راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

نتایج یک پژوهش جدید: مرگ زودرس در کمین شب‌زنده‌داران است!

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که یکی‌از عوامل اصلی مرگ زودرس تمایل شدید افراد به شب‌زنده‌داری و بیدار ماندن تا نیمه‌های شب است.

شب‌زنده‌داری و بیدار ماندن تا نیمه‌های شب می‌تواند افراد را با بیماری‌های بسیار و اختلالات متفاوتی روبرو کند. اما طبق نتایج بدست آمده از یک تحقیق جدید، جغدهای شب یا همان افراد شب‌زنده‌دار بیشتر از افرادی که زودتر می‌خوابند به مرگ زودرس دچار می‌شوند. همچنین در توصیه‌های بهداشت عمومی نیز به این موضوع اشاره شده است که که اختلالات خواب می‌تواند خطر مرگ زودرس را افزایش دهد.

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: اولین مرگ ناشی از ویروس گزیدگی کنه در جهان ثبت شد!

مرگ زودرس در کمین شب‌زنده‌داران است!

به‌گزارش ساینس‌آلرت، بر‌اساس پژوهش گسترده‌ای که از ابتدا تا پایان ۳۷ سال را پوشش می‌دهد، احتمال مرگ در سنین کمتر در جغدهای شب و افراد علاقه‌مند به بیدارماندن تا دیروقت بیشتر از افراد سحرخیز است. بااین‌حال، دیر‌خوابیدن دلیل اصلی مرگ زودرس نیست؛ بلکه بر‌اساس این تحقیقات دلیل اصلی استعمال دخانیات و نوشیدن الکل است.

محققان در پژوهش اخیر از سال ۱۹۸۱ تا سال ۲۰۱۸، ۲۲٬۹۷۶ دوقلوی بالغ فنلاندی را در تلاش برای شناسایی دلایل رفتارهای مرتبط با سلامتی و بیماری‌ها بررسی کردند. از‌لحاظ عادت‌های رفتاری، ۴۲٫۹درصد این افراد «گاهی شب‌زنده‌دار» یا «شب‌زنده‌دار» شناخته شدند. از‌نظر فنی، این تمایل به خوابیدن یا فعال‌بودن در زمان‌های خاص، کرونوتایپ یا تیپ زمانی نامیده می‌شود.

مطالعات قبلی نشان داده است که جغدهای شب در‌مقایسه‌با دیگر افراد، تمایل به رفتارهای پرخطر و آمار مرگ‌و‌‌میر بیشتری دارند. در این مطالعه، به‌نظر می‌رسد که مرگ زودهنگام مستقیماً به‌دلیل بیدارماندن در شب نیست؛ بلکه براثر عادات مخربی است که به‌دنبال شب‌بیداری به‌وجود می‌آیند.

مرگ زودرس در کمین شب‌زنده‌داران است!

کریستر هابلین، محقق انستیتوی بهداشت حرفه‌ای فنلاند می‌گوید:

یافته‌های ما نشان می‌دهد که نقش عادت خواب به‌تنهایی در مرگ‌ومیر بسیار کم است یا اصلاً مؤثر نیست. در‌عوض، به‌نظر می‌رسد که افزایش خطر مرگ‌ومیر مرتبط با شب‌بیداری در‌مقایسه‌با افراد سحرخیز به‌طورعمده ناشی از مصرف بیشتر دخانیات و الکل است.

عادت‌های رفتاری شرکت‌کنندگان این مطالعه در سال ۱۹۸۱ با انجام پرسشنامه جمع‌آوری شد و محققان در سال ۲۰۱۸ با بررسی اطلاعاتی که از‌طریق ثبت پرسشنامه‌های سراسری مشخص شده بود، نرخ مرگ‌و‌میر شرکت‌کننده‌ها را پیگیری کردند. عواملی مانند تحصیلات، شاخص توده‌ بدنی، عادات خواب و میزان استعمال دخانیات و نوشیدن الکل هر فرد در پژوهش تجزیه‌و‌تحلیل شد.

محققان پس از پیگیری دریافتند که تا سال ۲۰۱۸، ۸,۷۲۷ نفر از شرکت‌کنندگان جان باخته‌اند. آمار مرگ با هر دلیلی در افرادی که خود را به‌صورت قطعی (نه حدودی) شب‌بیدار اعلام کرده بودند، ۹درصد بیشتر از کسانی بود که به‌صورت قطعی سحرخیز بودند.

با‌این‌حال، در گروه جغدهای شب غیرسیگاری‌ که الکل نمی‌نوشیدند، نرخ مرگ‌ومیر افزایش نیافته بود. تیم محققان دریافتند که سیگار‌کشیدن و نوشیدن الکل که به بیماری‌های مرتبط با الکل و مسمومیت با الکل منجر می‌شود، عامل اصلی افزایش مرگ‌و‌میر است.

جغد‌شب‌بودن لزوماً به‌معنای داشتن عادات مخرب و ناسالم خواب نیست؛ ولی این‌ دو اغلب هم‌راستا پیش می‌روند. اختلال خواب می‌تواند به بسیاری از مشکلات روحی و جسمی منجر شود و با اعتیاد به نیکوتین یا الکل در ارتباط است. محققان در مقاله‌ی منتشر‌شده نوشته‌اند:

رابطه‌ی متقابلی بین سیستم پاداش و سیستم زیست شبانه‌روزی وجود دارد. به همین ترتیب میزان مصرف الکل و مواد‌مخدر مستقیماً با ترجیح برای شب‌ بیدار‌ ماندن یا دیرتر به خواب رفتن در ارتباط است.

برخلاف مطالعه‌‌‌ای قبلی که زمینه‌ساز انجام پژوهش اخیر شد، افزایش خطر مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری قلبی‌عروقی در هیچ‌یک از افراد گروه دیده نشد. بااین‌حال، در نمونه جمعیت استفاده‌شده در دو مطالعه تفاوت‌هایی وجود دارد. برای مثال، نمونه‌ی افراد مطالعه‌ی قبلی شامل بزرگ‌سالان بریتانیایی بود که به‌طور‌کلی سالم‌تر از میانگین جمعیت بریتانیا بودند؛ درحالی‌که در گروه فنلاندی، سلامت گروه با عموم مردم هم‌خوانی داشت.

مرگ زودرس در کمین شب‌زنده‌داران است!

گفتنی است انجام پژوهش‌های دقیق‌تری که شامل افراد بیشتر از کشورهای بیشتری باشد، به روشن‌ترشدن این رابطه کمک می‌کند. باوجوداین‌، به‌نظر می‌رسد که ما نه‌تنها در عادات خواب، بلکه در برخی از انتخاب‌های سبک زندگی که به ایجاد اختلال در عادات خواب منجر می‌شوند، باید تجدید‌نظر کنیم. محققان نوشته‌اند:

الگوی خواب با عادت‌های رفتاری که به‌عنوان عوامل ابتلا به بیماری‌های بسیار و افزایش خطر مرگ زودرس شناخته شده‌اند، رابطه‌ی مستقیمی دارد. بر این اساس، در زمان ارائه‌ی توصیه‌های بهداشت عمومی مرتبط با خواب، باید نقش اختلالات خواب را مستقلاً در افزایش خطر مرگ جدی بگیریم.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص افزایش خطر مرگ زودرس در افراد شب‌زنده‌دار چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر