طرح معافیت مالیاتی کسبوکارهای فعال در پلتفرمهای داخلی در بودجه سال 1402 پیشبینی شده و در مجلس بررسی میشود.
دولت طرح معافیت مالیاتی کسبوکارهای فعال در پلتفرمهای داخلی را به منظور تصمیمگیری نهایی به مجلس ارسال کرده است. این طرح در لایحه بودجه 1402 نیز آمده است و دستورالعمل کارگروه اقتصاد دیجیتال نیز برای حمایت از این کسبوکارها ابلاغ شده است. لازم به ذکر است که در بند دیگری از این لایحه مشخص شده که پلتفرمهای خارجی مشمول مالیات خواهند شد.
بیشتر بخوانید: مینا مهرنوش به عنوان رئیس جدید اتحادیه کسبوکارهای مجازی معرفی شد
طرح معافیت مالیاتی کسبوکارهای فعال در پلتفرمهای داخلی به مجلس رفت
طبق لایحه بودجه سال آینده به منظور حمایت از توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور و تشویق کسب وکارهای اینترنتی به استفاده از سکوهای داخلی تا پایان سال ۱۴۰۲ کسب و کارهای حقیقی فعال در سکوها یا پلتفرمهای داخلی مورد تایید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که پرونده مالیاتی ندارند به صورت پلکانی و تا سقف مقرر در ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم معاف از مالیات خواهند بود.
تا کنون ایتا، روبیکا، سروش پلاس، شیپور و کسبینو به عنوان پلتفرمهای داخلی مورد حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انتخاب شدهاند.
طبق ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی میتواند برخی از مشاغل و گروههای را سالانه تا سقف حداکثر ۳۰ برابر معافیت مالیاتی تعیین شده در بودجه سنوانی از پرداخت مالیات و همچنین تکالیف دیگر از قبیل نگهداری اسناد و مدارک معاف کند. میزان معافیتهای مالیاتی سالانه تعیین میشود.
حال در قانون بوجه سال آینده پیشبینی شده که کسب و کارهای داخلی فعال روی پلتفرمهای داخلی مشمول این قانون قرار گیرند. در مصوبه کارگروه اقتصاد دیجیتال که برای حمایت از پلتفرمهای داخلی و کسب و کارهای داخلی نیز تنظیم شده بود همین موضوع پیشبینی شده بود. بر اساس مصوبه کارگروه اقتصاد دیجیتال نیز سازمان امور مالیاتی را ملزم کرده بود تا با رعایت ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهی مستقیم برای کلیه کسب و کارهای مشمول که فاقد سابقه مالیاتی بابت فعالیتهایشان در نظام مالیاتی هستند در صورت فعالیت روی پلتفرمهای داخلی معافیت مالیاتی در نظر بگیرد.
همچنین در لایحه بودجه ۱۴۰۲ پیشبینی شده است کسب و کارهایی که روی پلتفرمهای خارجی فعالیت میکنند مشمول مالیات خواهند شد.
در قانون بودجه امسال نیز دریافت مالیات از اینفلوئنسرها پیشبینی شده بود اما به نظر میرسد تا کنون سازمان امور مالیاتی موفق به دریافت مالیات از این افراد نشده است.
مقرر شده است آییننامه اجرایی این بند ظرف ۲ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون به پیشنهاد مشترک وزارت ارتباطات و اقتصادی تدوین و در نهایت به تصویب هیات وزیران برسد.
به نظر میرسد دولت به منظور اطمینان از اجرایی شدن قانون معافیت مالیاتی برای کسب و کارهای فعال روی پلتفرمهای داخلی علاوه بر اینکه قانون خاصی برای آن تصویب کرده در لایحه بودجه نیز روی آن تاکید کردهاست.
بیشتر بخوانید:
- نماینده مجلس: اعتمادسازی مقدمه مهاجرت کسبوکارها به سکوهای داخلی است
- تخصیص تسهیلات به کسبوکارهای خانگی
- شرایط دریافت بسته حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی برای کسبوکارها اعلام شد
- ردهبندی کسبوکارهای اینترنتی در سامانه اینماد [+جدول 10 کسبوکار برتر]
دیدگاه شما در خصوص طرح معافیت مالیاتی کسبوکارهای فعال در پلتفرمهای داخلی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.