خانوارهای تا دهک های 1 تا 9 در لیست یارانه بگیران قرار دارند ، اما برخی افراد هستند که بنا به دلایلی از این لیست خارج شده و دیگر یارانهای دریافت نمیکنند.
حتماً اطلاع دارید که خانوارهای قرار گرفته در دهکهای 1 تا 9 مشمول دریافت یارانه هستند و مبلغ یارانه 300 هزار تومانی و 400 هزار تومانی برای آنها هرماه شارژ میشود. اما خانوارهای دهک 10 که به اصطلاح پردرآمد تلقی میشوند از لیست خارج شده و جزء یارانه بگیران قرار نمیگیرند. حال در این بین برخی خانوارها وجود دارند که به تازگی به دهک دهم آمده و نسبت به عدم دریافت یارانه خود اعتراض دارند.
سازمان هدفمندی یارانهها در بهروزرسانی دهکبندی خانوارهای یارانه بگیر که مدتی پیش انحام شد، فرزندان بالای 18 سال هر خانواده که درآمد مجزا و بالاتر از سرپرست خانوار داشته را ارزیابی کرده و طی تصمیمی این خانوارها در دهک دهم قرار گرفته و دیگر یارانهای دریافت نمیکنند. این افراد میتوانند در پنجره خدمات هوشمند دولت نست به عدم دریافت یارانه اعتراض کنند. شیوه اعتراض به عدم دریافت یارانه نیز در پایین توضیح داده شده است. با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: چگونگی دریافت یارانه دستمزد مخصوص کارفرمایان
یارانه بگیران حذف شده چگونه باید اعتراض کنند؟
طیبه حسینی، سخنگو سازمان هدفمندسازی یارانهها در این خصوص به مهر گفت:
در خانوارهای دهک دهم افرادی هستند که به واسطه وجود یکی از فرزندان یا یکی از اعضای زیرمجموعه آنها باعث شده که آن خانواده جز دهک دهم باشند؛ به عنوان مثال فرزند بالای ۱۸ سال دارد که دارای درآمد بوده و حقوق بالاتر از سایر اعضای خانوار دارد و همین امر سبب میشود که خانوار در دهک دهم قرار گیرد.
وی اظهار کرد: «خانوارهایی که دارای چنین وضعیتی هستند، میتوانند به پنجره ملی دولت مراجعه و در قسمت یارانه وارد شوند.»
حسینی افزود:
فردی که درآمد بالایی دارد خود باید به سامانه وارد شود. این ورود باید با شماره موبایل به نام فرد بوده باشد. آنجا اعلام میشود که شما در دهک دهم قرار دارید. اطلاعات هویتی اعم از نام و نام خانوادگی، کد ملی، کد پستی و سایر مشخصاتی که مربوط به شخص است دیده میشود. گزینهای وجود دارد به نام اعتراض، گزینه اعتراض را زده و وارد پنجره اصلی میشوند. در پنجره اصلی دلیل اعتراض از فرد پرسیده میشود. در خصوص دلیل اعتراض، گزینههای مختلفی وجود دارد، از عدم سازش، استقلال مالی و….
سخنگو سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: «فرزندی که بالای ۱۸ سال بوده و استقلال مالی دارد و… مثلاً گزینه استقلال مالی را انتخاب میکند. شماره شبا خودش را وارد و ثبت میکند. وقتی این اطلاعات در سیستم خانوار در سیستم سامانه هدفمندسازی یارانهها بهروزرسانی میشود این فرد طبق درخواست شخصی خود از خانوار اصلی خود جدا میشود. به این ترتیب پدر و مادر یا هر کس دیگری که زیرمجموعه است و نخواسته که جدا شود جداگانه دهک بندی میشوند. بنابراین اگر فرد مورد نظر سبب قرار گرفتن خانواده در دهک دهم شده باشد با جدا شدن، مشکل خانوار حل شده و خانوار مجدد به جمع یارانه بگیران اضافه میشود. در ادامه فقط این فرد است که به عنوان دهک دهم یارانه وی حذف میشود.»
بیشتر بخوانید:
- قیمت جدید کالاهای اساسی ؛ یارانه فجرانه مخصوص چه کالاهایی است؟ [+جدول و ویدئو]
- چگونگی اطلاع از دهک بندی یارانه و نحوه استعلام آن
- چگونه می توان به دهک بندی یارانه اعتراض کرد؟ [+آموزش تصویری]
دیدگاه شما درخصوص تغییر در دهکبندی یارانهها و نحوه اعتراض به آن چیست؟ لطفاً نظرات خود را برای ما ارسال کنید.