عرضه گوشی های ویراصاایران به عنوان تولید داخل سر و صدای زیادی به پا کرده است. آیا رویای تولید گوشی ملی در ایران به سرانجام میرسد؟
از سال گذشته وزارت ارتباطات روی موضوع تسهیلات برای تولیدکنندگان موبایل دست گذاشته است. وزیر ارتباطات به طرق مختلف حمایت خود را از گوشیهای تولید ـ مونتاژ ـ شده در داخل ابراز داشته وکاربران را به خرید آنها تشویق کرده است.
حالا معاون فناوری و نوآوری این وزارتخانه میگوید همچنان پیگیر گوشی ملی است. اوایل دیماه سال گذشته وزارت ارتباطات در جریان امضای دو تفاهمنامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت و پست بانک ایران، از تولید گوشی هوشمند داخلی تا پایان سال بهصورت قسطی خبر داد.
با شیوع ویروس کرونا و مجازی شدن آموزش و کسب و کارها، قیمت گوشی تلفن همراه به شدت بالا رفته است و بیش از هر زمان دیگری به ضرورت تولید گوشی همراه داخلی تاکید میشود. اما این محصولات به ظاهر تولید داخل، چه وضعیتی دارند؟
محصولات مونتاژی یا تولید گوشی ملی در ایران!
وقتی صحبت از گوشی موبایل ملی میشود، اولین انتقادی که به تولیدکنندگان کشور میشود مونتاژی بودن گوشیهاست. پاسخ تولیدکنندگان گوشی داخلی هم معمولا این است که در صنعت تولید لوازم الکترونیکی هیچ شرکتی خود تولید تمامی قطعات از پردازنده تا باتری و نمایشگر را به عهده ندارد و کشورهای معدودی در آسیا و آمریکا وظیفه تولید عمده قطعات الکترونیکی برای برندهای اصلی این صنعت را به عهده دارند.
بیشتر بخوانید:
- قیمت و مشخصات فنی گلکسی اس 30 سامسونگ (Galaxy S30)
- نگاهی به روند طراحی گوشی تاشوی گلکسی Z Flip سامسونگ
- معرفی و مشخصات گلکسی Z Flip
- بهترین گوشی های هوشمند 2020
- بهترین گوشی های 2020 سامسونگ
به گفته آنها خصوصا قطعات الکترونیکی در دسته محصولات هایتک (تکنولوژی پیشرفته) دستهبندی میشوند و تولید چنین قطعاتی در کشور فعلا نه امکان عملیاتی شدن دارد و نه صرفه اقتصادی، پس طبیعتا این قطعات باید به کشور وارد شوند.
تولیدکنندگان معتقدند وظیفه تولیدکننده در اصل، تحقیق و توسعه و طراحی محصولی متناسب با نیاز کاربران است با این حال همه میدانند که بین سفارش مستقیم ماژولها از یک تولیدکننده (کاری که معمولا برندهای ایرانی انجام میدهند) تا دیزاین اختصاصی بردها و پردازندهها و … (کاری که شرکتهای مشهور تولیدکننده موبایل در جهان انجام میدهند) فاصله عمیقی وجود دارد؛ هرچند ممکن است هر دو به نوعی در چارچوب تعریف مونتاژ قرار گیرند.
به همین دلیل برخی تولیدات ایرانی، با کپی صددرصدی محصولات چینی و صرفا انتخاب نام جدید برای گوشی، مصرفکننده ایرانی را از تولید داخل دلسرد و فضای بیاعتمادی نسبت به برندهای ایرانی را تقویت میکنند.
با این حال بهنظر میرسد مساعدت دولت مشوق خوبی برای شرکتها در این زمینه است هرچند بسیاری از این شرکتها میدانند در نهایت یک تولیدکننده گوشی نخواهند شد اما از تسهیلات و فضای حمایتی موجود پیرامون تولید یک محصول ملی بهره میبرند.
در حال حاضر مهمترین چالش تولید تلفنهمراه درکشور، مقرون به صرفه نبودن تولید است. برخی فعالان حوزه تولید موبایل معتقدند در شرایط فعلی، واردات گوشی به مراتب از تولید آن به صرفهتر است. اما به گفته شماری از تولیدکنندگان داخلی، بهنظر میرسد مدیران وزارت ارتباطات و صمت، با برگزاری جلسات متعدد با شرکتهای تولیدی گوشی ایرانی، در ساماندهی این موضوع عزمی جدی دارند.
بیشتر بخوانید:
- بهترین گوشی های 2020 اپل
- جدیدترین و بهترین گوشی های 2020 شیائومی
- بهترین گوشی های 2020 آنر
- بهترین گوشی های 2020 هواوی
- بهترین گوشی های ارزان قیمت چینی
- مقایسه گلکسی اس 20 سامسونگ و آیفون 11 اپل
- جدیدترین و بهترین گوشی های ایرانی سال 99 ؛ حال تولید ملی چطور است؟
نظر شما درباره تولید گوشی ملی در ایران چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید!