پیامرسان تلهپادو (Telepado) یکی از چندین پیامرسانی است که پس از فیلترینگ تلگرام امکان دارد که در میان کاربران ایرانی محبوبیت پیدا کند. در این نوشتار قابلیتهای این پیامرسان را بررسی کرده از هویت نامعلوم آن گفتهایم.
تلهپادو یک اپلیکیشن ارتباطی است که قابلیتهای آن با نمونههای مشابهاش برابری میکند. تلهپادو چیزی شبیه به آغاز راه تلگرام است، اما با یک تفاوت آشکار که در ادامه به آن میپردازیم. امکان ساخت کانال و گروه، برقراری تماس صوتی و تصویری و نیز امکان ارسال فایلهای عکس، فیلم و وویس قابلیتهای برجسته تلهپادو است که در بسیاری از پیامرسانهای داخلی و خارجی دیگر نیز یافت میشود.
تقریبا این روزها هیچ اپلیکیشن ارتباطی وجود ندارد که از آن به عنوان جایگزین تلگرام در ایران یاد نشده باشد، اما به نظر نمیرسد که تلگرام جانشینی همتای خود داشته باشد. بزرگنمایی نکردهایم، اگر بگوییم تلگرام بخشی از فرهنگ نسل جدید ایران شده است.
فقط کافی است به روزمرگیهای خود نگاهی بیاندازیم. بسیاری از ما هنگامی که گوشی2های خود را در دست میگیریم، ناخودآگاه به سوی تلگرام کشیده میشویم. بسیاری از ارتباطات دوستانه، خانوادگی و عاطفیِ نه تنها نسل جوان، بلکه بخش عمدهای از ایرانیها به تلگرام وابسته شده است.
به علاوه بسیاری از امور نظیر کسب و کار، تحصیل و خدماترسانی امروز به تلگرام وابسته است. سخت میتوان جانشینی برای اپلیکیشنی با این حجم از تاثیرگذاری متصور شد. درباره حجم مبادلات و درآمدزایی که از طریق تلگرام به دست میآید، آمار دقیقی منتشر نشده است، اما ما در تکراتو با استفاده از صحبت کارشناسان، مطلبی در این زمینه منتشر کردیم.
بیشتر بخوانید: ضرر مالی فیلترینگ تلگرام چقدر است؟
اجازه دهید با آمار و ارقام صحبت کنیم. برآوردها بر این است که بیش از 40 میلیون ایرانی از تلگرام استفاده میکنند، یعنی بیش از نیمی از کشور!
نکته مهم: تلگرام ۱۱ اردیبهشتماه به دستور یک نهاد قضایی مسدود شد، اما با این وجود وزیر ارتباطات از بیتاثیر بودن فیلترینگ، بدلیل استفاده مردم از فیلترشکن، میگوید. مشابه همین اتفاق در روسیه هم رخ داد. پس از مسدود شدن تلگرام در روسیه، تغییر قابل توجهای در سهم ۷ درصدی روسها از یوزرهای تلگرام مشاهده نشد.
بیشتر بخوانید : پروکسی MTProto تلگرام چیست؟ ؛ مولتیپراکسی تلگرام آخرین برگ این بازی
در هر صورت با وجود فیلترینگ تلگرام در ایران، برخی کاربران به سمت استفاده از پیام رسانی جایگزین رفتند و تله پادو یکی از آنهاست. اجازه دهید به بررسی اپلیکیشن پیامرسان تله پادو بپردازیم.
بررسی پیامرسان تلهپادو (Telepado)
اپلیکیشن پیامرسان تلهپادو (Telepado)، تاکنون محبوبیت چندانی پیدا نکرده است. به طوری که فقط بیش از 100 هزار بار از گوگلپلی دانلود شده است، اما منصفانه بگوییم که قابلیتهای تلهپادو برای شروع کار چیزی کم از نمونههای مشابهاش ندارد. بسیاری آن را با روزهای نخست تلگرام مقایسه میکنند و از برتریهای تلهپادو میگویند. این نگاه یک نکته را از قلم انداخته است: تناسب با نیازهای روز کاربران.
درست است که تلگرام در ابتدای کار خود با ظاهر این روزهایش تفاوت بسیاری داشت، اما یک سوال؛ مگر رقبایش آن روز چه چیزی در چنته داشتند؟
وقتی تلگرام با قابلیت “ساخت کانال” به میان کاربران ایرانی آمد، کدام مسنجر چنین توانایی را داشت؟ این تفاوت ابتدای کار تلگرام با بسیاری از نمونههای تازه کار داخلی و خارجی بود. تلگرام برای کاربر جذاب بود و خود را متناسب با نیازهای او به روز کرد. اما پیامرسانهای جدید چه ویژگی جذابی را به کاربران خود ارائه میکنند؟ در ادامه این نوشتار، تکراتو را دنبال کنید تا نگاهی بیاندازیم به پیامرسان تلهپادو و ویژگیها و قابلیتهای آن.
امنیت پیام رسان تلهپادو
برای شروع کار با تلهپادو میتوانید این اپلیکیشن را از گوگلپلی یا اپاستور دریافت کنید. همچنین کاربران ویندوز و مکاواس نیز میتوانند با استفاده از وبسایت تلهپادو این نسخهها را دریافت کنند. اپلیکیشن تلهپادو نخستین بار در اکتبر ۲۰۱۷ منتشر شده است. این پیامرسان در گوگلپلی از میان حدود 800 رای امتیاز 4.2 از 5 و نیز در اپاستور از میان بیش از 4500 رای امتیاز 4.5 از 5 را به خود اختصاص داده است. اما تلهپادو توسط چه شرکتی توسعه یافته است؟
با نگاهی به وبسایت تلهپادو شرکتی به نام International Technology Enterprise به عنوان مالک این برنامه معرفی میشود. ولی در ادامه به شکل عجیبی عنوان شده است که این شرکت در بریتیش آیلند بریتانیا تاسیس شده است. واقعا چرا باید به چنین نکتهای اشاره کرد؟ به علاوه وقتی به سراغ گوگلپلی میرویم، متوجه میشویم که پیام رسان تلهپادو در یکی از کشورهای تحریم شده توسعه داده شده است. این دوگانگی به طور قابل توجهای، امنیت Telepado را زیر سوال میبرد.
بسیاری از همین دوگانگی اینطور برداشت کردهاند که تلهپادو یک پیامرسان ایرانی است که نقابی خارجی به چهره زده است تا برای خود اعتبار کسب کند. این موضوع مورد توجه بسیاری از کارشناسان و کاربران قرار گرفته است. از جمله کاربری با نام Parsa در توئیتر به این نکته اشاره کرده است که آمار الکسا تلهپادو ۱۰۰ درصد تنها یوزرهای ایرانی را پوشش میدهد. او نوشت:
پیام رسان تلپادو ( Telepado ) توسط یک نهاد داخل ایران ( به صورت White-label ) خریداری شده و بعد از جذب کاربر سرور ها رو به ایران انتقال خواهند داد . آمار الکسا هم 100% از ایران است .
#telepado#تله_پادو#تلگرام#ریتوییت”
موضوع هویت یک پیامرسان در امنیت آن نقش مهمی را ایفا میکند. تلهپادو خود را یک اپلیکیشن انگلیسی معرفی میکند، اما در هیچیک از وبسایتهای خارجی هیچگونه خبر، گزارش یا بررسی در مورد تلهپادو یا تیم آن وجود ندارد. به علاوه تقریبا تمامی کامنتهای درج شده در صفحه گوگلپلی این پیامرسان به کاربران ایرانی متعلق است.
این موضوع بسیار جای تامل و تردید دارد. میلاد نوری ( Miladᴺᴼᵁᴿᴵ(ツ) ) کارشناس فناوری ارتباطات و توسعه دهنده اپلکیشین، در کانال تلگرامی خود به هویت تلهپادو اشاره کرده است. در بخشی از این مطلب آمده است:
در اپاستور اپل نیز یک پرچم سفید رنگ در کنار نام این اپلیکیشن دیده میشود که برای کشورهای تحت تحریم به جای پرچم اصلی کشور نمایش داده میشود و نشان میدهد این اپلیکیشن از یک کشور تحت تحریم منتشر شده است.
حال آنکه من ریکویستهای این اپلیکیشن رو بررسی کردم که (طبق تصویر ۳) درخواستهای این اپلیکیشن به آیپیهای شرکت آمازون ارسال میشود. این اپلیکیشن از خدمات شرکت آمازون استفاده میکند که این خدمات برای کشورهای تحریم شده، مسدود میباشد.استفاده از خدمات آمازون (که برای کشورهای تحریم شده مسدود میباشد) نشان میدهد احتمالا راه اندازی و مدیریت سرور این اپلیکیشن از یک کشور بدون تحریم صورت گرفته است. اما پرچم سفید رنگ در کنار اسم این اپلیکیشن در اپستور نشان میدهد اپلیکیشن این پیامرسان از یک کشور تحت تحریم! منتشر شده است.
حدس من از این تناقض و ظهور ناگهانی این پیامرسان تازهکار در بحبوحه فیلترینگ تلگرام و ایرانی بودن کلیه کاربران آن، این است که سرور این اپلیکیشن از قبل توسط یک کشور/شرکت بدون تحریم راه اندازی شده است که توانسته از خدمات آمازون استفاده کند. اما اپلیکیشن آن اخیرا بعد از انتقال/خرید توسط یک شرکت/کشور تحت تحریم! منتشر شده است.
برخی دوستان نیز در بررسی رزومه افراد در لینکدین به چند برنامهنویس در ارمنستان به عنوان برنامهنویسان این اپلیکیشن رسیده بودند.
⚠ نتیجهگیری از همه این تناقضات در کنار هم، این است که از هر پیامرسانی که هویت آن مبهم است استفاده نکنید.”
در همین راستا تکراتو نیز به هیچ عنوان استفاده از چنین اپلیکیشن مجهولالهویت را به کاربران خود توصیه نمیکند. از هویت نامعلوم و غیرشفاف تلهپادو که بگذریم، میرسیم به قابلیتهای این پیامرسان. در ادامه به طور خلاصه به ویژگیهای پیامرسان تلهپادو اشاره خواهیم کرد.
ویژگیهای تلهپادو
با نگاهی کلی به قابلیتهای تلهپادو هیچ نکته منحصر به فردی را در آنها نمیبینیم. امکان ساخت کانال و گروه، پیامصوتی (وویس) و تماس صوتی و تصویری، همگی مواردی هستند که در پیامرسانهای داخلی و خارجی گوناگون شاهد آن بودهایم. به طور کلی نمیتوان دلیل قانعکنندهای پیدا کرد که کاربران میبایست به سوی استفاده از پیامرسان تلهپادو بروند. در ادامه مختصرا ویژگیهای این پیامرسان را مرور خواهیم کرد.
چت گروهی و خصوصی (Private Chat): امکان ارسال پیام شخصی و نیز ساخت گروه با تعداد نامحدود عضو نخستین ویژگی قابل ذکر تلهپادوست.
تماس صوتی و تصویری: این شاید قابلیتی باشد که کاربران ایرانی زیاد با آن انس نگرفتهاند. هرچند این امکان را تا پیش از این در واتساپ و تلگرام شاهد بودیم. تماس تصویری تلهپادو با کیفیت HD انجام میشود.
انتقال فایل: از تله پادو میتوانید به عنوان یک بستر برای انتقال فایلها خود با فرمتهای گوناگون استفاده کنید.
کانال: کاربران، شرکتها، خبرگزاریها و کسب و کارهای مختلف میتوانند با ساخت کانال محتوای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
پیام صوتی (وویس) : اگر فرصت کافی برای تایپ کردن پیام ندارید، میتوانید با استفاده از تلهپادو پیامهای خود را به صورت صوتی بفرستید.
امکان ویرایش پیام: اگر پیامی را به اشتباه فرستادید یا غلط املایی در آن وجود داشت، امکان ویرایش آن مهیاست. این قابلیتی است که در پیامرسان محبوب واتساپ وجود ندارد.
پلتفرمهای چندگانه: همانطور که اشاره شد، کاربران در هر سیستم عاملی که فعال هستند از جمله اندروید، آیاواس، ویندوز یا مکاواس، میتوانند تلهپادو را دریافت کنند.
مبتنی بر ابر (Cloud-based): برای استفاده از تلهپادو بر روی دستگاههای مختلف، نیازی نیست چندین حساب کاربری تهیه کنید. با یک اکانت میتوانید از تلهپادو بر روی دستگاههای مختلف استفاده کنید. همچنین امکان ارسال پیام به دستگاههای گوناگون نیز وجود دارد.
امنیت: اگر مشکلی هویت یپامرسان تلهپادو را نادیده بگیریم. پیامها در این پیامرسان با استفاده از پروتکلهای رمزنگاری شده جابهجا میشوند.
رایگان: برای پیامرسانی، انتقال فایل و تمامی موارد ذکر شده بالا نیازی به پرداخت هزینه وجود ندارد.
بیشتر بخوانید :
- پیامرسان دیالوگ ؛ مسنجری مخصوص کسب و کارها
- پیام رسان تام تام (Tam Tam) ؛ کاندیدای جایگزین تلگرام و باز هم ردپای روسها
- بررسی پیام رسان ویسپی (Wispi)؛ ناامن اما بینظیر، با امکاناتی کاملا رایگان
.
منبع: techrato