آیا تاکنون از پول های الکترونیکی استفاده کردهاید؟ در مورد پول مجازی چه میدانید؟ به نظر شما پول های الکترونیکی چه تاثیری در آیندهی تکنولوژی، اقتصاد و اینترنت خواهند داشت؟
امروزه بحثهای مختلفی در مورد پول های الکترونیکی در سراسر دنیا مطرح میشود. بسیاری از این بحثها نیز در مورد تاثیر آنها در آینده تکنولوژی، اقتصاد و اینترنت است. انواع مختلفی از پول های الکترونیکی در دنیا وجود دارند که بسیار نیز استفاده میشوند اما چه بیت کوین و چه سایر پولهای الکترونیکی در ایران بحث تقریبا تازهای هستند.
بررسی مهم ترین نکات مربوط به پول های الکترونیکی
پول های الکترونیک توانستهاند نظم سیستم مالی را در دنیا تغییر دهند. ترس، سرقت و فعالیتهای غیرقانونی همگی تهدیدی برای پول الکترونیکی محسوب میشوند و معلوم نیست که آیندهی ارزهای دیجیتالی چه خواهد بود! برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد پول های الکترونیکی در ادامه با تکراتو همراه باشید!
بیشتر بخوانید : معرفی با ارزش ترین و معروفترین ارزهای دیجیتالی در دنیا
تفاوت واحد پولهای مجازی، دیجیتال و رمزنگاریشده
علت مهم شکل گیری واحد پولهای مجازی، مشکل اعتماد به مؤسسات مالی و تبادلات دیجیتالی بود. البته با وجود اینکه بسیاری از افراد این واحد پول را حتی به عنوان پول نیز قبول ندارند، باید گفت که وجود دارند و مستقل از بانکهای سنتی نیز هستند. پول مجازی در نهایت روزی بهعنوان رقیب آنها پذیرفته خواهد شد.
نکته مهمی که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که، سه عبارت مختلف در این حوزه وجود دارند که به اشتباه به جای هم استفاده میشوند، که شامل واحد پول مجازی، دیجیتال و رمزنگاری شده هستند.
الف- واحد پول مجازی (Virtual Currency)
در سال ۲۰۱۲، بانک مرکزی اروپا اعلام کرد که پول مجازی، نوعی پول دیجیتالی است که فقط توسط توسعهدهندگان آن تولید و کنترل میشود و در بین آنها نیز استفاده میشود. وزارت خزانهداری ایالات متحده سال گذشته اعلام کرد که واحد پول الکترونیکی مثل واحد پول سنتی عمل میکند، اما از تمام خصوصیات آن بهره نبرده و قانونی نیست.
ب- واحد پول دیجیتال (Digital Currency)
نوعی واحد پول مجازی است که به صورت الکترونیکی ساخت و ذخیره شده است. برخی از این پولهای دیجیتالی رمزنگاری شدهاند اما نه همه آنها.
ج- واحد پول رمزنگاریشده (Cryptocurrency Currency)
پول رمزنگاریشده زیرمجموعهی واحد پول الکترونیکی است که برای داشتن امنیت بیشتر، رمزنگاری شده است؛ تقلب کردن در این نوع پول بسیار دشوار است.
اولین پول الکترونیکی چه بود و از کجا آمد؟
بیتکوین اولین پول الکترونیکی و یک واحد پول رمزنگاریشده است. گروهی از برنامهنویسان به نام مستعار ساتوشی ناکوموتو، در سال 2008 ، در توصیف واحد پول الکترونیکی بیانیهای صادر کردند و در سال ۲۰۰۹ نیز اولین شبکهی بیتکوین و پول رمزنگاریشده را روانه بازار کردند. آنها اعلام کردند که هدف از تولید بیتکوین، گرفتن قدرت از دولتها و بازگرداندن آن به دستان مردم است.
تا امروز چیزی حدود ۱۲ میلیون بیتکوین تولید شده و برنامهنویسان در این زمینه اعلام کردند که تعداد بیتکوین تا عدد ۲۱ میلیون محدود میشود. در این لحظه قیمت هر یک بیتکوین ۱۴.۹ هزار دلار است.
بیشتر بخوانید : داستان بیتکوین و بلاک چین: تاریخچه پیدایش بیتکوین، امنیت و نحوه سرمایه گذاری در آن
آیا دوجکوین از انواع پول های الکترونیکی است؟
یکی از انواع پول های الکترونیکی دوجکوین (Dogecoin) است که در دسامبر ۲۰۱۳ خلق شد. لوگوی این واحد پولی، سگ شیبا اینو است. خالق دوجکوین شخصی است بهنام بیلی مارکوس از اورگن در پورتلند که قصد داشت در مقایسه با بیتکوین جامعهی بزرگتر را هدف قرار دهد. بیش از ۶۵ بیلیون دوجکوین تا ماه مارچ 2014 تولید شد. سرعت تولید این پول بسیار بیشتر از رقبای آن است. هر دوجکوین ۰.۴۶ دلار ارزش دارد.
بررسی انواع پول های الکترونیکی
گفتیم که بیت کوین اولین پول دیجیتالی است بنابراین غیر از آن انواع دیگری از پول های الکترونیکی وجود دارد که البته بسیاری از افراد نیز حتی اسم آنها را نشنیدهاند. به عنوان مثال لایتکوین (Litecoin) واحد پول دیگری است که برخی خرده فروشیهای آنلاین آن را قبول دارند. لایتکوین از بیتکوین الهام گرفته و تقریبا مشابه بیتکوین است.
از جمله سایر مدلهای متنوع پول های الکترونیکی میتوان به انواع زیر اشاره کرد:
- پیرکوین (Peercoin)
- ریپل (Ripple)
- مَسترکوین (Mastercoin)
- نِیمکوین (Namecoin)
بررسی قوانین مختلف پول الکترونیکی بیتکوین
همیشه سوالات مختلفی در مورد انواع پول های الکترونیکی در ذهن افراد وجود دارد. به عنوان مثال چه کسی مسئول بیتکوین است؟ شاید این سوال بسیاری از افراد باشد. نکته مهمی که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که پول الکترونیکی غیرمتمرکز است، اما قوانین آن در کشورهای مختلف با هم فرق دارد.
بسیاری از مجریان قانون و مقامات مالیاتی در مورد پول های الکترونیکی نگران هستند زیرا مبدأ و مقصد آن ناشناس است و اقداماتی چون پولشویی به راحتی توسط این پول امکان پذیر است. بیت کوین نخستین واحد پولی راه ابریشمی بود، مکانی برای فروش کالاهای غیرقانونی مثل مواد مخدر که البته در سال ۲۰۱۳ توسط افبیآی متوقف گردید.
آیین نامهای برای استفاده از پول های الکترونیکی
کمیسیون بورس و اوراق بهادار امریکا (SEC) هنوز برای استفاده از پول های الکترونیکی آیین نامه خاصی وضع نکرده است، اما در مورد کلاهبرداری و ریسکهای سرمایه گذاری در این خصوص هشدار داده است. اما ابتکار عمل شبکهی برخورد با جرایم مالی (FinCEN) که دپارتمانی در زیرمجموعهی خزانهداری است، جالب است. این دپارتمان در سال 2013 راهنمای پول مجازی را چاپ کرد. این اقدام در شرایطی انجام شد که بسیاری از کشورها حتی نمیدانند چگونه باید از پول الکترونیکی مالیات بگیرند.
بیشتر بخوانید :
- بیت کوین و ضرر چند میلیارد دلاری کشور!
- بررسی قیمت بیت کوین در ایران ؛ ۳۸ میلیون و ۵۷۶ هزار تومان صحت دارد؟
.