راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

بهره‌برداری از فاز نخست طرح توسعه اینترنت نسل پنجم ایرانسل در دهه فجر

فاز نخست طرح توسعه اینترنت نسل پنجم ایرانسل در دهه فجر به بهره‌برداری خواهد رسید. اما ایرانسل چند میلیون گوشی 5G فعال را در شبکه دارد؟

فاز نخست طرح توسعه اینترنت نسل پنجم ایرانسل به‌زودی و در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد. ظاهراً ایرانسل سخت به‌ فکر توسعه شبکه پرسرعت 5G افتاده است و از این‌ رو اعلام کرده است که تعداد گوشی‌های 5G در شبکه خود، به 4.5 میلیون دستگاه رسیده است. همچنین مدیرعامل ایرانسل اشاره‌ای به تعداد سایت‌های 5G در شبکه ایرانسل کرده است.

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: اعطای نشان پیشتاز اقتصاد ایران به ایرانسل

فاز نخست طرح توسعه اینترنت نسل پنجم ایرانسل به بهره‌برداری خواهد رسید

بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل، در گفتگویی در خصوص اقدامات این اپراتور برای توسعه 5G در کشور از بهره‌برداری فاز اول توسعه نسل پنجم در شبکه ایرانسل خبر داد و اعلام کرد:

در دهه فجر امسال فاز اول توسعه نسل پنجم در شبکه ایرانسل به بهره‌برداری می‌رسد و عملاً در بخش دسترسی تعداد سایت‌ها به فراتر از ۴۰۰ سایت می‌رود.

فاز نخست طرح توسعه اینترنت نسل پنجم ایرانسل به بهره‌برداری خواهد رسید

مدیرعامل ایرانسل درباره اقدامات این اپراتور برای توسعه نسل ۵ تلفن همراه نیز توضیح داد: «در خصوص توسعه فناوری و شبکه 5G، از همان روزهای اول توجه به تکنولوژی‌های جدید از جمله نسل ۵ را مورد توجه قرار دادیم و برای آن با تامین‌کنندگان مختلف مذاکره کردیم که خوشبختانه امروز شبکه ایرانسل در همه سطوح، آماده پذیرش نسل ۵ است.» عباسی آرند افزود:

کُر (هسته مرکزی) شبکه ایرانسل کاملاً مجهز به نسل ۵ شده است و با توجه به شرایط، هر کجا که لازم بوده، بخش دسترسی هم توسعه پیدا کرده و تا دهه فجر امسال، فاز اول پروژه توسعه فراگیر 5G در سراسر کشور به پایان می‌رسد و تعداد سایت‌های نسل پنج ما، از ۴۰۰ سایت فراتر می‌رود. در این باره فکر می‌کنم فاصله معناداری با بقیه اپراتورها داریم چراکه فاز دوم هم در حال عملیاتی شدن است و تجهیزاتش آماده شده و از دهه فجر، این فاز نیز اجرایی خواهد شد.

به گفته مدیرعامل ایرانسل: «از آنجا که در پروانه فعلی اپراتورهای همراه، ارائه سرویس‌های مبتنی بر «نسل ۴ و بالاتر» آمده، آنها مشکلی در راه‌اندازی شبکه خود ندارند؛ اما موضوع فرکانس همچنان حل‌نشده باقی مانده است.»

عباسی آرند درباره فرکانسی که هم‌اکنون برای ارائه سرویس استفاده می‌شود گفت:

از نظر فرکانس الآن نزدیک ۶۰ مگاهرتز فرکانس در محدوده‌ای که قابلیت عرضه 5G دارد، در اختیار داریم؛ همان فرکانسی که TDLTE را روی آن عرضه می‌کنیم. باز هم با وزارت ارتباطات مکاتبه‌ای داشته‌ایم که برای عرضه سرویس باکیفیت‌تر، بخشی از فرکانس ۳۵۰۰ را در بعضی از نقاط برخی از شهرها استفاده‌کنیم. ضمن اینکه وزارت ارتباطات هم برنامه‌ای برای برگزاری یک مزایده دارد که ارزش فرکانس مد نظر برای 5G را برآورد و آن را به اپراتورها واگذار کند.

به گفته او: «در فاز اول برای سرویس‌دهی نسل ۵، حداقل ۱۰۰ مگاهرتز فرکانس لازم است؛ اما موضوعی که در این زمینه حل نشده حضور اپراتورهای FWA در باند فرکانسی ۳۶۰۰ است. هم‌اکنون زیتل، مبین‌نت، های‌وب و ایرانسل که پروانه FWA دارند از فرکانس ۳۶۰۰ استفاده می‌کنند و اگر قرار باشد اپراتورهای همراه برای 5G از این فرکانس استفاده کنند، اپراتورهای FWA باید فرکانس دیگری را در اختیار بگیرند، اصطلاحاً به این جابه‌جایی «ریفارمینگ» گفته می‌شود که برای اپراتورها هزینه زیادی ایجاد می‌کند چون تجهیزات شبکه باید عوض شود.»

فاز نخست طرح توسعه اینترنت نسل پنجم ایرانسل به بهره‌برداری خواهد رسید
فاز نخست طرح توسعه اینترنت نسل پنجم ایرانسل

از سوی دیگر موضوع تکه باندهایی که به هر اپراتور اختصاص می‌یابد نیز مهم است و همچنین نحوه واگذاری فرکانس نیز موضوعی حل‌نشده باقی مانده که ایرانسل از گذشته بر انجام مزایده در این زمینه تاکید داشته و مدیرعامل این شرکت در گفت‌وگوی اخیر خود با پیوست نیز این موضوع را تکرار کرد؛ اما همراه اول با این نحوه واگذاری فرکانس مخالف است.

گوشی‌های 5G در چه شرایطی قرار دارند؟

مدیرعامل ایرانسل با اشاره به فعال بودن برخی از گوشی‌های موبایل نسل پنج در شبکه ایرانسل گفت:

الآن موبایل‌های نسل ۵ هم با قیمت مناسب در بازار موجود هستند. فکر می‌کنم حدود ۴.۵ میلیون مشترک با موبایلی که نسل ۵ را پشتیبانی می‌کند در شبکه ایرانسل وجود دارد. متاسفانه گوشی‌های نسل پنج سامسونگ و اپل در بازار ایران قفل هستند و اکنون امکان استفاده از آنها برای مشترکان در شبکه وجود ندارد. ما با همکاری وزارت ارتباطات و صمت، پیگیری‌هایی کرده‌ایم و خوشبختانه الآن برخی از محصولات سامسونگ در ایران فعال شده‌اند. از آن طرف هم با سازمان‌های بین‌المللی از جمله ITU مکاتباتی کرده‌ایم که آنها نیز همکاری کنند تا بتوانیم این موضوع را حل کنیم.

و در نهایت، موضوع سرمایه‌گذاری دلاری اپراتورهای تلفن همراه در شرایط فعلی مطرح می‌شود و اینکه آیا چنین توانی وجود دارد و 5G مقرون به صرفه هست یا خیر. بیژن عباسی آرند در این باره گفت: «به هر حال در موضوع فناوری‌های جدید یک بحث فشار فناوری وجود دارد که بنا بر تقاضای مشتری شکل می‌گیرد و اپراتورها برای اینکه از سرعت توسعه و تقاضای بازار جا نمانند باید بتوانند به این نیازها پاسخ دهند. حال اینکه اپراتورها اصولاً برای رسیدن به این هدف به چه صورتی سرمایه‌گذاری می‌کنند، باید در بیزینس مدل طراحی‌شده به آن بپردازند.»

فاز نخست طرح توسعه اینترنت نسل پنجم ایرانسل به بهره‌برداری خواهد رسید

او ادامه داد:

در ایرانسل، این شیوه‌ها با یک بیزینس مدل مناسب شروع می‌شوند. در بحث 5G هم بیزینس مدلی داریم که به نظر می‌رسد اگر موضوع محدودیت گوشی‌های موبایل برطرف شود به لحاظ سرمایه‌گذاری، اقتصادی است.

مدیرعامل ایرانسل در آخر گفت: «یکی دیگر از مباحث مهم در 5G استفاده از زیرساخت ارتباطات در حوزه صنعتی است. وقتی بحث Industry4 مطرح می‌شود طبیعتاً بخشی از فرایندهای صنعتی مثل connected factory و car connected و… صرفاً با نسل ۵ محقق می‌شوند. موضوعی که ما در ایرانسل ذیل تحول دیجیتالی دنبال می‌کنیم این است که در کنار توسعه این زیرساخت برای مشترکان حقیقی، بتوانیم برای مشترک‌های سازمانی از جمله شرکت‌‌ها و کارخانجات و… هم این سرویس را ایجاد کنیم که البته طرح‌های پایلوتی هم در این باره شروع شده‌اند.»

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما درباره فاز نخست طرح توسعه اینترنت نسل پنجم ایرانسل چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر