راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

جاب ویژن: 77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند!

جاب ویژن در گزارش جدید خود عنوان کرد که، 77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند. طبق این گزارش افزایش نرخ ارز و تورم از عوامل اصلی مهاجرت نیروهای کار است.

77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند. جاب ویژن در گزارشی کامل از افزایش آمار مهاجرت به دلیل نرخ ارز، تورم و هزینه‌ها و آینده فرزندان خبر داد. در بخشی از این گزارش آمده است که حدود 30 درصد از مدیران کسب‌وکار عنوان کرده‌اند که با مهاجرت هر یک نفر از نیروهای کار، ما متحمل هزینه‌ای بالغ ‌بر 100 میلیون تومان می‌شویم.

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: آمار مهاجرت ایرانیان 1401 / رتبه ایران در مهاجرپذیری و مهاجرفرستی

77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند

گزارش جاب ویژن از مهاجرت کارکنان در بخش‌های مختلف نشان می‌دهد 77 درصد شاغلین تمایل زیادی به مهاجرت دارند. نوسان قیمت ارز، تورم و دغدغه آینده فرزندان از اصلی‌ترین عوامل تمایل به مهاجرت است. همچنین براساس برآوردها، مهاجرت هر یک از این افراد، به 30 درصد از سازمان‌ها هزینه‌ای بیش از 100 میلیون تومان تحمیل می‌کند.

77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند

مهاجرت کارکنان در بخش‌های مختلف کسب‌و‌کار اگرچه موضوع تازه‌ای نیست، اما با گذشت زمان شاهد شکل‌گیری روندی صعودی در تمایل به مهاجرت افراد هستیم. این امر تأثیر بسزایی روی سازمان‌های دولتی، خصوصی و نیمه‌خصوصی دارد و آن‌ها را با مشکل نیروی انسانی متخصص و کارا مواجه کرده است.

برای آگاهی از وضعیت پدیده مهاجرت در سازمان‌های کشور، پیمایشی با همکاری مشترک رصدخانه مهاجرت ایران وابسته به پژوهشکده سیاست‌گذاری دانشگاه شریف و جاب ویژن در اردیبهشت 1401 صورت گرفته است که در ادامه مهم‌ترین بخش نتایج آن را مرور می‌کنیم.

با توجه به وضعیت فعلی کشور با فیلترینگ و افزایش نرخ ارز، احتمالاً این آمارها در‌حال حاضر دستخوش تغییرات بسیاری شده است. با این وجود مرور آن مخصوصاً برای مدیران تصمیم‌گیر در کشور لازم به‌نظر می‌رسد؛ چرا که براساس آمارهای گزارش مهاجرت جاب ویژن، 30 درصد از مدیران اعلام کرده‌اند جایگزینی فردی که در اثر مهاجرت از سازمان جدا شده است، هزینه‌ای بیش از 100 میلیون تومان به مجموعه تحمیل می‌کند.

77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند
77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند

هزینه‌های تحمیل‌شده به سازمان در اثر مهاجرت و جدا‌شدن افراد از سازمان شامل موارد متعددی همچون، خروج دانش ضمنی کارکنان، تغییر در برنامه‌های توسعه محصول، هزینه آموزش و جایگزینی نیروی جدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: نصر تهران از افزایش مهاجرت استارتاپ ها در نتیجه قطعی اینترنت می‌گوید

در این پیمایش بیش از 6 هزار نفر از فعالین در کسب‌وکارهای کشور شرکت کرده‌اند که 46 درصد آنان زن و 54 درصد مرد بوده‌اند. 69 درصد از مشارکت‌کنندگان در این نظرسنجی ساکن تهران بوده و بخش اعظمی از آن‌ها سابقه کاری بیش از 10 سال دارند. وضعیت شرکت‌کنندگان به تفکیک تحصیلات نیز نشان می‌دهد 85 درصد آن‌ها دارای تحصیلات کارشناسی ارشد و دکتری هستند.

77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند

آمارهای این پیمایش نشان می‌دهد به‌طور کلی 77 درصد از شاغلین در بخش‌های مختلف کسب‌و‌کار تمایل زیاد یا خیلی زیاد به مهاجرت دارند. از این میان، 79 درصد اعلام کرده‌اند که تصمیم به مهاجرت گرفته‌اند که تنها 22 درصدشان برای این امر برنامه‌ریزی کرده و 9 درصد نیز اقدامات عملی لازم جهت مهاجرت را انجام داده‌اند.

77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند

براساس گزارش مهاجرت جاب ویژن، تصمیم به مهاجرت در میان کارکنان و مدیران میانی بیش از مدیران ارشد بوده است. با‌این‌وجود درصد افرادی که برای مهاجرت برنامه‌ریزی و اقدام کرده‌اند در سطوح سازمانی بالا بیشتر بوده است. تصمیم به مهاجرت در میان فعالان بخش خصوصی و نیمه‌خصوصی بیش از بخش دولتی و بخش عمومی بوده است.

در شهر تهران در مقایسه با سایر شهرهای بزرگ و شهرستان‌ها نیز درصد بالاتری از شاغلین برای مهاجرت برنامه‌ریزی و اقدام عملی کرده‌اند. همچنین تصمیم و اقدام برای مهاجرت در میان شاغلین در سازمان‌های بزرگ بیشتر از شاغلین در سازمان‌های کوچک بوده است.

بد نیست بدانید فعالین حوزه گردشگری/ هتل‌داری و خدمات برگزاری همایش و مجالس بیش از سایر حوزه‌ها تمایل به مهاجرت دارند. در مقابل نیز فعالین بانکداری و املاک تمایلشان برای مهاجرت کمتر است.

77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند
77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند

درصد نرخ دلار و تورم و رابطه آن با مهاجرت

گزارش مهاجرت جاب ویژن نشان می‌دهد نوسان قیمت ارز، تورم و دغدغه آینده فرزندان از اصلی‌ترین عوامل تمایل به مهاجرت است.

از شرکت‌کنندگان این پیمایش در‌خصوص 12 عامل و اثر آن در تمایل به مهاجرت یا ماندنشان سؤال شده است که تنها یک عامل «حضور در کنار خانواده و دوستان» از عوامل ماندن شمرده شده است.

یکی دیگر از بخش‌های ناراحت‌کننده این گزارش آنجاست که بیش از 84 درصد افراد، در پاسخ به سؤال اینکه «به‌عنوان یک فرد فعال در بازار کار ایران، امکان رشد و پیشرفت را برای خود در ایران بیشتر میسر می‌دانید یا خارج از کشور؟»، امکان رشد و پیشرفت خود را در خارج از کشور بیش از داخل میسر دانسته‌اند.

36 درصد از مشارکت‌کنندگان در این پیمایش اعلام کرده‌اند که هیچ‌یک از همکارانشان طی 2 سال گذشته مهاجرت نکرده‌اند. این در‌حالی است که 26 درصد آن‌ها بیش از 4 نفر از همکاران خود را به‌دلیل مهاجرت از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید: حجم بازار اینستاگرام ؛ کسب و کارهای اینستاگرامی سالانه چه مبلغی درآمدزایی می کنند؟

وضعیت تصمیم به مهاجرت

حال این افراد متمایل به مهاجرت، برای عملی‌کردن آنچه تصمیم گرفته‌اند، چه اقداماتی انجام داده‌اند؟ براساس گزارش مهاجرت جاب ویژن، 21 درصد از افراد متمایل به مهاجرت فعلاً تصمیم دارند در ایران بمانند یا هنوز تصمیمی در‌این‌باره نگرفته‌اند. 22 درصد افراد نیز برای مهاجرت برنامه‌ریزی کرده و 9 درصد هم اقدام عملی انجام داده‌اند.

77 درصد نیروهای کار قصد مهاجرت دارند

به‌طور کلی تصمیم به مهاجرت در میان کارکنان و مدیران میانی بیشتر از مدیران ارشد بوده است، اما درصد افرادی که برای مهاجرت برنامه‌ریزی و اقدام کرده‌اند، در سطوح سازمانی بالاتر بیشتر است.

تصمیم به مهاجرت در میان فعالان بخش خصوصی بیش از سایر بخش‌ها بوده و در میان فعالان در دولت و بخش عمومی، کمتر و در حدود 73 درصد است. این آمار در میان شاغلین در سازمان‌های بزرگ، بیشتر و در حدود 80 درصد و در سازمان‌های کوچک با کمتر از 10 نفر کارمند، کمتر و در حدود 76 درصد است.

بیشتر بخوانید: 

نظر شما درباره مهاجرت 77 درصد نیروهای کار چیست؟ آیا شما هم قصد مهاجرت دارید؟ چه چیزی انگیزه شما برای ادامه کار در ایران را گرفته است؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با تکراتو دنبال کنید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر (1 نظر)

    خدالعنت کنه باعث وبانیش را. کشورما جزو سومین سرمایه داران نفت وگازو….. درجهان شناخته شده میفهمیدچی میگم سومین کشور سرمایه دارجهان هستیم و ازطرفی دیگر مردم ایران زیره زیره خط فقر یابهتره گفت زیره خط مرگ شناخته شدند این مردم منظورش اون فقیروگداهای توخیابون نیست ها منظورش اون دسته ای که کارمندو حقوق بگیرو کسانی که حقوقشون حداقل درماه کمتراز 30ملیون هست یعنی کسانی که حقوق 30ملیونی دارن زیره خط فقرومرگ هستن حالاوای بحال اون دسته افرادی که مثل خوده شخص بنده ماهی چهارملیون حقوق میگرفتم میگرفتم والان همونم نمیگیرم چندماه بیکارم ماهاروبایدجزو مردگان متحرک حساب کرد نه به انوان انسان چون واقعاهیچ انسانی تواین شرایط زنده نمیمونه عجیبه ماهنوزرنده ایم به هیچی رحم نکردن به سرمایه، ناموص، جان، مال، نان، آب، برق گاز، نفت، خاک، هیچی نزاشتن همه رو بردن، خوردن، کشتن، بالاکشیدن، کردن، خشکیدن، فروختن، بخشیدن، باج دادن، عوض کردن باسلاح، باورکنید روزی بیاد همه رو به بردگی بگیرن و به کشورای دیگه به انوان برده بفروشن. والله منم باشم میرم والله اگرپولشوداشتم راهشوبلدبودم میتونستم هرطوزی میشدمیرفتم ازین دیار چون امیدی ودل خوشی دیگه نیست من جوان باماهی چهارملیون حقوق چه گوهی میخواستم بخورم؟! اونم باهزارمنت واذیت وسختی اون پول حلال ودرمیاوردم. هرجامیگردی دنبال کاریا حقوقش کمه یاهزارجورمدرک وتحصیلات وسن وقدوزن ازآدم میخوان. اونم تازه اگراین مدارکاروداشته باشی کاربرات نیست میدنش آشناوفامیلای خودشون. من جوان چندسال دربدردنبال کارحراست ویاهرکاری باحقوق ماهی 15یا12تومان میگرذم آگهی زیاد هست که میخوان ولی ماآدمای که سطح سوادمون سیکل وسربازی نرفتیم نمیدن درحالیکه من هزاربرابراونای دیگه کارم بهتره وحلال خورترم باادب ترم زرنگترم ولی کارنمیدن به مامن افسردگی گرفتم من کارمیخوام ایهلناس من کارمیخوام زحمت میکشم کارمیکنم پول بهم بدین نیست

    پاسخ