چین در پاسخ به تحریمهای آمریکا، ممنوعیت صادرات گالیوم و ژرمانیوم را اجرایی کرد. با این تصمیم صنعت نیمههادی وارد بحرانی جدید خواهد شد.
چندی پیش ایالات متحده آمریکا تحریمهایی جدید در حوزه تکنولوژی علیه چین اعمال کرد و این موضوع خشم چشمبادامیها را به دنبال داشت. از همین رو، چین نیز اعلام کرد که بهزودی و در پاسخ به عمل آمریکا، محدودیتهایی در صنعت نیمههادی ایجاد خواهد کرد. حال این کشور به حرف خود عمل کرده و از چندی پیش ممنوعیت صادرات گالیوم و ژرمانیوم را اجرایی کرده است. این موارد از مهمترین مواد اولیه در صنعت نیمههادیها محسوب میشوند.
بیشتر بخوانید: درک نادرست دولت بایدن از مناسبات صنعت نیمههادیها؛ غولهای تکنولوژی آمریکا خواستار لغو تحریمهای چین شدند!
چین ممنوعیت صادرات گالیوم و ژرمانیوم را اجرایی کرد
به گزارش رویترز، چین بهعنوان بزرگترین تأمینکنندگان این دو فلز مهم که در تولید نیمهرساناها استفاده میشوند، از روز سهشنبه محدودیتهایی را اجرایی کرده است که چالشهایی را بهوجود خواهد آورد. به موجب این محدودیتها، صادرکنندگان گالیوم و ژرمانیوم باید برای فروش مواد به شرکتهای خارجی که قصد ساخت محصولاتی با کاربردهای مشترک نظامی و غیرنظامی را دارند، از پکن مجوز بگیرند.
چهار تاجر گالیوم و ژرمانیوم به این خبرگزاری اعلام کردهاند که درحال آمادهسازی مدارک لازم برای ثبت درخواست مجوز هستند. بااینحال، ظاهراً حدود دو ماه طول میکشد تا چنین مجوزهایی صادر شوند. افزونبراین، مشخص نیست که چه مجوزهایی قابلیت صادرشدن دارند و آیا از نظر تعداد صدور مجوزها محدودیتی وجود دارد یا خیر.
بااینحساب، چرخه تأمین این دو ماده حیاتی باید به سراغ انبارهایی خارج از چین برود تا تکلیف مجوزهای جدید مشخص شود. انتظار میرود که این انبارها تا دو الی سه ماه قادر به تأمین نیاز بازار باشند.
این محدودیتها احتمالاً به افزایش مازاد موجودی این مواد در چین منجر خواهد شد و از طرف دیگر، قیمت این مواد را در بازارهای جهانی افزایش خواهد داد.
قیمت شمش گالیوم هفته گذشته با رشد 43 درصدی، به 370 دلار بهازای هر کیلوگرم رسید، درحالیکه در پایان ماه ژوئن 258 دلار بود. قیمت شمش ژرمانیوم هم با رشد 9 درصدی، به 1473 دلار بهازای هر کیلوگرم افزایش یافت. این ماده حدود یک ماه پیش 1350 دلار بود. تحلیلگران پیشبینی میکنند که قیمتها در ماههای آینده همچنان روند افزایشی داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
- سرمایهگذاری بزرگ اینتل در اسرائیل ؛ تلآویو قطب صنعت نیمههادیها میشود؟
- مدیرعامل AMD: هوش مصنوعی در آینده صنعت تراشه را قبضه میکند
- پردازنده نیمهبیولوژیکی DishBrain به زودی عملیاتی میشود؛ آغاز عصر جدیدی از یادگیری ماشینی!
نظر شما درباره ممنوعیت صادرات گالیوم و ژرمانیوم توسط چین چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
.
منبع: دیجیاتو