پیامدهای فیلترینگ گوگل پلی برای صنعت بازی ایران در گزارش کمیسیون بازی نظام صنفی رایانهای نشان از وضعیت نابهسامان این صنعت در کشور دارد.
کمیسیون بازی نظام صنفی رایانهای، پیامدهای فیلترینگ گوگل پلی برای صنعت بازی ایران را در بحث فیلتر کردن گوگلپلی برای تمام کاربران ایرانی مورد انتقاد شدید قرار داد. گوگلپلی به دلیل داشتن پتانسیل های بسیار بالا برای تمام بازیسازان و برنامهنویسان میتواند یک منبغ درآمد ایدهآل باشد. اما بازیسازان از زمان اعمال فیلترینگ اساسی در کشور که گوگلپلی را هم شامل شده است، متحمل زیان بسیار بزرگی شدهاند.
از همینرو کمیسیون نصر نسبت به این اتفاق از دولت انتقاد کرد و متذکر شد که اگر اوضاع به همین منوال پیش برود، بازیسازان ایرانی به کشورهای دیگر مهاجرت خواهند کرد و صنعت بازیسازی نیر مانند بسیاری دیگر از مشاغل داخل ایران به سمت نابودی رهسپار میشود.
بیشتر بخوانید: فیلترینگ بازی های آنلاین پرطرفدار ؛ برخی رفع فیلتر شدند! [+ لیست بازیهای فیلتر شده]
پیامدهای فیلترینگ گوگل پلی برای صنعت بازی ایران
کمیسیون بازیسازی نصر در این گزارش با اشاره به پتانسیلهای درآمدی و فنی بالای گوگلپلی استور که به بازیسازان ایرانی اجازه اتصال به بازارهای جهانی را میدهد، نسبت به قطع دسترسی بازیسازان به این بازار بزرگ و از دست دادن سهم چشمگیری از پتانسیل درآمدزایی آنها هشدار داده است. در این گزارش آمده است:
«گوگلپلی نه تنها به دلیل تعداد کاربر بالا مورد توجه بازیسازان ایرانی و جهان است، بلکه ارائه خدمات و ابزارهای بسیار حرفهای، دقیق و جامع آن یکی از دلایل تاکید ما بر رفع محدودیت آن است. ابزارها و خدمات گوگلپلی امکان شناخت بهتر مخاطب، بهینهسازی محصول، کاهش هزینه تبلیغات و آنالیز و بررسی دقیقتر مخاطبان را در اختیار ما قرار میدهد که مشابه آن را در مارکتهای داخلی از جمله کافه بازار و مایکت نمیتوان یافت.»
این گزارش از دست رفتن دهها هزار شغل در صنعت، مرگ بازیسازی با فیلترینگ داخلی ابزارهای توسعه داخلی، اختلال و قطعی های زیاد بر روی سرورهای بازیسازان در داخل ایران و افزایش هزینه بازاریابی و جذب کاربر را از پیامدهای منفی و جدی فیلترینگ گوگلپلی برای بازیسازان داخلی دانسته و هشدار داده است که در چنین شرایطی شرکتهای بازیساز برای ادامه فعالیت خود مجبور به مهاجرت خواهند شد.
کمیسیون بازی نصر در ادامه اشاره کرده است:
توسعه فنی بازی با استفاده از سرویسهای گیم آنالیتیکس، یونیتی، گوگل دولوپر ، فایربیس و … برای دانلود ابزارها، پکیجها، گرفتن خروجی از بازی، پیادهسازی پلاگینها و ابزارهای تحلیل و آنالیز بسیار سخت و نزدیک به غیرممکن شده است. به شکلی که تیمهای فنی روزهای زیادی زمان خود را به رد شدن از محدودیتهای داخلی اختصاص داده و درگیر مسائلی غیر فنی میشوند. همچنین یکی از راههای درآمدزایی این صنعت، یعنی نمایش تبلیغات دچار چالشهای بسیار جدی شده است. چرا که تبلیغات سرویسهای خارجی حالا با این محدودیتها دیگر به راحتی بارگزاری نمیشود و در نتیجه درآمد ارزی بسیاری از بین رفته است.
اختلال اینترنت، کندی سرعت و قطعیهای پیدرپی باعث ایجاد تجربه کاربری بد برای بازیکنان شده است در حال حاضر بازیهای آنلاین ایرانی با چالشی بسیار سخت روبرو هستند و اختلالات اینترنت منجر به کاهش حجم مخاطبین، میزان رضایت آنها و کاهش درآمد گردیده است. همینطور این موضوع ریسک توسعه بازیهای آنلاین ایرانی را بیشتر کرده و در بلند مدت باعث کم شدن سهم بازیهای بومی در سبد تفریحات و سرگرمی خانوادهها خواهیم بود.
در مجموع طبق آماری که از بازیسازان عضو کمیسیون بازی سازی گرفته شده، مجموعه اقدامات و تصمیمات غیرکارشناسی اخیر در فیلتر شدن گوگل پلی و محدودیت در دسترسی به سرویسهای توسعه بازیها ، باعث شده درآمد بازیسازان به صورت چشمگیری کاهش پیدا کند و امکان توسعه بازیهای بسیار سخت و دشوار شود، با شرایط فوق با ادامهدار شدن این فرایند باید شاهد کوچ دسته جمعی بازیسازان به کشورهای همسایه و از دست رفتن هزاران شغل در کشور خواهیم بود.
بیشتر بخوانید:
- تاخیر در زمان رونمایی از برنامه کاهش پینگ بازیهای آنلاین پرطرفدار
- وعده وزیر ارتباطات برای کاهش پینگ بازیهای محبوب ؛ تکرارِ وعده تکراری!
- فیلترینگ بازی های آنلاین پرطرفدار ؛ برخی رفع فیلتر شدند! [+ لیست بازیهای فیلتر شده]
- انتقاد ستاد بازی و سرگرمی حوزه علمیه از فیلترینگ بازیها ؛ شرایط کشور ربطی به بازیها ندارد!
- فیلترینگ فیفا و دیسکورد ؛ فیلتر بازیهای پرطرفدار ادامه دارد!
دیدگاه شما در خصوص پیامدهای فیلترینگ گوگل پلی برای صنعت بازی ایران چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.