موفقیت واکسن خوراکی کرونا در فاز اول آزمایش بالینی بدست آمد. این واکسن بهاحتمال زیاد اثربخشی خوبی خواهد داشت.
موفقیت واکسن خوراکی کرونا در فاز اول کارآزمایی بالینی توسط دانشمندان بدست آمد. فکرش را بکنید که بهجای استفاده از واکسن تزریقی کرونا، بتوانید از واکسن خوراکی آن استفاده کنید. این ایده توسط دانشمندان درحال اجراست و هماکنون با پشتسر گذاشتن فاز اول کارآزمایی خود، به دنبال جذب سرمایه است تا بتوانند ساخت این واکسن را تکمیل کنند.
بیشتر بخوانید: استفاده از فناوری واکسن کرونا برای بازسازی عضلات قلب
موفقیت واکسن خوراکی کرونا در فاز اول کارآزمایی بالینی بدست آمد
اگر واکسن کرونا خوراکی بود، استفاده از آن راحتتر نمیشد؟ حالا گروهی از محققان دقیقاً واکسنی ساختهاند که بهصورت خوراکی وارد بدن میشود. این واکسن درحالحاضر فاز 1 کارآزمایی بالینی را پشت سر گذاشته و تاکنون نویدبخش ظاهر شده است.
واکسن خوراکی کرونا با نام QYNDR (که بهصورت «کیندر» خوانده میشود) توانسته با موفقیت از فاز اول کارآزمایی بالینی بیرون بیاید و درحالحاضر بهدنبال جذب سرمایه برای ادامه تحقیقات است. این واکسن با روش مصرف سادهتر خود امیدوار است که بتواند در سالهای آینده به گزینهای مناسب برای مقابله با گونههای مختلف کرونا تبدیل شود.
«کایلی فلانیگن»، بنیانگذار US Specialty Formulations که سازنده واکسن QYNDR است، درباره این محصول میگوید:
ساخت واکسنی که بتواند با عبور از سیستم گوارش شما دوام بیاورد، واقعاً چالشبرانگیز است. ما دریافتیم که چگونه میتوان واکسن را از معده و روده عبور داد و همچنان اثربخشی آن را حفظ کرد تا واکنش مناسب را در سیستم ایمنی بهوجود بیاورد.
این واکسن در فاز اول کارآزمایی بالینی در نیوزلند موفق ظاهر شده است، اما برای پشت سر گذاشتن ارزیابیهای بعدی و درنهایت ورود به بازار، باید کارآزماییهای بالینی بیشتری را طی کند. به همین منظور این پروژه نیازمند سرمایهگذاری است. فلانیگن چند روز پیش به کنفرانس سلامت جیپی مورگان رفته بود تا برای پروژه خود سرمایه جذب کند.
بااینحال، واکسن QYNDR برای ورود به بازار واکسنهای کرونا، رقابت سختی با فایزر، مدرنا، آسترازنکا و جانسون و جانسون خواهد داشت. از سوی دیگر، سایر شکلهای واکسن کرونا مثل واکسن اسپری بینی هم کمکم دارند وارد بازار میشوند و اگر موفقیت آنها تثبیت شود، میتوانند تمام توجهات را به خود جلب کنند.
اگرچه با گذشت حدود سه سال از زمان آغاز همهگیری ویروس کرونا افراد کمتری به این بیماری توجه دارند، اما کووید-19 همچنان زنده و خطرناک است. موج جدید شیوع این ویروس در چین بسیاری از شهروندان این کشور را مبتلا کرده و هزاران نفر را به کام مرگ کشانده است. علاوهبراین، ریسک جهشهای جدید همواره مطرح است و نمیتوان پیشبینی کرد که جهش بعدی چه تغییراتی را برای این عامل بیماریزا بههمراه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
- اپیدمی پشه آئدس جدیدترین بحران ایران میشود؟
- کرونا در چین همچنان رکوردشکنی میکند؛ 60 هزار قربانی در یک ماه!
- کشف یک میکروب ویروس خور ؛ راهی برای مقابله با بیماریهای ویروسی؟
نظر شما درباره موفقیت واکسن خوراکی کرونا چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو به اشتراک بگذارید.