coinex
otetmarket
خرید بلیط هواپیما

عدم برگزاری اختتامیه چهاردهمین جشنواره وب در اعتراض به طرح صیانت [+فهرست برندگان]

اختتامیه چهاردهمین جشنواره وب در اعتراض به طرح صیانت برگزار نمی‌شود. با این حال اسامی برندگان این دوره به همراه بیانیه هیات داوران منتشر شده است.

چهاردهمین جشنواره وب و موبایل ایران نیز به پایان کار خود رسید و اسامی برندگان اعلام شد. پیشتر اعلام شده بود که به دلیل همه‌گیری سویه اومیکران ویروس کرونا جدید، مراسم اختتامیه امسال به صورت آنلاین برگزار خواهد شد. حالا و مطابق آخرین اعلام شورای داوران جشنواره، در اعتراض به «شرایط پرابهام و نگران‌کننده ناشی از اجرای احتمالی طرح صیانت» این مراسم لغو شده است.

اختتامیه چهاردهمین جشنواره وب در «اعتراض به طرح صیانت» برگزار نمی‌شود

چهاردهمین جشنواره وب و موبایل ایران امسال بدون برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.  جشنواره وب و موبایل ایران امسال بر خلاف سال های گذشته با تاخیر چندماهه در دیماه آغاز به کار کرد و در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ با اعلام سایت ها و اپلیکیشن های برتر سال ۱۴۰۰ به کار خود پایان داد.

بیشت از ۱۶۰۰ اثر در ۶۴ گروه شرکت کردند و باهم به رقابت پرداختتند. که در طول مراسم داوری حدود ۳۰۰ اثر ار مرحله داوری حذف و در نهایت ۱۳۰۰ اثر وارد مراحل بعدی شدند. شواری داوری جشنوراه وب موبایل ایران نیز امسال همچون سال گذشته به صورت آنلاین برگزار شد و سایت ها و اپلیکیشن های کاندید در تاریخ ۱۳ اسفند به صورت رسمی اعلام شدند. در بخش رای گیری مردمی امسال بیشن ۵۰۰ هزار رای ثبت شده که این نسبت به سال گذشته افزایش چشم گیری داشت. در تمام مراحل داوری به صورت متوسط سایت های شرکت کننده هرکدام ۲۵۰ رای دریافت کردند.

عدم برگزاری بزرگترین رویداد آنلاین ایران بازخوردی به کمیسیون ویژه است

شایان شلیله در خصوص جشنواره امسال می‌گوید: «متاسفانه شرایط حاکم بر اکوسیستم روز به روز سخت تر شده و این شرایط برگزاری جشنواره وب و موبایل ایران را سخت تر و سختر می‌کند.» بنیانگذار جشنواره وب در ادامه اضافه کرد:

 علت تاخیر در شروع جشنواره هم چیزی خارج از این نبود. برگزار کنندگان دل و دماغ برگزاری این رویداد رو نداشتند اما در انتها تصمیم براین شد که به منظور روشن نگه‌داشتن چراغ اکوسیستم و ایجاد امید در میان نسل جدید و فعالین این حوزه با درخواست‌های زیاد مدیران کسب و کار های اینترنتی جشنواره برگزار شود. نیاز به تکرار مکررات نیست اما همین احساس نگرانی و دلسردی ما را بر این داشت تا امسال برای جشنواره مراسم اختتامیه نداشته باشیم. مراسم اختتامیه بدون برنامه های جذاب جایگاهی ندارد و برگزاری مراسم اختتامیه امسال با برنامه های سرگرم کننده واقعا در توان ما نبود.

همچنین رضا الفت نسب در خصوص عدم برگزاری مراسم اختتامیه را بازخوردی مهم تلقی کرد و گفت: «عدم برگزاری مراسم اختتامیه حتی به صورت مجازی یک بازخورد بسیار مهم، از سوی بزرگترین رویداد آنلاین ایران به تمام تصمیم گیران در حوزه فضای مجازی از جمله کمیسیون ویژه طرح صیانت است.» الفت نسب ادامه می‌دهد:

به طور قطع هنوز با عدم تصویب این طرح ما شاهد افزایش سیل مهاجرت منابع انسانی، مخصوصا نیروهای فنی هستیم و این بسیار بسیار برای آینده کشور خطرناک است و توصیه ما به همه تصمیم گیرندگان و عقلای کشور این است که از این روش اشتباه دست بردارند و به خرد جمعی احترام بگذارند. البته که باید موضوعات مربوط به حوزه تنظیم گری مورد صحبت و جمع بندی قرار بگیردو قوانین به روزرسانی شوند و بعد از این اتفاقات در قسمت هایی که دچار کمبود هستند با حضور ذینفعان بخصوص بخش خصوصی در این مورد تصمیم گیری شود.

در خصوص کسب و کارهای داخلی، ما صرفا باید به سمت طرح ها و قوانین ایجابی و تشویق کننده برویم تا آن ها بتوانند وضعیت خود را سر و سامان دهند و اگر قرار است پیام رسان و یا اینستاگرامی در کشور ایجاد شود باید افرادی که تا به امروز کسب و کارهای مختلف و بزرگی را در ایران راه اندازی کرده اند این اقدام را انجام دهند. به تبع اگر مشکلات فعلی آن ها حل و فصل شود و سیاست های کلی کشور به سمت کسب و کار داخلی برود، بعد از گذشت مدت زمانی آنها هم ترغیب خواهند شد با توجه به قوانین شفاف و حمایتی ، به حوزه های خدمات پایه کاربردی هم ورود جدی پیدا کنند. امیدوارم سال 1401 با لغو کامل طرح صیانت مصادف شود، و کسب و کارهای آنلاین هم رشد خوب و چشم گیری داشته باشند.

برای مشاهده برندگان چهاردهمین جشنواره وب و موبایل ایران اینجا کلیک کنید

بیانیه شورای داوران چهاردهمین جشنواره وب و موبایل ایران

هیات داوران: «معتقدیم برگزاری اختتامیه اطمینان خاطری برای عاملان این فضای مبهم و تیره است

هیات داوران چهاردهمین جشنواره وب و موبایل ایران با انتشار بیانیه به دلایل عدم برگزاری اختتامیه پرداختند. در متن این بیانیه آمده است:

سال ١۴٠٠ را در شرایطی به پایان می‌بریم که از نبردی طولانی با کرونا خسته‌ایم و اکنون پس از سال‌ها جنگیدن با تحریم‌های خارجی و فشارهای داخلی، این مسیر پرچالش به ایستگاه دشوار طرح موسوم به صیانت از کاربران فضای مجازی رسیده است.

در حالی که بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ ایران با تحمیل قرنطینه و محدودیت‌های ناشی از آن ناگزیر از بازتعریف فرآیندهای ارایه کالا و خدمت بوده‌اند و شتابندگی تحول دیجیتال در جهان و ایران هم به ضرورت‌های تازه‌ای رسیده، جای تعجب و تاسف است که بخشی از نگاه مسلط در حاکمیت کشور با رویکردهای تنگ‌نظرانه و روش‌های آشنای قدیمی در بگیر و ببندها به فضای مجازی می‌نگرد و با نیت یا ادعای محافظت از کاربران آنلاین، تهدید اجرای مجموعه‌ای از محدودیت‌های ناسازگار با خواست و شرایط واقعی زندگی کاربران ایرانی را پیش روی ما گسترده است. این در حالی‌ست که هشدارهای بسیاری از دلسوزان کشور درباره این طرح و تبعات آنی‌‌اش همچون ازدیاد ناامیدی و تشدید میل نخبگان به مهاجرت، حتی در سطح سران نظام بارها گوشزد شده است.

شورای داوران چهاردهمین جشنواره وب و موبایل ایران، به عنوان باسابقه‌ترین رویداد سالانه اکوسیستم آنلاین کشور، به نمایندگی از بسیاری از کسب‌وکارها که نان و نام را نه در محدودیت و رانت‌های بلندمدت، که از تنوع ارایه خدمات در فضای رقابت گسترده و عادلانه می‌جویند، همچنان که در تمامی ماه‌های اخیر در جلسات تبادل نظر و گفتگوهای رسانه‌ای هم نگرانی خود را اعلام کرده است، هم‌صدا با اکثریت شهروندان ایران، اجرای طرح موسوم به صیانت را خطری جدی برای الگوی کنونی زندگی ایرانیان می‌داند؛ مردم زخم‌خورده از دشمنی بیگانگان و چالش‌های روزافزون اقتصادی، اکنون باید نگران حداقل‌های دسترسی به ابزارهای ارتباطی و تامین نیازهای روزمره معیشتی و محتوایی‌شان هم باشند و در شروع سده جدید خورشیدی، با چشمانی نگران به جهان پرشتاب بیرون بنگرند.

شورای داوران جشنواره در پایان فرآیندهای داوری، با سپاس از همه وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که جشنواره وب و موبایل ایران را خانه خود می‌دانند و با ارج نهادن به رای یکایک شما کاربران متعهد و مسئول، هم‌زمان با اعلام برگزیدگان جشنواره، در اعتراض به شرایط پرابهام و نگران‌کننده ناشی از اجرای احتمالی طرح صیانت، امسال مراسم اختتامیه جشنواره را حتی به شکل آنلاین هم برگزار نمی‌‌کند؛ زیرا معتقدیم برگزاری رویداد در چنین شرایطی، نه تنها مرهمی بر زخم‌های کسب‌وکارهای آنلاین نخواهد شد، بلکه ممکن است تنها سبب اطمینان خاطر عاملان این فضای مبهم و تیره شود؛ با این امید که واکنش‌های بازیگران زیست‌بوم فناوری ایران، در کنار دیگر ذی‌نفعان فضای ارتباطی و کسب‌وکارهای آنلاین به گوش آنانی که بر طبل افتراق و نومیدی می‌کوبند، کارساز شود.

دبیرخانه و داوران جشنواره از تمامی فعالان اکوسیستم، بازیگران رسانه‌ای و افراد و نهادهای تاثیرگذار بر سیاستگذاران و افکار عمومی هم می‌خواهند که همچنان دست از تلاش و روشنگری برندارند و در برابر طرح مبهم صیانت بی‌تفاوت نباشند؛ ایمان داریم که نیات و اراده‌های مخالف با نیاز و مصلحت عمومی و جریان‌های متضاد با الگوهای فراگیر اجتماعی محکوم به شکست خواهند بود و در آستانه سال نو، شعله امید را در دل‌هایمان زنده نگه می‌داریم.

مطالب بیشتر در تکراتو:

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر