راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

چاقی کودکان ربطی به تغذیه آنها ندارد؛ متهم ردیف اول ویروس کروناست!

سازمان بهداشت جهانی، اخیراً در یک گزارش مورد عجیبی را نقل کرده است که شاید باور نکنید. این سازمان می‌گوید، همه‌گیری ویروس کرونا باعث بروز چاقی کودکان شده است.

یافته‌های مطالعه‌ای که بین سال‌های 20121 تا 2023 از بین 50 هزار کودک در 17 کشور اروپایی انجام شده نشان می‌دهد که بین همه‌گیری کووید 19 و چاقی کودکان رابطه‌ای وجود دارد. اما این چاقی به چیزی که شما فکر می‌کنید ربطی ندارد؛ همانطور که به یاد دارید، ویروس کرونا به قدری قدرتمند و دور از انتظار ظاهر شد که دولتمردان هر کشور مجور شدند مدت زیادی شهروندان را در قرنظینه خانگی نگه دارند.

راهنمای خرید تکراتو

از طرف دیگر تحصیل غیرحضوری کودکان در خانه که از طریق موبایل و لپ‌تاپ انجام می‌شد بر فعالیت فیزیکی کودکان تأثیرگذار بود. پس کرونا در اصل میزان فعالیت بدنی کودکان و به طبع عادت بد استفاده از گوشی موبایل، لپ‌تاپ، تبلت و هرنوع وسیله الکترونیکی دیگر را افزایش داده که همین این موارد به طور مستقیم بر افزایش وزن آنان تأثیر گذاشته است. گفتنی ست که بیشتری میزان چاقی در کودکان دختر و پسر بین 7 تا 9 سال شایع‌تر است.

بیشتر بخوانید: توصیه به مصرف داروی ضد مالاریا در دوران کرونا جان 17 هزار نفر را گرفت

ویروس کرونا بر چاقی کودکان اثرگذار بوده است

این مطالعه نشان می‌دهد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

ویروس کرونا بر چاقی کودکان اثرگذار بوده است

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

نظر دانشمندان در این خصوص چیست؟

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد:

«ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

ویروس کرونا بر چاقی کودکان اثرگذار بوده است
ویروس کرونا بر چاقی کودکان اثرگذار بوده است

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد:

«اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درخصوص افزایش چاقی در کودکان و ارتباط ن با کووید 19 چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر