سلاحورزی در اتاق بازرگانی از آسیب فیلترینگ اینترنت برای صنایع کشور خبر داده و معتقد است محدودیتهای اینترنت منجر به کاهش سطح تولید و تقاضا شده است.
با گذشت بیش از یک ماه از فیلترینگ اینستاگرام و واتس اپ و قطعیهای مکرر اینترنت هنوز شاهد ادامه اثرات منفی آن هستیم. «حسین سلاحورزی»، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در گفتوگویی ضمن اشاره به محدودیتهای اینترنت و افزایش فیلترینگ در یک ماه گذشته و آسیب فیلترینگ اینترنت برای صنایع کشور بیان کرد:
«اینکه فکر کنیم قطع اینترنت و فیلتر طیف وسیعی از سایتها، برنامهها و پلتفرمها فقط به کسب و کارهای کوچک محدود میشود، ساده انگارانه است. در حال حاضر کسب و کارهای کوچک، آنلاین شاپها و کسبوکارهای مبتنی بر اینستاگرام دچار مشکل شدهاند و افرادی که جمعیت آنها هم کم نیست، کار خود را از دست دادهاند. علاوه بر این خطوط تولید از خط تولید لبنیات و دارو گرفته تا تولید فولاد و نساجی در این شرایط دچار مشکل شدهاند؛ چراکه خطوط تولید هم مبتنی بر اینترنت، هوش مصنوعی، تکنولوژی های IT و ITC هستند. همچنین خارج از کارخانه هم موضوعاتی مانند لجستیک، ثبت سفارش، بازاریابی و برنامههای مالی و ارزی بر پایه اینترنت هستند و با این شرایط شاهد کاهش فروش، کاهش سود و به دنبال آن اثرگذاری این روند بر روی اشتغال خواهیم بود».
بیشتر بخوانید: جدیدترین و مهمترین اخبار فیلترینگ و محدودیت های اینترنتی! / از فیلترینگ اینستاگرام تا بازی های آنلاین!
آسیب فیلترینگ اینترنت برای صنایع کشور
بنابراین نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید بر این نکته دارد که اثرات منفی قطعی اینترنت و فیلترینگ تنها محدود به کسبوکارهای کوچک نبوده بلکه اکثر خطوط تولید مثل لبنیات، دارو، فولاد و… را نیز با مشکل روبرو ساخته است. او در ادامه ضمن اشاره به اینکه طبق گزارشها استفاده از VPN و فیلترشکن تا میزان 30 برابر افزایش پیدا کرده است معتقد است که این موضوع حاکی از آن است که مردم از کانالی برای ادامه ارتباطات استفاده میکنند اما استفاده از این کانالهای ارتباطی امنیت کاربران و اطلاعات کشور را به خطر میاندازد.
وی یکی از تأثیرات منفی اقتصادی محدود کردن اینترنت را تاثیر از لحاظ اعتباری بر روی تجارت ایران میداند؛ به طوری که با توجه به محدودیتهای اینترنت، تماسهای تجاری که از طریق پیامرسانهای بینالمللی میان تجار ایرانی و خارجی برقرار میشد، با قطعی روبرو شدهاند.
بنابراین طبق گزارشها استفاده از VPN و فیلترشکن تا میزان 30 برابر افزایش پیدا کرده، که این موضوع نشان میدهد مردم از کانالی برای ادامه ارتباطات استفاده میکنند که در این شرایط هم امنیت کاربران و هم اطلاعات کشور با مخاطرات بسیاری روبرو میکند.
وی در پایان اظهارات خود تاکید بیشتری بر این نکته داشت که محدود کردن اینترنت و فیلتر برخی از پلتفرمها در یک ماه گذشته، هم علتی برای کاهش تولید بوده و هم بر کاهش تقاضای موثر و تجارت اثرگذار.
لازم به ذکر است که اتاق بازرگانی تهران همچنین در هفته گذشته خسارت ناشی از قطعیهای اخیر اینترنت و فیلترینگ را 80 هزار میلیارد تومان به کسبوکارها اعلام کرده است.
بیشتر بخوانید:
- ضرر قطعی اینترنت تا امروز 80 هزار میلیارد تومان ؛ نابودی بیش از 250 میلیون فرصت شغلی
- ضرر قطعی اینترنت؟ به نام کسب و کارهای آنلاین ، بسته حمایتی هزار میلیاردی؟ به کام صدا و سیما!
- احتمال تعطیلی مسیریاب بلد ؛ گروه هزاردستان بیانیه رسمی منتشر کرد
- تاثیر فیلترینگ بر نظام سلامت کشور ؛ ایراد در سامانه نسخه الکترونیکی!
نظر شما درباره میزان آسیب فیلترینگ اینترنت برای صنایع کشور چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با تکراتو دنبال کنید.
افرین، یکم دیگه ادامه بدین دیگه چیزی از ایران باقی نمیمونه. شما وظیفتونو به خوبی انجام دادین نابودی ایران کار راحتی نبود خسته نباشبد واقعا