شورای عالی امنیت ملی در نامهای خواستار تسریع روند قانونگذاری برای VODها از سوی مجلس جهت ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر شده است.
این روزها ماجرای درگیری ساترا با پلتفرمهای پخش آنلاین صوت و تصویر فراگیر و البته درخواست رئیس صدا و سیما جهت فیلترینگ فیلیمو بسیار خبرساز شده است. در کنار اینها باید به وضعیت کلی VODها هم اشاره داشت چراکه پیشتر هم شورای عالی امنیت ملی نسبت به تسریع روند قانونگذاری برای VODها درخواستی به مجلس ارائه کرده بود.
در همین راستا، «مجتبی توانگر»، رئیس کمیته دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس، در مصاحبهای با خبرگزاری مهر بیان کرد: «شورای عالی امنیت ملی طی نامهای به مجلس خواستار تدوین و تصویب قوانین مورد نیاز در حوزه صوت و تصویر فراگیر با قید فوریت شده است».
او در بخش دیگری از صحبتهای خود در واکنش به اظهارات رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس درمورد ضرورت تعریف صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نیز رفع ابهام از چارچوب و ملاکهای نظارت بر تولید محتوای سینمای خانگی بیان کرد:
«آقای پژمانفر که اخیرا جلسهای با نهادهای مختلف راجع به این موضوع برگزار کردهاند با این موضوع موافق بوده و تدوین قانون برای صوت و تصویر فراگیر و نیز VODها ضروری میدانند».
وی در ادامه اضافه کرد: «شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی فضای مجازی، مجلس مخصوصا کمیسیون اقتصادی، اصل 90 و فرهنگی مجلس خواستار آن هستند که با یک قاعده و قانون مشخص نظارت بر سکوهای پخش فیلم انجام شود».
بیشتر بخوانید: جنجال جدید: تهیهکننده سریال سقوط از ساترا انتقاد کرد! + [زمان پخش]
لزوم تسریع روند قانونگذاری برای VODها
توانگر در ادامه با اشاره بر عدم آمادگی صدا و سیما جهت ارائه قانون پیشنهادی خود برای بخش صوت و تصویر فراگیر اعلام کرد: «تفسیر دوستان در سازمان صدا و سیما از حیطه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بسیار موسع و حالت یله و رها بوده و عملا به نظر مسوولین این سازمان، هر آنچه صوت و تصویر که در اینترنت منتشر میشود باید از سازمان صدا و سیما اخذ مجوز نموده و حتی پستهای اینستاگرام مرتبط با فیلم هم از سوی سکوها با صداوسیما تنظیم گردد».
لذا براساس اعلام توانگر: «به نظر میرسد اجماع کاملی میان بزرگان نظام که تصمیمگیرندگان اصلی حوزه فضای مجازی هستند از باب ضرورت قانونگذاری برای حوزه صوت و تصویر فراگیر و تعریف آن ایجاد شده است».
او ضمن قلمداد کردن تفسیر سازمان صدا و سیما در تداخل با وظایف سایر دستگاهها و نهادهای کشور بیان داشت: «بدیهی است که این تفسیر در تداخل با مسئولیتها و اختیارات سایر ارکان مانند مرکز ملی فضای مجازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد و بر فرض محال اگر چنین باشد، باید مرکز ملی فضای مجازی و وزارت فرهنگ، وزارت ارتباطات، سایر نهادهای ذیمدخل در حوزه خدمات محتوایی را منحل کنیم و اختیارات و مأموریتهایشان را به سازمان صدا و سیما محول کنیم که واضحا کاری نشدنی و عبث است». از طرفی نماینده مردم تهران چنین تفاسیری را در این عرصه غیرممکن دانست و اعلام کرد:
«با توسعه روزافزون فناوری این تفسیر علاوه بر مشکلات نظری و قانونی، حتی عملی هم نیست؛ برای نمونه با گسترش فناوری متاورس یا پلتفرمهای خارجی، سازمان صدا و سیما چگونه میخواهد بر محتوای منتشر شده در آنها نظارت کند یا برای آنها مجوز صادر کند؟ مگر اینکه مطابق معمول که دستمان به بازیگران خارجی نمیرسد عرصه را بر بازیگران اقتصاد دیجیتال در داخل کشور تنگ نماییم».
وی در ادامه خطاب به مسئولان صدا و سیما اظهار کرد: «دوران این که با نگاه بسته و نظارتی بدون چارچوب بخواهیم پلتفرمهای دانشبنیان، اینترنتی و اقتصاد دیجیتال را تنظیمگری کنیم گذشته؛ بایستی با هماندیشی و گفتوگو با همه اجزای این اکوسیستم در جهت افزایش غنای محتواهای تولیدشده در فضای مجازی کمک کنیم».
بیشتر بخوانید:
- اقدام خطرناک و غیرقانونی ساترا صدای مجلس را هم درآورد
- ساترا از بازبینی جامع محتوای VODها خبر داد
- ساترا مسئول نظارت بر VODها است؛ شورای عالی فضای مجازی تغییر موضع داد!
- واکنش فیلیمو به فیلترینگ : سند قانونی بودن وجود و اقدامات ساترا چیست؟
- جذب سرمایه 300 میلیارد تومانی فیلیمو
نظر شما درباره تسریع روند قانونگذاری برای VODها چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.