اوپل کورسا (Opel Corsa) نمونه ای است در کلاس بدنه خودروهای فوق کوچک شهری (Supermini Cars) که از سال 1982 در خط تولید شرکت آلمانی اوپل قرار داشته و پس از گذر از 4 نسل مختلف، در حال حاضر در نسل پنجم خود با نام Corsa E تولید و به بازارهای جهانی عرضه می گردد.
نسلهای مختلف و تاریخچه اوپل کورسا
اوپل کورسا از سال 1982 توسط شرکت خودرو سازی اوپل طراحی و تا کنون پنج نسل مختلف از آن راهی بازارهای جهانی شده است. این نسل ها عبارتند از:
- نسل اول با نام Corsa A از سال 1983 تا سال 1993 میلادی
- نسل دوم با نام Corsa B از سال 1993 تا سال 2000 میلادی
- نسل سوم با نام Corsa C از سال 2000 تا سال 2006 میلادی
- نسل چهارم با نام Corsa D از سال 2006 تا سال 2014 میلادی
- نسل پنجم با نام Corsa E از سال 2014 میلادی تا کنون
اوپل کورسا نیز در اواسط دهه نود و با توجه به ورود خودروهای روز دنیا به ایران، وارد کشور شد و نسل دوم آن (Corsa B) با ظاهری جذاب و پیشرانه های کم مصرف 4 سیلندر 1.4 لیتری و 1.6 لیتری با قدرت مناسب به سرعت مورد توجه مشتریان ایرانی و جوانان گردید. این خودرو در کشورهای مختلف با نامهای متفاوتی شناخته شده و به فروش می رسد. به عنوان مثال اوپل کورسا در بازار بریتانیا با نام واکسهال کورسا (Vauxhall Corsa) به فروش می رسد. این خودرو در دو گونه سه در هاچ بک و 5 در هاچ بک تولید و به بازارهای کشورهای مختلف عرضه می گردد.
بررسی و مشخصات فنی اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی
با توجه به ورود دوباره اوپل به بازار ایران و فراهم شدن شرایط برای تست فنی این خودرو در کشور ترکیه به مدت 4 روز، تصمیم به بررسی و مرور مشخصات فنی یک نمونه مدل سال 2017 از این خودرو گرفتیم. این نسل از اوپل کورسا در سال 2014 و در نمایشگاه خودروی پاریس به نمایش عمومی در آمد.
نقاط ضعف و قوت
قیمت پایین، طراحی زیبا و نسبتا جذاب و وجود پیشرانه های مختلف از نقاط قوت اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی است. از نقاط ضعف این خودرو نیز می توان به مواردی مانند کیفیت نسبتا پایین مواد اولیه استفاده شده در ساخت ابزار و ادوات داخلی کابین، قابلیتهای دینامیکی و توان پایین و عدم القا حس لذت رانندگی به راننده و سرنشینان اشاره کرد.
طراحی خارجی و بدنه
اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی خودرویی کوچک و شهری بوده و ابعادی معادل 4.021 میلیمتر طول، 1.736 میلیمتر پهنا، 1.479 میلمتر ارتفاع داشته و فاصله دو محور عقب و جلوی آن نیز برابر با 2.510 میلیمتر است. برای درک بهتر می توان این خودرو را با هیوندای i20 نسل جدید موجود در بازار ایران مقایسه کرد که طولی برابر با 4.035 میلیمتر، پهنایی برابر با 1.734 میلیمتر و ارتفاعی برابر با 1.474 میلیمتر دارد.
بخش جلویی اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی با استفاده از جلوپنجره نسبتا بزرگ دو تکه که با یک نوار کرومی رنگ به دو بخش تقسیم شده، چراغهای جلویی کشیده با بخش پایینی به شکل صاعقه و نزدیک به طرح نماد شرکت اوپل و چراغهای مه شکن واقع در بخش پایینی سپر جلو، طراحی ساده اما به روز و مدرنی دارد.
در بخش جانبی، خط جانبی بالایی از ابتدای در جلویی شروع شده و با شیبی بسیار آرام به قسمت بالایی چراغ های عقبی ختم می شود. خط جانبی تحتانی نیز با یک شیب تند از بخش جلویی در شروع شده و بعد از یک سوم در جلویی خودرو، تا انتهای بخش پایینی در عقب به صورت موازی با سطح پایینی درها پیش می رود.
در بخش عقب نیز طراحی ساده و محافظه کارانه حفظ شده و با استانداردهای خودروهای موجود در این کلاس و استفاده از چراغ های عقبی با ابعاد متوسط و سپر عقبی برآمده، زیبایی نسبی را برای این خودروی کوچک به ارمغان آورده است. در مجموع نمای اوپل کورسا مدل 2017 مشابه بیشتر خودروهای کوچک موجود در بازار با قیمت پایین بوده و نمایی نسبتا مدرن را برای این خودرو فراهم می کند.
موتور و پیشرانه
برای اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی و به طور کلی نسل پنجم این خودرو، 5 موتور بنزینی و 1 موتور دیزل در نظر گرفته شده است. این پیشرانه ها عبارتند از:
- موتور 3 سیلندر خطی SIDI بنزینی با حجم 1.0 لیتر و قدرت تولیدی مابین 90 اسب بخار تا 113 اسب بخار
- موتور 4 سیلندر خطی بنزینی 1.2 لیتری با قدرت 69 اسب بخار
- موتور 4 سیلندر خطی بنزینی 1.4 لیتری با قدرت 90 اسب بخار
- موتور 4 سیلندر خطی بنزینی 1.4 لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر با قدرت 100 اسب بخار
- موتور 4 سیلندر خطی بنزینی 1.6 لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر با قدرت 204 اسب بخار
- موتور 4 سیلندر خطی CDTI دیزل 1.3 لیتری با قدرت 74 اسب بخار تا 94 اسب بخار
پیشرانه 1.4 لیتری تنفس طبیعی
نمونه در اختیار نگارنده، یک اوپل کورسا مجهز به یک موتور 1.4 لیتری تنفس طبیعی بود. این موتور 4 سیلندر خطی با حجم دقیق 1.398 سی سی مجهز به 16 سوپاپ و بدون استفاده از سیستم توربوشارژر، توانایی تولید نیرویی معادل 90 اسب بخار در دور موتور 6.000 RPM را داشته و حداکثر گشتاور تولیدی آن نیز 95 پاوند بر فوت (معادل 130 نیوتون متر) بوده که از دور موتور 4.000 RPM در اختیار راننده قرار می گیرد. این نیرو توسط یک جعبه دنده 6 سرعته و یا 5 سرعته دستی به چرخهای جلویی (FWD) منتقل می شود.
اوپل کورسا مدل سال 2017 هرچند در مقایسه با رقبا از چالاکی پایینی برخوردار بوده و خودرویی کند و سنگین به حساب می آید اما، با توجه به نحوه و مکان استفاده، توانایی های کافی برای گشت و گذار در خیابان های شهرهای شلوغ امروزی را دارد. موتور 1.4 لیتری اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی در زمانی در حدود 14 ثانیه برای رسیدن از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت نیاز داشته و حداکثر سرعت آن نیز در حدود 106 مایل در ساعت (معادل 170 کیلومتر) است که برای یک خودرو شهری ارزان قیمت رقم قابل قبولی است.
در مجموع با وجود شتاب پایین و گشتاور کم، اوپل کورسا گزینه خوبی برای استفاده در سفرهای درون شهری بوده ولی در بزرگراهها و مسیرهای باز عملکرد خوبی را از خود به نمایش نگذاشته و سیستم انتقال قدرت اتوماتیک آن نیز با اندکی تاخیر و ضربه اقدام به تعویض دنده می کند.
مصرف سوخت
یکی از بارزترین خصوصیات اوپل کورسا مدل سال 2017 مصرف سوخت آن است. این خودرو در نمونه مجهز به جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک بنا بر اعلام کارخانه توانایی پیمودن مسافتی معادل 48 مایل با هر گالن سوخت (معادل 4.9 لیتر در هر 100 کیلومتر) مسیر بزرگراهی، 31 مایل با هر گالن سوخت (معادل 7.7 لیتر در هر 100 کیلومتر) مسیر شهری و 40 مایل با هر گالن سوخت (معادل 5.9 لیتر در هر 100 کیلومتر) مسیر در سیکل را دارد. مصرف واقعی سوخت این خودرو در شرایط آب هوایی شهر بندری استانبول اندکی بیشتر بود و توانایی پیمودن مسافتی در حدود 36 مایل با هر گالن سوخت (معادل 6.5 لیتر در هر 100 کیلومتر) را داشت.
کابین و طراحی داخلی
کابین اوپل کورسا فضایی محدود داشته و در ساخت ابزار و ادوات داخلی و داشبورد آن از مواد اولیه با کیفیت متوسط رو به پایین استفاده شده است. اما طراحی کلی و جاگذاری ابزار و ادوات کنترلی مناسب بوده و با استفاده از حاشیههای رنگی، فضایی زیبا را برای کابین این خودرو فراهم نموده است. فضا در بخش صندلی های ردیف دوم محدود بوده و جای کافی برای افراد بزرگسال وجود ندارد. اشخاص بلند قد نیز هم در بخش جلو به صورت محدود و هم در بخش عقب با مشکل مواجه خواهند بود.
غربیلک فرمان با بخش انتهایی صاف و استفاده از دکمههای کنترلی سیستم صوتی و طراحی سه بعدی، علاوه بر القای حس اسپرتی بیشتر، بسیار خوش دست بوده و به خوبی در دستان راننده جای می گیرد. فضای موجود برای محفظه بار نیز به 285 لیتر محدود بوده که در صورت جمع شدن صندلی های ردیف دوم به رقم 1.120 لیتر افزایش پیدا خواهد کرد.
تجهیزات و ادوات استاندارد
نمونه مورد آزمایش ما از مدل های پایه این خودرو بوده که به امکانات محدودی مجهز شده است. از امکانات موجود در این تیپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- غربیلک فرمان اسپرت
- سیستم صوتی مجهز به صفحه نمایش رنگی بزرگ
- سیستم صوتی مچهز به 4 بلندگوی مجزا
- ورودی AUX و USB در بخش زیری داشبورد
- سیستم تهویه مطبوع نسل قدیم (Air Conditioning)
- رینگهای 15 اینچی آلومینیومی
- قابلیت اتصال به گوشی های تلفن همراه از طریق فناوری بدون سیم بلوتوث
- قابلیت پخش رادیوهای AM و FM و فایلهای MP3
- پوشش پارچه ای صندلی ها
- دسته دنده با روکش به رنگ کروم
- کیسههای هوا در بخش جلویی
تجهیزات و ادوات سفارشی
اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی قابلیت تجهیز به طیف گسترده ای از تجهیزات سفارشی (آپشن) و سیستم های کمکی رانندگی را نیز داشته که به مدرن تر شدن این خودرو کمک شایانی می کند. از نمونههای سفارشی موجود برای این خودرو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیستم اطلاعاتی/سرگرمی (Infotainment) اختصاصی شرکت اوپل با نام R 4.0 IntelliLink
- پشتیبانی از نرم افزارهای Apple CarPlay و Android Auto برای ارتباط با گوشی های تلفن همراه هوشمند
- سیستم هشدار برخورد از جلو (Forward Collision Warning)
- سیستم نمایش نقاط کور خودرو (Blind Spot Monitoring System)
- دوربین کمکی دنده عقب
- برف پاک کن های خودکار حساس به بارش باران
- آیینه وسط با قابلیت تنظیم شدت نور به صورت اتوماتیک
- غربیلک فرمان مجهز به سیستم گرم کن کننده
- صندلی های مجهز به سیستم گرم کن کننده
- سانروف
- سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک نسل جدید (Dual Zone Climate Control)
- چراغ جلوی مجهز به لامپهای زنون (Xenon)
- چراغهای روشنایی در روز (Daytime Running Lights یا DRL)
- آیینههای جانبی جمع شونده به صورت الکتریکی مجهز به گرمکن
- سیستم کنترل سرعت (Cruise Control)
- سیستم نمایش فشار باد تایرها (TPMS)
قیمت در بازارهای جهانی
اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی خودرویی کوچک و اقتصادی بوده و در بازارهای اروپایی با قیمتی مابین 12.500 تا 18.000 پوند انگلیس (مابین 62 تا 90 میلیون تومان با احتساب پوند 4.950 تومانی در زمان نگارش و در مدل پایه و بالاترین تیپ و سطح تجهیزات به فروش می رسد. این قیمت در بازارهای کشور ترکیه نیز در همین حدود بوده و با قیمتی مابین 60.000 الی 85.000 لیر ترکیه (68 میلیون تومان الی 97 میلیون تومان) به مشتریان عرضه می گردد.
رقبا در بازارهای جهانی
این کلاس از خودرو با توجه به قیمت پایین، مصرف سوخت کم و سطح امکانات قابل قبول مشتریان بسیاری در سراسر جهان به خصوص شهرهای شلوغ امروزی دارد. از رقبای و خودرو موجود در این کلاس بدنه در بازارهای جهانی می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
- فورد فیستا (Ford Fiesta) با قیمت پایه ای در حدود 15.000 دلار (معادل 58 میلیون تومان)
- نیسان ورسا (Nissan Versa) با قیمت پایه ای در حدود 16.500 دلار (معادل 63 میلیون تومان)
- هوندا فیت (Honda Fit) با قیمت پایه ای در حدود 17.000 دلار (معادل 65 میلیون تومان)
- شورولت سونیک (Chevrolet Sonic) با قیمت پایه ای در حدود 18.500 دلار (معادل 71 میلیون تومان)
اوپل کورسا در بازار ایران
اوپل کورسا نسل دوم مدل Corsa B در سالهای میانی دهه 1990 میلادی وارد ایران شد و به شدت مورد توجه قشر جوان قرار گرفت. با توجه به ورود دوباره این خودروساز به بازار ایران، انتظار می رود که اوپل کورسا نیز در کنار مدلهایی مانند آسترا (Astra)، موکا (Mokka) و اینسیگنیا (Insignia) دوباره راهی بازارهای ایران گردد. البته قیمت این خودرو نیز مانند سایر خودروهای وارداتی بوده و بعید به نظر می رسد که با قیمتی کمتر از 100 میلیون تومان (معادل 38.500 دلار) به دست مشتریان برسد.
از رقبای این خودرو در صورت ورود به بازار ایران می توان به نمونههای زیر اشاره کرد:
- تویوتا یاریس (Toyota Yaris) هاچ بک با قیمتی در حدود 125 میلیون تومان
- کیا ریو (Kia Rio) هاچ بک با قیمتی در حدود 110 میلیون تومان
- میتسوبیشی میراژ (Mitsubishi Mirage) هاچ بک با قیمتی در حدود 85 میلیون تومان
- هیوندای i20 با قیمتی در حدود 100 میلیون تومان
سخن آخر
اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی خودرویی است کوچک، کم مصرف و زیبا. این ویژگیها اوپل کورسا را به خودرویی مناسب برای پیمودن مسافت های کوتاه و مسیرهای شهری تبدیل می کند. قدرت موتور و شتاب نیز هرچند پایین تر از بسیاری از رقبا است اما نمره قابل قبولی را با توجه به قیمت و مکان استفاده به خود اختصاص داده و می توان از کندی حرکت و سنگینی آن چشم پوشی نمود. در صورت عرضه این خودرو با قیمتی در حدود 90 میلیون تومان، می توان اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی را به عنوان خودرویی مناسب برای خانوادههای کوچک و جم جمعیت به حساب آورد. اما در صورت عرضه با قیمتی بالای 100 میلیون تومان، خرید رقبایی مانند کیا ریو و هیوندای i20 منطقی تر خواهد بود.
درباره شرکت اوپل
شرکت خودروسازی اوپل (Opel) آلمان، یکی از قدیمیترین شرکتهای خودروسازی جهان بوده که فعالیت خود را بیش از ۱۵۰ سال پیش و در سال ۱۸۶۲ آغاز نموده است. این شرکت توسط آدام اوپل (Adam Opel) و در شهر راسلزهایم (Russelsheim) آلمان تاسیس شد.
این شرکت در طی سالهای طولانی فعالیت خود خودروهای موفقی و مشهوری مانند اوپل آدمیرال (Opel Admiral) و اوپل رکورد (Opel Rekord) نمود و در دهه ۱۹۹۰ میلادی نیز با ارائه مدلهای کورسا (Corsa)، آسترا (Astra)، وکترا (Vectra) و امگا (Omega) در بازار ایران به محبوبیت رسید.
این شرکت از سال ۱۹۳۱ تحت مالکیت شرکت جنرال موتورز آمریکا قرار داشت و در سال ۲۰۱۷ میلادی به مالکیت گروه PSA که صاحب امتیاز خودروسازانی مانند پژو (Peugeot)، سیتروئن (Citroen) و بخش اروپایی شرکت کرایسلر (Chrysler) است، درآمد. محصولات شرکت اوپل در سه دهه گذشته در کشورهای مختلف با اسمی متفاوتی ارائه میگردید. به عنوان مثال این خودروها در بازار آمریکای شمالی تحت برند بیوک (Buick) و در بریتانیا با نام واکسهال (Vauxhall) به فروش می رسید.
تاریخچه اوپل در ایران
حصور خودروهای نسل جدید شرکت اوپل در ایران به دهه ۱۹۷۰ میلادی و ارائه مدل شورولت ایران بازگشته که در واقع نمونهای تغییر یافته از اوپل رکورد (Opel Rekord) نسل چهارم یا اوپل رکورد D بود. این خودرو که توسط شرکت جنرال موتورز ایران به مشتریان ارائه میشد، با توجه به ظاهر زیبا و قدرت بالا توانست مخاطبان مخصوص به خود را در بازار روز ایران به دست آورد.
بعد از آزادسازی دوباره ورود خودروهای خارجی به کشور و در دهه ۱۹۹۰ میلادی، محصولات شرکت اوپل با توجه به پیشینه موفق شورولت ایران و با چهار مدل کورسا، آسترا، وکترا و امگا در چهار کلاس مختلف بدنه وارد بازار نوپا و خالی از رقیب ایران شدند و با توجه به قدرت انتخاب کلاس مورد نیاز، به سرعت مورد توجه قشرهای مختلف قرار گرفتند.
مشخصات فنی اوپل کورسا چهار سیلندر 1.4 تنفس طبیعی در یک نگاه
اوپل کورسا 1.4 لیتری | |
حجم موتور (سی سی) | 1.398 |
تعداد سیلندر | 4 |
قدرت موتور (اسب بخار) | 90 |
گشتاور (نیوتون متر) | 130 |
گیربکس | 6 اتوماتیک/5 دستی |
مصرف سوخت (شهر) | 7.7 |
مصرف سوخت (بزرگراه) | 4.9 |
مصرف سوخت (ترکیبی) | 5.9 |
شتاب 0 تا 100 کیلومتر در ساعت | 13.8 |
حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت) | 170 |
قیمت پایه (میلیون تومان) | 65 |
قیمت در ایران (تخمینی) | 100 |
گالری تصاویر اوپل کورسا مدل سال 2017 میلادی
ترجمه و تالیف : تکراتو