;
coinex

10 فروند از بزرگترین کشتی های جهان

10 فروند از بزرگترین کشتی های جهان

در این مقاله قصد داریم به معرفی بزرگترین کشتی های جهان بپردازیم. لیست بزرگترین کشتی های جهان که در ادامه شاهد آن خواهید بود، بر اساس طول کلی (LOA) این ابر کشتی ها مرتب شده اند.

همچنین به اطلاعات دیگری از قبیل تناژ وزن مرده و تناژ ناخالص نیز اشاره شده است. اگر همچنان قصد دارید با بزرگترین کشتی های دنیا آشنا شوید، در ادامه با تکرا همراه باشید.

پیش از هر چیز لازم است مقدمه ای درباره برخی از اطلاعاتی که در این ابر کشتی ها به آن ها اشاره می کنیم، بیان کنیم.

  • طول کلی (LOA یا Overall Length): عبارت است از حداکثر طول محاسبه شده کشتی از ابتدایی ترین نقطه تا انتهایی ترین نقطه آن.
  • تناژ وزن مرده (DWT یا Deadweight Tonnage): عبارت است از حداکثر وزن (جرم) قابل حمل توسط کشتی که حمل این مقدار از جرم، باعث به خطر افتادن ایمنی کشتی نخواهد شد.
  • تناژ ناخالص (GT یا Gross Tonnage): عبارت است از یک مقیاس غیرخطی از حجم کلی ورودی یک کشتی.

این اطلاعات، جزء بنیادی ترین سنجه هایی هستند که برای مقیاس بزرگی و عظمت یک کشتی باری و یا کشتی مسافربری مورد استفاده قرار می گیرند.

بزرگترین کشتی های جهان

لیست عظیم ترین کشتی های دنیا که در ادامه آن را مشاهده خواهید کرد، شامل رکورداران فعلی، تک کشتی های ساخته شده و یا یک کلاس بخصوص از کشتی هاست. همچنین در این لیست، کشتی هایی که از دور خارج شده و دیگر نمی توان آن ها را بر پهنه اقیانوس ها یافت نیز به چشم می خورد.

1. کشتی سی وایز بزرگ (کشتی Seawise Giant)

کشتی سی وایز بزرگ (Seawise Giant) که پیش تر با عناوین بیشماری همچون Happy Giant، Jahre Viking، Knock Nevis، Oppama و در نهایت Mont شناخته می شد، یک کشتی نفت کش غول پیکر و بزرگترین کشتی ساخته شده جهان است. طول کلی (LOA) این نفت کش غول پیکر به 458.46 متر می رسد و بنابراین با اختلاف نسبتا زیاد، لقب بزرگترین کشتی جهان را از آن خود کرده است. تناژ وزن مرده کشتی غول پیکر سی وایز بزرگ به 564 هزار و 650 تن (DWT) می رسد و تناژ ناخالص آن 260 هزار 851 جی تی است.

بزرگترین کشتی دنیا از سال 1979 تا سال 2009 میلادی در اقیانوس به پادشاهی خود ادامه داد و هم اکنون نیز از دور خارج شده است.

2. کشتی های کلاس ابر تانکر بتیلوس (Batillus)

کشتی های کلاس بتیلوس به خوبی می توانند جانشینی برحق برای کشتی سی وایز بزرگ به عنوان بزرگترین کشتی جهان باشند. این کلاس از کشتی های نیز در دسته ابر غول های نفت کش قرار می گیرند و در حال حاضر تنها 4 فروند از این کشتی ساخته شده است. طول کلی ابرکشتی های این کلاس به 414.22 متر می رسد؛ حدودا 44 متر کمتر از سی وایز بزرگ!

تناژ وزن مرده کشتی های کلاس بتیلوس 553,661 – 555,051 DWT و تناژ ناخالص آن ها، 274,837 – 275,276 GT است. این کشتی ها از سال 1976 تا سال 2003 میلادی که از دور خارج شدند، بر روی اقیانوس های جهان شناور بودند. شایان ذکر است که این کشتی ها در زمان خود از لحاظ تناژ ناخالص، غول پیکرترین کشتی دنیا بودند.

3. کشتی Esso Atlantic و کشتی Esso Pacific

این کشتی ها از نظر طول کلی در رتبه سوم بزرگترین کشتی های جهان جای گرفته اند. این دو کشتی نیز همچون کشتی های سی وایز بزرگ و کشتی های کلاس بتیلوس، در دسته کشتی های نفت کش غول پیکر جای می گیرند. طول آن ها با هم برابر و 406.57 متر است.

تناژ وزن مرده این دو کشتی غول پیکر 516,421 – 516,891 DWT و تناژ ناخالص آن ها، 247,160 – 247,161 GT است. این کشتی ها در سال 1977 به آب انداخته شدند و آخرین جابه‌جایی خود را نیز در سال 2002 به سرانجام رساندند. هم اکنون این دو کشتی نیز از دور خارج شده اند.

4. کشتی برزان (Barzan)

کشتی برزان (Barzan) که تا امروز 6 نمونه از آن ساخته شده است، در رده چهارم عظیم ترین کشتی های جهان جای گرفته است. این کشتی با 400 متر طول کلی و با اختلاف 6.57 متری نسبت به کشتی های Esso Atlantic و Esso Pacific، این جایگاه را از آن خود کرده و در دسته کشتی های باری قرار می گیرد.

تناژ وزن مرده کشتی برزان 199,744 DWT و تناژ ناخالص آن 195,636 GT است. این کشتی از سال 2015 میلادی ساخته شده و هم اکنون بر پهنه اقیانوس ها در حال تردد است.

5. کشتی پایونیرینگ اسپیریت (روح پیشگام یا Pioneering Spirit)

کشتی Pioneering Spirit در دسته کشتی های غول پیکر جرثقیل جای می گیرد و از منظر طول کلی نیز توانسته با 382 متر طول، خود را به عنوان پنجمین کشتی برزگ جهان معرفی کند. همچنین کشتی روح پیشگام پیش تر با عنوان Pieter Schelte نیز شناخته می شد.

تناژ وزن مرده این کشتی برابر با 50,000 DWT و تناژ ناخالص آن 403,342 GT است. بنابراین اگر بخواهیم این ابرکشتی ها را از منظر تناژ ناخالص مرتب کنیم، کشتی Pioneering Spirit با اختلاف بسیار زیادی در بالاترین جایگاه لیست بزرگترین کشتی های جهان جای خواد گرفت.

کشتی پایونیرینگ اسپیریت نیز در سال 2015 میلادی ساخته شده و بنابراین برای مدت بسیار زیادی این ابرکشتی را در لیست عظیم ترین کشتی های جهان مشاهده خواهیم کرد.

6. کشتی های کلاس TI

کشتی های کلاس TI که به عنوان تانکرهای نفتی مورد استفاده قرار می گیرند، با 380 متر طول در جایگاه ششم بزرگترین کشتی های جهان و البته به عنوان سومین کشتی بزرگ دنیا که هم اکنون نیز مورد استفاده قرار می گیرند، جای گرفته اند.

تناژ وزن مرده کشتی های کلاس تی آی 441,893 DWT و تناژ ناخالص آن ها 234,006 GT است. این کشتی ها در سال 2002 میلادی ساخته شده و همانطور که اشاره شد، هم اکنون نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

شایان ذکر است که به جهت بین المللی بودن آنها، به این کشتی ها، کلاس TI (Tankers International) لقب داده اند. اسامی این چهار کشتی عبارت است از: TI Africa، TI Asia، TI Europe و TI Oceania.

7. کشتی Valemax

کشتی Valemax در دسته کشتی های فله‌بر (Bulk Carrier) جای می گیرد. این کشتی که تا به امروز 66 فروند از آن ساخته شده با داشتن 360 تا 362 متر طول، جایگاه هفتم بزرگترین کشتی های دنیا را از آن خود کرده است.

تناژ وزن مرده کشتی Valemax چهارصد هزار DWT و تناژ ناخالص آن دویست هزار GT است. این کشتی از سال 2011 تا به امروز در حال بارگیری و استفاده است.

8. کشتی های کلاس Oasis

تا به امروز 4 فروند از کشتی های کلاس Oasis ساخته شده است. این کشتی ها با داشتن 360 تا 362 متر طول هم اندازه کشتی Valemax بوده و بنابراین می توان کلاس Oasis را نیز در جایگاه هفتم عظیم ترین کشتی های دنیا در نظر گرفت. شایان ذکر است که کشتی های کلاس Oasis در دسته کشتی های کروز جای می گیرند و بنابراین این کشتی ها لقب بزرگترین کشتی مسافربری جهان را نیز از آن خود کرده اند.

تناژ وزن مرده این کشتی ها 15,000 DWT و تناژ ناخالص آن ها 225,282 – 226,963 GT است. بزرگترین کشتی مسافربری جهان در سال 2009 میلادی به آب انداخته شد و هم اکنون نیز در حال مسافرگیری و استفاده است.

9. کشتی Queen Mary 2

کشتی Queen Mary 2 یا QM2 با داشتن 345 متر طول کلی، به عنوان هشتمین کشتی بزرگ جهان لقب گرفته است. کشتی مسافربری QM2 در دسته کشتی های اقیانوس پیما قرار گرفته و بنابراین جایگاه دوم بزرگترین کشتی مسافربری جهان را نیز در دست گرفته است.

تناژ وزن مرده این کشتی 19,189 DWT و تناژ ناخالص آن 148,527 GT است. این کشتی از سال 2003 تا امروز در حال خدمت رسانی است.

10. کشتی Q-Max

کشتی Q-Max نیز با 345 متر طول کلی، همانند Queen Mary 2، هشتمین کشتی غول پیکر دنیاست. این کشتی در دسته کشتی های حامل گاز طبیعی مایع (LNG) قرار داد.

تناژ وزن مرده کشتی کیومکس 128,900 DWT و تناژ ناخالص آن 163,922 GT است. این کشتی در سال 2008 ساخته شده و هم اکنون نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر