این روزها کندی شدید اینترنت و قطعی آن بر کسی پوشیده نیست. پلتفرم آنلاین سلامت بقراط و بسیاری دیگر از استارتاپها نخستین قربانیان قطعی اینترنت هستند. باید دید در آینده قطعی اینترنت چه زیان گستردهای بر استارتاپها وارد خواهد کرد.
در دنیای مدرن امروز اینترنت و حق داشتن آن از موارد ضروری است و اگر بخواهیم یک هرم جدید از نیازهای بشر امروز طراحی کنیم، قطعا اینترنت در اصلیترین جایگاه نیازهای انسان قرار میگیرد. اما این روزها قطعی اینترنت در ایران پای بسیاری از کسب و کارها را لنگ کرده و حتی بسیاری را به نابودی کشانده است. یکی از حوزههایی که این روزها با مشکل فراوان روبروست حوزه آنلاین سلامت است؛ به خصوص نسخه نویسی آنلاین است. در مطلب پیش رو به مشکلات این روزهای پلتفرم آنلاین سلامت بقراط میپردازیم.
بیشتر بخوانید: ضرر قطعی اینترنت تا امروز 80 هزار میلیارد تومان ؛ نابودی بیش از 250 میلیون فرصت شغلی [بروزرسانی 2 آبان]
طبق گزارش پلتفرم آنلاین سلامت بقراط نسخه نویسی الکترونیک دچار مشکل شد
پلتفرم آنلاین سلامت بقراط به عنوان یک پلتفرم کامل در حوزه خدمات پزشکی آنلاین با ارائه گزارشی آماری از تاثیرات منفی کاهش سرعت اینترنت به بررسی سیر نزولی و کاهش درخواست کاربران درحوزههای مشاوره پزشکی، نوبت دهی آنلاین، بارگذاری مدارک پزشکی و…. پرداخته است.
در حالی که قطعی و کاهش سرعت اینترنت در هفتههای اخیر ضررهای زیادی بر پیکره کسب و کارهایی اینترنتی وارد کرده؛ ترکشهای قطعی و کندی اینترنت بر بدنه کسب و کارهایی که به صورت دیجیتال سعی در ارائه خدمات آنلاین سلامت دارند نیز دیده میشود.
بررسیهای بقراط نشاندهنده ی این است که از تاریخ 25 شهریور و همزمان با قطعی و کاهش سرعت اینترنت، حوزه سلامت آنلاین با مشکلات زیادی مواجه شده است.
نکته قابل تامل در این گزارش مشکلات نسخ الکترونیک است. با توجه بر ضرب العجل دولت در دی ماه 1400 در جهت اجباری شدن نسخه الکترونیک؛ اختلالات اینترنت تاثیر قابل توجهی در روند ثبت نسخ الکترونیک داشته و این موضوع حکایت از این دارد که صنعت درمان کشور با مشکلاتی روبه رو شده و بسیاری از پزشکان در ثبت نسخه با مشکلات زیادی دست به گریبان شدهاند.
در حالی که با ورود کرونا شاهد رشد قابل توجهی در زمینهی مشاوره آنلاین پزشکی بودیم؛ دادههای این روزهای بقراط نشان میدهد اختلالات اینترنتی در زمینه مشاوره آنلاین پزشکی تاثیر گستردهی منفی داشته است.
اختلالات اینترنتی؛ مشاوره متنی که یکی از پرطرفدارترین نوع مشاورههای آنلاین پزشکی است را در صدر لیست نشانه رفته و مشاوره متنی پزشکی آنلاین با کاهشی 34.96 درصدی در صدر لیست خودنمایی میکند.
مشاورهی تصویری نیز با کاهشی 28.95 درصدی دچار افت شده و مشاوره تلفنی نیز با کاهش 9.14 درصدی همراه بوده است. در نگاه کلی مشاوره پزشکی آنلاین با کاهشی 15.46 درصدی شده که درصد قابل توجهی در حوزه سلامت دیجیتال است.
کاربران یا باید آدرس سایت های نوبت دهی را بلد باشند یا از قبل نوبت گرفته باشند
دادهها نشان دهندهی این هستند که با توجه به اینکه جستجوی افراد براساس پزشک و تخصص در گوگل انجام می شود، قطعی اینترنت بین الملل باعث شده مردم نتوانند به راحتی پزشک مورد نظر خود را پیدا کنند. از این روی کاربران یا باید آدرس سایتهای نوبتدهی را بلد باشند یا از قبل نوبت گرفته باشند و یا از طریق پزشک به استفاده از سایتهای داخلی ترغیب شده باشند. این موضوع یکی از دلایل کاهش فرآیندهای اینترنتی است.
پروندهی الکترونیکی یکی از مباحث داغ حوزه سلامت است و در حالی که تلاش بر این است آرشیو پرونده پزشکی نیز به روندی معمول در سطح کشور در این حوزه تبدیل شود؛ کاهش سرعت اینترنت این موضوع را نیز تحت تاثیر قرار داده است. بررسی دادههای بقراط نشان میدهد بارگذاری مدارک پزشکی نیز با کاهشی 20 درصدی مواجه شده است.
با توجه ویژه به این مهم که در هفتههای اخیر علاوه بر قطعی اینترنت بین الملل، با کندی بیش از حد سرعت اینترنت داخلی نیز همراه بوده، بارگذاری فایل ها با مشکلات زیادی همراه شده و با وجود سرعت بسیار پایین اینترنت داخلی بارگذاری و استفاده از مدارک پزشکی با روندی نزولی همراه شده است.
این در حالی است که بقراط تاکید دارد طی روزهای گذشته تعداد سرورها را افزایش داده تا به پهنای باند برای بارگذاری مدارک پزشکان کمک کند.
گزارش آماری پلتفرم آنلاین سلامت بقراط
آمار بقراط روایت از کاهش 9.78 درصدی مراجعه حضوری به پزشک دارد. کاهش 10.07 درصدی نوبت دهی توسط منشی، 9.49 درصدی نوبت دهی اینترنتی، 4.84 درصدی نوبت دهی تلفنی و در مجموع 9.83 نوبت دهی حکایت میکند. که این روند کاهشی نیز روایت از این دارد که پزشکان در مطبهای خود نیز با مشکلات گستردهای مواجه بودهاند.
اما شاید قابل توجهترین بخش گزارش آماری بقراط مرتبط با سیر کاهشی نسخ الکترونیک باشد. بر اساس این گزارش؛ در بخش نسخه تامین اجتماعی روند کاهشی 5.92 درصدی و بخش نسخه بیمه سلامت نیز با کاهش 15.53 درصدی همراه بوده است.
بررسی این دادهها نشان میدهد اختلالات اینترنتی در نسخ بیمه سلامت، تاثیر بیشتری داشتهاند و پزشکان در ثبت نسخ بیمه سلامت دچار چالشهای زیادی شدهاند.
روند کاهشی نسخ تامین اجتماعی نیز نشان میدهد متاسفانه پزشکان در ثبت نسخه با مشکلاتی مواجه بودهاند. با توجه به ارتباط مستقیم سلامتی افراد با نسخ الکترونیک، و چالش و مشکلاتی که بسیاری از داروخانهها نیز در نسخه پیچی به آن دچار شدند شاید نشان از این دارد که هنوز چالشها و مشکلاتی در روند ثبت نسخه الکترونیک در زیرساخت کشور وجود دارد.
بیشتر بخوانید
- پلتفرم آنلاین سلامت بقراط : بیمارستان مجازی آینده
- ده تخصص پرطرفدار در مشاوره آنلاین پزشکی به روایت پلتفرم آنلاین سلامت
- خسارت قطعی اینترنت بر حوزه بلاکچین و رمزارز ایران [گفت و گوی تکراتو با مدیر عامل انجمن بلاکچین ایران]
- بیانیه جمعی از روزنامه نگاران و فعالان رسانهای حوزه فناوری در خصوص محدودیتهای اینترنت
- نماینده مجلس: تداوم فیلترینگ منجر به تعطیلی مشاغل زیادی میشود
- نهاد مسئول رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ مشخص شد!
دیدگاه شما درباره تاثیر قطعی اینترنت بر حوزه سلامت چیست؟ آیا شما هم از محدودیتهای اینترنتی اخیر متضرر شدهاید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید و اخبار فناوری را از تکراتو دنبال کنید.