راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

احتمال ادامه محدودیت های اینترنتی و فیلترینگ گسترده تا چند ماه آینده

هفته گذشته خبری در خصوص ازسرگیری مجدد جلسات طرح صیانت در مجلس منتشر شد که احتمال ادامه محدودیت های اینترنتی و فیلترینگ گسترده تا چند ماه آینده را قوت بخشید.

در شرایطی که از زمان اعمال محدودیت‌های اینترنتی در ایران اعتراضات زیادی به طور رسمی و غیررسمی توسط فعالان حوزه اینترنت و کسب‌وکارها انجام شده و تقریبا همه اصناف از ضرر و خسارت این محدودیت‌ها گفته‌اند، به نظر می‌رسد نمایندگان ملت سودای دیگری در سر دارند و هدفشان تحکیم بنیان محدودیت‌های اینترنتی است!

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: مهمترین و جدیدترین اخبار فیلترینگ و محدودیت های اینترنتی! / از ضرر قطعی اینترنت تا فیلترینگ اپلیکیشن ها!

احتمال ادامه محدودیت های اینترنتی و فیلترینگ گسترده تا چند ماه آینده

با انتشار خبر ازسرگیری جلسات طرح صیانت در مجلس، مشخص شد که نمایندگان ملت یا حداقل بخشی از آن‌ها برخلاف خواسته عمومی مردم، کاربران عادی و کاربران تجاری این پلتفرم‌ها، همچنان بر تداوم محدودیت‌ها اصرار دارند. گرچه در حال حاضر جزئیات خاصی از برنامه‌های جدید مجلس برای محدودیت‌های اینترنتی منتشر نشده، اما روزنامه شرق در گزارشی اختصاصی و به نقل از یک منبع مطلع در خصوص احتمال ادامه محدودیت های اینترنتی و فیلترینگ گسترده نوشته:

 «هر آنچه که برای محدودسازی اینترنت مد نظر تندروهای مجلس بوده، عملا رخ داده و اکنون تندروها به دنبال جرم‌انگاری فعالیت در فضای مجازی هستند»

احتمال ادامه محدودیت های اینترنتی و فیلترینگ گسترده تا چند ماه آینده

شرق به درستی اشاره می‌کند که: «بنابراین قرار است تا چند ماه آینده هم شاهد ادامه محدودیت‌های فعلی باشیم و هم برای آنچه باب میل تندروهای اصولگرا نیست به مجرمان بالقوه تبدیل شویم».

تلاش برای ادامه محدودیت های اینترنتی و فیلترینگ گسترده در حالی است که در دوماه اعمال محدودیت‌های شدید اینترنتی و کاهش چشمگیر پهنای باند، ضرر و زیان قطعی اینترنت برای کسب‌وکارها بر هیچکس پوشیده نیست و همچنان آمارهای مختلفی از رقم چشمگیر خسارت فیلترینگ به گوش می‌رسد. از بیکار شدن 11 میلیون نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم تا رقم 80 هزار میلیاردی ضرر قطعی اینترنت که توسط مسئولین اعلام شد!

نمایندگان مجلس با وجود اعتراضاتی که به اجرای طرح صیانت در میان بود، عملا از خود سلب مسئولیت کرده و با سپردن مسئولیت به شورای عالی فضای مجازی، کار را حتی از فرایند عادی خود خارج کرد.

با این وجود مجلسی‌ها به این مقدار راضی نیستند و به دنبال ایجاد فضایی بهتر برای پیامرسان‌های داخلی با حمایت دولتی هستند، پیامرسان‌هایی که تاکنون با اقبال خوبی مواجه نشده‌اند نمی‌توان با دستور و اجبار هم مردم را به آن‌ها کوچ داد. در این خصوص حسین نوش‌آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت، در این زمینه گفت: «دشمنان، خدمات مسئولان و کارهای مهمی را که انجام گرفته است، با سیاه‌نمایی در فضای مجازی و حقیقی، وارونه جلوه می‌دهند و تولید محتواهای مناسب درباره عملکرد کارهای بزرگ انجام‌گرفته اکنون یک وظیفه است و برای جنگ ترکیبی صورت‌گرفته توسط دشمن باید برنامه داشته باشیم». این عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت به ارتقای پیام‌رسان‌های داخلی اشاره کرد و گفت:

«بنده عضو کمیسیون مشترک صیانت از فضای مجازی هستم و هدف این کمیسیون رشد و ارتقای پیام‌رسان‌های داخلی است که هم‌اکنون بعضی از نشانه‌های پیشرفت آن مشاهده می‌شود و از هفته آینده جلسات تکمیلی آن ادامه پیدا خواهد کرد».

احتمال ادامه محدودیت های اینترنتی و فیلترینگ گسترده تا چند ماه آینده

یک روز بعد از این سخنان محمد باقری، نماینده بناب و عضو دیگری از کمیسیون مشترک صیانت تأکید کرد: «در شرایط کنونی کشور باز‌کردن مجدد چنین موضوعات حساسی به صلاح نیست».

در تیر ماه سال جاری نیز محسن خاکی مشاور وزیر کشور و رئیس قرارگاه عفاف و حجاب در نامه‌ای خطاب به مقامات وزارت ارتباطات خواستار تسریع فرایند سیستم فیلترینگ هوشمند شده بود.

حالا اما کمیسیون مشترک که چندی پیش نمایندگان مجلس در رای‌گیری در جلسه غیرعلنی با ادامه فعالیت آن مخالفت کردند و از نظر قانونی نباید دیگر وجود داشته باشند، قصد دارد مجددا وارد گود شده و محدودیت‌های اینترنتی را کنترل کند.

نکته جالب اینکه علاوه بر رای‌گیری در خصوص پایان فعالیت کمیسیون مشترک، با عدم موافقت نمایندگان مجلس بر عدم هشتاد‌و‌پنجی‌شدن طرح صیانت، عملا کمیسیون مشترک همان روز کارکرد خود را از دست داد. این کمیسیون که با اکثریت موافقان مسدودسازی اینترنت تشکیل شده بود و عملکردش با نقدهایی جدی روبه‌رو بود، با بازگشت طرح به صحن دیگر کارایی نداشت. حال عضو دیگر همان کمیسیون مشترک صیانت در مجلس تأکید کرده است:

اکنون کمیسیون مشترک هیچ فعالیتی نداشته اما اگر بنا باشد تا اتفاق جدیدی در حوزه نظام‌بخشی به فضای مجازی رخ دهد، باید در قالب یک طرح جدید و اخذ نظر از صحن مجلس باشد.

علی‌اصغر عنابستانی نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به زمزمه‌ها پیرامون ازسرگیری برگزاری جلسات کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت در مجلس، بیان کرد:

آنچه در مجلس پیرامون طرح نظام‌‌بخشی به فضای مجازی رخ داد این بوده که کمیسیون مشترک کلیات این طرح را به تصویب رساند اما هیئت‌رئیسه مجلس این فرایند تصویب را خلاف قانون تلقی کرد. اکنون دو بحث وجود دارد. آیا اکنون کمیسیون مشترک می‌تواند مجددا شروع به کار کند؟

احتمال ادامه محدودیت های اینترنتی و فیلترینگ گسترده تا چند ماه آینده

وی در ادامه اظهار کرد: «براساس آیین‌نامه از آنجا که سه ماه کمیسیون فرصت در اختیار داشته تا کلیات این طرح را تصویب کند و از این بازه زمانی گذشته است، دیگر کمیسیون نمی‌تواند کار خود را آغاز کند. اگر قرار باشد این کمیسیون مجددا شروع به کار کند باید مجددا از صحن مجلس مجوز گرفته شود و طرحی جدید در قالب اصل ۸۵ به این کمیسیون سپرده شود».

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: «اما یک بحث دیگر این است که علت عدم تصویب کلیات این طرح ظرف سه ماه این بوده که مرکز پژوهش‌ها در ارائه گزارش تأخیر داشته است؛ بنابراین کمیسیون مجوز دارد که مجددا تشکیل شود. اما فعلا کمیسیون مشترک تعطیل است و اگر قرار باشد اتفاق جدیدی در حوزه نظام‌بخشی به فضای مجازی رخ دهد حتما باید در قالب طرح جدیدی دنبال شود که صحن مجلس نیز باید درباره آن نظر بدهد».

همه این‌ها یعنی کشوری که پیشرفته‌ترین سامانه فیلترینگ جهان را دارد و از نظر رتبه فیلترینگ نیز در میان سه کشور اول قرار دارد، همچنان قصد دارد محدودیت‌های شدیدتری بر دسترسی افراد به اینترنت آزاد اعمال کند. بی‌تردید نتیجه چنین تلاش‌هایی در صورتی که با توصیه‌های دستوری مدت اخیر مبنی بر کوچ مردم و کسب‌وکارها به پلتفرم‌های داخلی همراه شود، تنها افزایش نارضایتی‌ها خواهد بود!

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما درباره احتمال ادامه محدودیت های اینترنتی و فیلترینگ گسترده چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر (2 نظر)

    خدا ازتون راضی نباشه اینستاگرام و واتساپ رو وصل کنید تنها مَشغولیمون همین اینستا بود که قطعش کردید هر چی زود تر وصلش کنید؟؟🤔🤔

    پاسخ

    اگر محدودیت اینترنت ادامه داشته باشد آمریکا ویروس مرگبار در ایران پخش می کند که این کاربرای کرونا پرچین انجام داداین محدودیت خانه تنها به کسب وکارآسیب می رساند سلامت به خطر می اندازد

    پاسخ