؟
محققان پیشنهاد میکنند برای بهینهسازی خواب، تنظیمات کوچکی در محیط خواب شخصی انجام شود. مانند بهبود جریان هوا و انتخاب لباس خواب سبک. بهبود آسایش حرارتی ساختمان نیز میتواند تفاوت بزرگی ایجاد کند؛ اگرچه دشوارتر و پرهزینهتر است.
بنیاسدی و همکارانش در مقاله خود مینویسند:
«مطالعه ما بر تأثیر بالقوه تغییر آبوهوا بر کیفیت خواب در افراد مسن تأکید میکند؛ بهویژه در آنهایی که وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایینتری دارند.»
بههمینترتیب، افرادی که در خانههای آپارتمانی زندگی میکنند و مستأجرانی که اغلب در ساختمانهای قدیمیتری زندگی میکنند که عایقبندی ضعیفی در برابر گرما و سرما دارند نیز به تنظیماتی در خانههای خود نیاز دارند تا راحت بمانند؛ زیرا دما طی روز و شب در شهرهای سراسر جهان افزایش مییابد.
این تنظیمات شامل سیاستهای کلی برای ارتقای استانداردهای ساختمانی در بناهای جدید، عایقبندی بهتر خانههای موجود و یارانههایی مخصوص تشویق و جذب پنلهای خورشیدی برای دسترسی همگان به برق ارزان است.
بنیاسدی میگوید در مواجهه با تغییرات آبوهوایی، این اقدامات صرفاً اقدامات پیشگیرانه نیستند، بلکه سازگاریهای لازم برای سلامت و رفاه ما هستند.
بیشتر بخوانید:
- هشدار محققان: وضعیت اشعه فرابنفش در تهران بحرانی شد!
- کاهش مصرف انرژی منازل با رنگ جدید ساخته شده توسط دانشمندان استنفورد
دیدگاه شما در خصوص کشف مناسبترین دما برای خواب چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.
.
منبع: دیجیاتو