اولین المپیاد جهانی کامپیوتر در سال 1989 در پراوتس بلغارستان برگزار شد و امسال المپیاد کامپیوتر 2017 در کشور ایران برگزار می گردد و در آن ۳۲۰ دانش آموز از ۸۴ کشور دنیا حضور دارند.
هر کشور با یک تیم ۴ نفره در این رقابت شرکت می کند اما جمهوری اسلامی ایران به دلیل میزبانی با دو تیم در این رقابتها حضور خواهد داشت.
تیمهای دانشآموزی شرکت کننده در بیست و نهمین دوره المپیاد کامپیوتر 2017، از فردا یکشنبه ۸ مرداد ماه در ساعت 9 صبح در هتلهای اوین و پارسیان آزادی به رقابت خواهند پرداخت.
قرار است آزمون تمرینی المپیاد کامپیوتر ۲۰۱۷ امروز شنبه ۷ مرداد ماه برگزار شود و در آن دانشآموزان به صورت آزمایشی به ۴ مساله پاسخ دهند.
پاسخ به سوالات این آزمون تمرینی شبیه آزمون اصلی خواهد بود و یک روز قبل از شروع رقابتها برگزار میگردد، بنابراین هیچ امتیازی برای شرکت کنندگان نخواهد داشت.
آزمون اصلی رقابت المپیاد کامپیوتر، از روز یکشنبه آغاز خواهد بود و تیمهای شرکت کننده در این رقابت، باید در مدت زمان ۵ ساعت به آزمون اول پاسخ خواهند داد.
روز سه شنبه، 10 مرداد آزمون دوم بیست و نهمین دوره المپیاد کامپیوتر برگزار خواهد شد و در آن تیمهای دانش آموزی شرکت کننده به ۳ سوال پاسخ خواهند داد.
به گفته رئیس کمیه ی علمی، در المپیاد کامپیوتر 2017، هر تیم میتواند برای هر سوال ۵۰ بار تلاش کند. یعنی اگر برنامهای نوشته و ارسال شد و امتیاز آن کم بود تیم مورد نظر می تواند تا ۵۰ بار پاسخ خود را اصلاح نماید.
ارزیابی پاسخ سوالات هر تیم، به صورت اتوماتیک بوده و یک دقیقه بعد از ارسال پاسخ، امتیاز تیم محاسبه و به تیم اعلام خواهد شد.
امتیاز کامل المپیاد کامپیوتر 600 است و هر مساله مطرح شده 100 امتیاز دارد. امتیاز هردانش آموز بر اساس پاسخ آنها به ۶ مساله در نظر گرفته میشود.
پس از پایان این رقابتها به یک دوازدهم تیمها مدال طلا، به دو سوم تیمها مدال نقره و سه دوازدهم حائز مدال برنز خواهند شد و بر این اساس نیمی از تیمهای دانش آموزی مدال دریافت خواهند کرد.
.
منبع: isna