;
coinex

فعالیت تلگرام های فارسی ممنوع است!

یک عضو شورای عالی فضای مجازی فعالیت تلگرام های فارسی و استفاده از فیلترشکن ها را خلاف دستور مسدودسازی تلگرام در کشور دانست.

به گزارش تکراتو، اینکه مسدودسازی تلگرام در کشور موفق بوده واقعا مشخص نیست. درصد بسیار زیادی از کاربران ایرانی حتی بعد از فیلترینگ تلگرام نیز به استفاده از این پیام رسان تلگرام مشغولند. دلایلی چون عدم اعتماد به پیام رسان های ایرانی و یا کمبود بعضی از امکانات در آنها باعث شده تا کاربران تمایلی به استفاده از آنها نداشته باشند.

در این بین علاوه بر اینکه استفاده از فیلترشکن ها بعد از فیلترینگ افزایش یافته، بسیاری از نسخه های فارسی تلگرام هم در بین مردم رواج پیدا کرده که فیلتر نیستند و کاربران می توانند از آنها استفاده کنند. هرچند هویت واقعی این تلگرام های فارسی مشخص نیست و کسی نمی داند که آیا استفاده از آنها امنیت دارد یا نه اما با این وجود چون استفاده از آنها نیازی به فیلترشکن ندارد، بسیاری از کاربران از آنها استفاده می کنند.


بیشتر بخوانید: تلگرام طلایی یا طلگرام ؛ هر آنچه از این نسخه غیررسمی تلگرام می‌دانیم


فعالیت تلگرام های فارسی نیز خود توانسته دلیلی بر عدم مراجعه و استفاده از پیام رسان های بومی باشد. به نظر می رسد که تلگرام های فارسی صاحبان ایرانی داشته باشند اما هنوز کسی خود را به عنوان مالک معرفی نکرده است. لازم به ذکر است که برای فعالیت هر پیام رسان در کشور مجوز لازم است ولی چون این تلگرام های فارسی مجوز لازم را ندارند، فعالیت آنها ممنوع اعلام شده است.

فعالیت تلگرام های فارسی

البته در مورد هویت تلگرام های فارسی پیش از این شایعاتی نیز مطرح بود. وزیر اطلاعات اعلام کرده بود که تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی است. همچنین اعلام شد که وزارت ارشاد هم در فکر ارائه یک پیام رسان است.


بیشتر بخوانید: وزیر اطلاعات: “تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی است” ؛ پیام رسان وزارت ارشاد چیست؟


ممنوعیت فعالیت تلگرام های فارسی

آنگونه که تسنیم نوشته، محمدحسن انتظاری عضو شورای عالی فضای مجازی ادامه فعالیت تلگرام های فارسی و دسترسی به فیلترشکن‌ها را بر خلاف دستور مسدودسازی تلگرام و مصوبه شورای عالی فضای مجازی دانسته و آن را ممنوع اعلام کرده است.

محمدحسن انتظاری عضو شورای عالی فضای مجازی و دبیر سابق این شورا در خصوص تلگرام‌های فارسی اظهار داشت که طبق مصوبه ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی در شورای عالی فضای مجازی، همه پیام‌رسان‌هایی که قصد فعالیت در کشور را دارند باید مجوز دریافت کنند.


بیشتر بخوانید: مقایسه تلگرام طلایی و تلگرام ایکس ؛ نبردی میان نسخه رسمی و غیر رسمی تلگرام


به گفته وی، در وزارت ارتباطات کمیته‌ای متشکل از برخی از اعضای شورای عالی فضای مجازی و دستگاه‌های دیگر به وجود آمده که مسئول اعطای مجوز به این پیام‌رسان‌ها هستند و هیچ یک از پیام‌رسان‌های خارجی نمی‌توانند بدون دریافت مجوز در کشور فعالیت کنند، اما این مراحل در خصوص تلگرام‌های فارسی اجرا نشده است.

فعالیت تلگرام های فارسی

وی ادامه داد که چون تلگرام‌های فارسی بر بستر تلگرام اصلی فعالیت دارند، پس از فیلترینگ تلگرام تصمیم بر این شد که آن‌ها فعالیت خود را بر بستر پیام‌رسان‌های داخلی ادامه دهند و به پیام‌ رسان های داخلی ملحق شوند که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

انتظاری ادامه داد که مسئولان مربوطه یک سری توجیهاتی را برای ادامه فعالیت برخی از این تلگرام‌های فارسی ارائه می‌کنند. مانند اینکه وجود آن‌ها می‌تواند به روند مهاجرت مردم از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی کمک کند و مانع از ایجاد مشکل برای مردم به خاطر مسدودسازی ناگهانی تلگرام شود.

وی تاکید کرد که این توجیهات اگر هم قابل پذیرش باشند، اکنون پس از گذشت نزدیک به یک ماه و نیم از فیلترینگ تلگرام، دیگر قابل قبول نیستند. ادامه فعالیت این ابزارها که بر بستر یک پیام‌رسان خارجی کار می‌کنند ‌به هیچ وجه مورد تأیید نیست و آن‌ها باید مسدود شوند.


بیشتر بخوانید : پیام رسان ایتا یک کپی محض از تلگرام ؛ چشم حمایت از کالای ایرانی روشن!


وی همچنین اظهار داشت که آنها تأکید دارند که پیام‌رسان‌هایی که کاملاً ایرانی هستند، در داخل کشور فعالیت کنند و فعالیت این دست از پیام‌رسان‌ها که مالکیت ایرانی دارند اما بر بستر یک ابزار خارجی کار می‌کنند، حتی با دریافت مجوز هم مطلوب نیست.

چرا بعضی از تلگرام های فارسی مسدود هستند و بعضی نه؟

عضو شورای عالی فضای مجازی در ادامه صحبت هایش در مورد ممنوعیت فعالیت تلگرام های فارسی در مورد مسدود بودن بعضی از تلگرام های فارسی اعلام کرد که در تصمیم‌گیری‌هایی که در این زمینه صورت گرفته، اسم خاصی از هیچ یک از این ابزارها برای داشتن مجوز ادامه فعالیت مشخص نشده و برای همه آن‌ها یک تصمیم مشترک گرفته شده است. اگر برخی از تلگرام‌های فارسی بر خلاف بقیه اجازه فعالیت دارند، جزو تصمیمات غیر رسمی مسئولان است و مورد تأیید نیست.

دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی در خصوص دسترسی آزاد به فیلترشکن‌ها و اینکه با این دسترسی، فیلترینگ تلگرام دچار چالش شده است، اعلام کرد که براساس دستوری که مبنی بر فیلترینگ تلگرام صادر شده، باید دسترسی به فیلترشکن‌ها هم مسدود شود و وضع فعلی حتماً باید اصلاح گردد.

ممنوعیت فعالیت تلگرام های فارسی

انتظاری مخالفت با فیلترینگ تلگرام به دلیل استفاده از فیلترشکن‌ها را غیرقابل قبول دانست و ادامه داد  که افرادی که این حرف‌ها را مطرح می‌کنند شاید علت مخالفتشان چیز دیگری باشد و مسئله فیلترشکن‌ها را بهانه‌ای برای حمایت از تلگرام قرار داده‌اند.

به گفته وی بعضی هم اعلام کردند که دستور فیلترینگ تلگرام را دریافت کرده اند نه دستوری مبنی بر مسدودسازی فیلترشکن‌ها، که این هم درست نیست، زیرا شورای عالی فضای مجازی چند سال قبل مصوبه بسیار محکمی در خصوص مسدودسازی فیلترشکن‌ها و وی‌پی‌ان‌ها داشته و آن مصوبه چندین بار ابلاغ شده و اکنون لازم‌الإجرا است؛ البته در آن مصوبه شرایط خاص برخی دستگاه‌ها یا افراد برای استفاده از اینترنت بدون فیلتر دیده شده اما در کل فیلترشکن‌ها باید از دسترس خارج شوند.

وی  تأکید کرد که در هر حال مرکز ملی فضای مجازی باید این ناهماهنگی را برطرف کند و وزارت ارتباطات هم ضمن هماهنگی با مرکز، باید نهایت همکاری را داشته باشد. نظارت بر روند مهاجرت مردم به پیام‌رسان‌های داخلی با مرکز ملی فضای مجازی است و همه ارگان‌ها باید با این مرکز هماهنگ باشند و در حالت کلی در روند این مهاجرت نباید هیچ برگشت به عقبی وجود داشته باشد.

علاوه بر انتظاری یک عضو دیگر شورای عالی فضای مجازی نیز دیروز در کانال خود در پیام رسان بله نسبت به فعالیت تلگرام های فارسی انتقاد کرد.

 

بیشتر بخوانید:

.

آیا در زمینه ای تخصص و تجربه کافی را دارید؟ دانش خود را با کاربران تکراتو به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر